Apartamente cu 2 camere

Before&after: apartament nerenovat de 40 de ani, transformat complet cu 15.000 euro

  Faianță căzută, igrasie, pereți îmbâcsiți și instalații sanitare deteriorate. Din 1960, anul de construcție a blocului, și până în 2016, momentul achiziției, acest apartament de două camere din Piața Revoluției arăta ca ”într-un film de Sergiu Nicolaescu”, povestesc tinerii proprietari.

  Anda și Ionut Stan au cumpărat spațiul pentru a-l închiria în sistem hotelier, pe AirBnb, iar după două luni – atât a durat renovarea – și 15.000 de euro mai târziu, cei 55 de metri pătrați au fost transformați într-un apartament modern, care primește oaspeți din toată lumea.

  apartament de inchiriat Bucuresti
  Înainte și după, două scenarii din filme total diferite.

  Cum să renovezi un apartament de închiriat

  Când au văzut prima dată apartamentul, Anda și Ionuț Stan, doi tineri bucureșteni care lucrează în domeniul bancar, mai exact într-o multinațională din domeniul FMCG, au fost cuceriți de poziționarea bună, la doi pași de Piața Revoluției. Este exact ce își doreau de la viitorul lor apartament de închiriat. Au trecut cu vedere faptul că locuința nu fusese renovată de 4o de ani, iar imaginația lor a început să contureze un apartament luminos, ce ține loc de ”acasă” temporar pentru turiști. Pentru proiectul de amenajare au colaborat cu designerul de interior Georgiana Ursache.

  „Am cumpărat apartamentul în 2016 cu 53.000 euro. Dorința noastră a fost de a-l amenaja asemenea unei camere de hotel practice și estetice în egală măsură, iar pentru acest lucru am apelat la designerul de interior Georgiana Ursache.  Lucrările de reamenajare ne-au costat 15.000 euro”, povestește Ionuț.

  Balconul a fost transformat în spațiu de relaxare

  Transformarea apartamentului a început cu înlăturarea finisajelor și tâmplăriei și schimbarea instalației sanitare și electrice. Practic, nu a fost păstrat nimic din vechea locuință, căci totul era în stare avansată de degradare. Noul look este unul luminos, aerisit, care invită la odihnă. Inclusiv balconul a fost transformat în zonă de relaxare, odată cu crearea unui mic loc de discuții, „accesorizat” cu un panou din lemn decorat cu flori naturale. Deck-ul de pe jos completează perfect ambientul relaxant.

  Conceptul de amenajare a avut la bază crearea a două ambianțe diferite: una scandinavă în living și alta asiatică în dormitor. Anda și Ionuț au vrut astfel să transmită din pasiunea lor pentru călătorii și culturi diferite, pasiune ce i-a condus și către crearea blogului Travelship.ro.

  Pentru a optimiza spațiul la maximum, designerul Georgiana Ursache a împărțit livingul în două zone: una de dormit, ascunsă în spatele bibliotecii cu rafturi deschise, și o zonă de relaxare și de luat masa. Pe peretele din fața canapelei, placat cu cărămidă, au fost montate câteva corpuri de depozitare și televizorul.

  Camera a fost mărită vizual prin deschiderea parțială către zona balconului, iar trecerea a fost marcată printr-o zonă de bar. Toate finisajele, materialele și culorile folosite sunt inspirate din natură, pentru a transmite cât mai mult din spiritul stilului nordic.

  Pat cu baldachin în dormitor

  Cum pășești în dormitor, privirea se oprește pe patul cu baldachin din lemn de bambus, care te duce un pic cu gândul spre Asia. În completare a fost amenajat un mic birou, cu ajutorul unui scaun din bambus și a unei console minimaliste.

  apartamnet de inchiriat dormitor
  Patul din bambus este cumpărat de la Mobexpert Outlet, iar covorul este de la Vivre.

  Bucătăria este un spațiu îngust și luminos, unde accentele pastelate aduc cu ele un aer delicat și optimist. Mobilierul de bucătărie este dispus pe un perete, iar blatul este continuat paralel cu fereastra, pentru crearea unei zone de luat masa. Vederea către Piața Revoluției este una dintre piesele de rezistență ale încăperii.

  apartament de inchiriat bucatarie
  Mobila de bucătărie este lucrată pe comandă la firma Lux Art.

  Baia este mică, motiv pentru care a fost amenajată în alb și culori cât mai deschise. Singura pată de culoare este dată de cele două pare ale dușului, de un verde crud ce te duce cu gândul la primăvară. Chiuveta este „echipată” în mod practic cu un dulap cu două sertare încăpătoare, asortat cromatic cu finisajele.

  Mobilierul și finisajele au costat 8.000 de euro

  Cea mai mare provocare pentru proprietari a fost să se încadreze într-un buget de 8.000 euro pentru mobilier și finisaje. Aici a intervenit experiența designerului de interior, care a găsit soluții ingenioase pentru acest spațiu mic.

  apartament de inchiriat dormitor
  Micuțul birou din dormitor este amenajat cu scaun de la Mobexpert Outlet și comodă de la IKEA.

  ”Împrumută idei, căci internetul este plin de site-uri unde poți găsi inspirație. Adaugă apoi propriile dorințe și un cocktail de realism prin calcule clare, să vezi dacă totul este fezabil în bugetul dorit. La final, nu uita să apelezi la un designer de interior, ce îți va slefui conceptul. Amenajarea casei este o decizie pe termen lung și felul în care aceasta arată îți poate crește enorm starea de bine și productivitatea”, este sfatul dat de Ionuț Stan.

  Foto: prin Georgiana Ursache

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&after: apartament nerenovat de 40 de ani, transformat complet cu 15....