Case

Cum să aduci marea la tine acasă, într-o bucătărie în stil mediteranean din Berceni

  Nume: Ioana Rozorea (Buru)
  Oraș: Bucuresti, Zona Piața Sudului
  Tip de locuință: apartament cu 3 camere
  Suprafață: 77 metri pătrați (interior) + două terase (în total: 109 metri pătrați)
  Stă aici: ianuarie 2019
  Împarte casa cu: soțul, fetița de 2 ani și un viitor frățior pe drum

  Când intri în acest apartament cu trei camere din Berceni, zona Piața Sudului, nu știi de ce să te minunezi mai întâi – bucătăria albastră amenajată în stil mediteranean, care te duce cu gândul direct în Grecia, ori de priveliștea către Delta Văcărești, ce oferă un adevărat spectacol la apus și răsărit.

  Ioana Rozorea este fotograf la Desene cu lumină și marketing manager la Kanal D, iar împreună cu soțul ei, IT-ist, pasionat de motociclete și skipper în timpul liber (căpitan de vas), și-au creat un cuib călduros și minimalist în care au introdus, treptat, câteva elemente ce le alimentează iubirea față de mare, insulele grecești, sailing și vacanțele petrecute pe barcă.

  stil mediteranean
  Bucătăria având foarte multe colțuri, proprietarii au fost nevoiți să facă mobilierul pe comandă

  Iar asta se vede mai ales în bucătărie, spațiul preferat al proprietarilor. Culorile, materialele folosite și vibe-ul pe care-l transmite acastă cameră te duc instant într-o călătorie pe o insulă grecească. În bucătărie își petrec cel mai mult timp, gătesc, stau cu prietenii la povești, râd și își savurează cafeaua atunci când întreg spațiul este inundat în lumina puternică de la prânz. Toate corpurile de mobilier au fost realizate pe comandă, la  MDI Wood Ideas, pentru că spațiul avea foarte multe colțuri, iar planul de amenajare a fost făcut de cei doi proprietari împreună cu designerii de la 441 Design Studio.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Design cât mai simplu, aerisit, minimalist, cu aer scandinav.

  Inspirație: Pinterest și colaborarea cu un studio de design. Am lucrat cu 441 Design Studio pentru exploatarea spațiului la maximum, astfel încât să fie cât mai funcțional și să nu aglomerăm prea mult cu lucruri inutile, lăsând lumina să pătrundă cât mai mult în apartament. Împărțirea apartamentului în foarte multe colțuri implică gândirea unui mobilier aproape integral pe comandă.

  Colțul preferat din casă: Bucătăria albastră cu aer de Grecia care ne duce mereu cu gândul la vacanță. Suntem pasionați de sailing și vacanțele de vară ni le petrecem de câțiva ani încoace pe barcă, în insulele grecești. Așa că am vrut să aducem în casă un colțișor care să ne amintească mereu de acest lucru. Aici ne petrecem foarte multe ore stând la povești, gătind, primind prieteni sau pur și simplu savurându-ne cafeaua. După-amiaza bucătăria este invadată de foarte multă lumină și este o plăcere să îți petreci timpul aici.

  Elementul preferat: Am de fapt mai multe. Un aparat foto vechi, rusesc, primit de la tatăl socru, care ocupă un loc de cinste în biblioteca din dormitor. Ușa glisantă din living, care maschează zona de bibliotecă și televizorul, un proiect special, foarte drag nouă, realizat din parame ( a fost ideea soțului meu, care este pasionat de bărci). Și nu în ultimul rând, colecția mea de pălării, care și-a găsit un loc special în holul de la intrare, ca să mă pot bucura de ele zilnic.

  Cea mai mare provocare: A fost clar bucătăria amenajată în stil mediteranean. Deși spațiul este extrem de generos, erau foarte multe colțuri și gândirea corpurilor și a utilităților ne-au cam dat bătăi de cap.

  Cel mai bun lucru iarna: Răsăriturile care se văd minunat cu Delta Văcărești pe fundal. Priveliștea asta minunată poate fi admirată direct din dormitor, din patul matrimonial. Este o plăcere să ne trezim mângâiați de razele soarelui. Inițial nu am vrut să punem draperii sau perdele, ca să ne putem bucura cât mai mult de lumina natural care invadează întreg apartamentul, însă având aici și zona de birou, am găsit o solutie de compromis și am instalat niste jaluzele de hârtie de la Ikea pe care le coborâm doar când avem nevoie și arată bine și vizual, integrându-se în peisaj.

  Cel mai bun lucru vara: Terasa mare de la bucătărie, pe care așteptăm cu interes să o amenajăm. Presupune mai mult de lucru și am decis să o lăsăm la final.

  Ce spun prietenii când vin în vizită: Toata lumea este impresionată de vederea spre Parcul Natural Văcărești, care face toți banii. Ai senzația că nu te afli în București. E o oaza de liniște departe de agitația orașului.

  stil mediteranean - rasarit delta vacaresti
  Răsăritul văzut din dormitorul matrimonial deasupra Deltei Văcărești

  Cel mai mare răsfăț: Nu consider că avem niciun obiect exagerat de scump. Am fost chibzuiți cu bugetul și am preferat să investim în lucruri cu adevărat utile și care nu țin cont de trenduri. Recunosc că atunci când ne-am mutat, îmi doream foarte mult două lucruri: un frigider Smeg și o cadă vintage, dar am renunțat rapid la idee deoarece am realizat că avem alte priorități. Cred că bucataria s-ar incadra la răsfăț, deoarece am investit cel mai mare buget (in jur de 3000 euro), stres și emoții.

  Proiectul DIY preferat: Cortul și patul teepee bricolat de soțul meu pentru fetița noastră și decorate de mine.

  Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Cred că personajele din serialul Friends. Ne place să avem mereu casa plină de prieteni, să gătim. Sora mea și prietenul ei stau pe același palier și obișnuim să luăm mesele împreună, așa că se simte exact ca în serial.

  Ce înseamnă acasă pentru tine: Toate lucrurile care îmi plac și mă fac fericită. Fie că este vorba de timp cu familia, timp pentru mine, timp cu prietenii, timp pentru reorganizări, creativitate, citit o carte, ascultat muzica, relaxat, gatit, editat poze și lista poate continua.

  Casa ta în cinci cuvinte: luminoasă, călduroasă, aerisită, practică, minimalistă.

  Foto: Desene cu lumină

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum să aduci marea la tine acasă, într-o bucătărie în stil mediteranean di...