Before&after: apartament nerenovat de 40 de ani, transformat complet cu 15.000 euro
publicat pe 17 iun. 2020Faianță căzută, igrasie, pereți îmbâcsiți și instalații sanitare deteriorate. Din 1960, anul de construcție a blocului, și până în 2016, momentul achiziției, acest apartament de două camere din Piața Revoluției arăta ca ”într-un film de Sergiu Nicolaescu”, povestesc tinerii proprietari.
Anda și Ionut Stan au cumpărat spațiul pentru a-l închiria în sistem hotelier, pe AirBnb, iar după două luni – atât a durat renovarea – și 15.000 de euro mai târziu, cei 55 de metri pătrați au fost transformați într-un apartament modern, care primește oaspeți din toată lumea.
Cum să renovezi un apartament de închiriat
Când au văzut prima dată apartamentul, Anda și Ionuț Stan, doi tineri bucureșteni care lucrează în domeniul bancar, mai exact într-o multinațională din domeniul FMCG, au fost cuceriți de poziționarea bună, la doi pași de Piața Revoluției. Este exact ce își doreau de la viitorul lor apartament de închiriat. Au trecut cu vedere faptul că locuința nu fusese renovată de 4o de ani, iar imaginația lor a început să contureze un apartament luminos, ce ține loc de ”acasă” temporar pentru turiști. Pentru proiectul de amenajare au colaborat cu designerul de interior Georgiana Ursache.
„Am cumpărat apartamentul în 2016 cu 53.000 euro. Dorința noastră a fost de a-l amenaja asemenea unei camere de hotel practice și estetice în egală măsură, iar pentru acest lucru am apelat la designerul de interior Georgiana Ursache. Lucrările de reamenajare ne-au costat 15.000 euro”, povestește Ionuț.
Balconul a fost transformat în spațiu de relaxare
Transformarea apartamentului a început cu înlăturarea finisajelor și tâmplăriei și schimbarea instalației sanitare și electrice. Practic, nu a fost păstrat nimic din vechea locuință, căci totul era în stare avansată de degradare. Noul look este unul luminos, aerisit, care invită la odihnă. Inclusiv balconul a fost transformat în zonă de relaxare, odată cu crearea unui mic loc de discuții, „accesorizat” cu un panou din lemn decorat cu flori naturale. Deck-ul de pe jos completează perfect ambientul relaxant.
Piesele de mobilier și accesoriile de pe balcon sunt cumpărate de la IKEA.
Plafonul a fost decorat cu un material textil montat astfel încât să formeze falduri.
Conceptul de amenajare a avut la bază crearea a două ambianțe diferite: una scandinavă în living și alta asiatică în dormitor. Anda și Ionuț au vrut astfel să transmită din pasiunea lor pentru călătorii și culturi diferite, pasiune ce i-a condus și către crearea blogului Travelship.ro.
Așa arăta zona cu accesul spre balcon.
În urma renovării, situația este nordică. Masa este cumpărată de la IKEA.
Pentru a optimiza spațiul la maximum, designerul Georgiana Ursache a împărțit livingul în două zone: una de dormit, ascunsă în spatele bibliotecii cu rafturi deschise, și o zonă de relaxare și de luat masa. Pe peretele din fața canapelei, placat cu cărămidă, au fost montate câteva corpuri de depozitare și televizorul.
Zona de dormit din living este mascată parțial de o bibliotecă cumpărată de la Mobexpert Outlet.
Canapeaua este cumpărată de la Tamilia, iar scaunele de bar de la Mobexpert.
Camera a fost mărită vizual prin deschiderea parțială către zona balconului, iar trecerea a fost marcată printr-o zonă de bar. Toate finisajele, materialele și culorile folosite sunt inspirate din natură, pentru a transmite cât mai mult din spiritul stilului nordic.
Pat cu baldachin în dormitor
Cum pășești în dormitor, privirea se oprește pe patul cu baldachin din lemn de bambus, care te duce un pic cu gândul spre Asia. În completare a fost amenajat un mic birou, cu ajutorul unui scaun din bambus și a unei console minimaliste.
Bucătăria este un spațiu îngust și luminos, unde accentele pastelate aduc cu ele un aer delicat și optimist. Mobilierul de bucătărie este dispus pe un perete, iar blatul este continuat paralel cu fereastra, pentru crearea unei zone de luat masa. Vederea către Piața Revoluției este una dintre piesele de rezistență ale încăperii.
Baia este mică, motiv pentru care a fost amenajată în alb și culori cât mai deschise. Singura pată de culoare este dată de cele două pare ale dușului, de un verde crud ce te duce cu gândul la primăvară. Chiuveta este „echipată” în mod practic cu un dulap cu două sertare încăpătoare, asortat cromatic cu finisajele.
Chiuveta este cumpărată de pe Valea Cascadelor.
Bateria de duș este de la Dedeman.
Mobilierul și finisajele au costat 8.000 de euro
Cea mai mare provocare pentru proprietari a fost să se încadreze într-un buget de 8.000 euro pentru mobilier și finisaje. Aici a intervenit experiența designerului de interior, care a găsit soluții ingenioase pentru acest spațiu mic.
”Împrumută idei, căci internetul este plin de site-uri unde poți găsi inspirație. Adaugă apoi propriile dorințe și un cocktail de realism prin calcule clare, să vezi dacă totul este fezabil în bugetul dorit. La final, nu uita să apelezi la un designer de interior, ce îți va slefui conceptul. Amenajarea casei este o decizie pe termen lung și felul în care aceasta arată îți poate crește enorm starea de bine și productivitatea”, este sfatul dat de Ionuț Stan.
Foto: prin Georgiana Ursache
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
Before&After
Before&After: a transformat radical un apartament de 45 metri pătrați din Ploiești, moștenit de la bunici
-
Spații neconvenționale
O locatară din București a amenajat din banii proprii o bibliotecă în scara blocului unde locuiește
-
Garsoniere
Cum a amenajat un arhitect garsoniera de 32 metri pătrați a părinților lui
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Soluție de curățare a filtrelor de hotă cu bicarbonat. Cum faci asta singur, rapid și în siguranță
Se prepară simplu, iar efectul de curățare este garantat.
-
UTILE
Aplicare vopsea lavabilă peste cea veche: cum trebuie să procedezi
Nu omite aplicarea amorsei!
-
hotnews
S-au întors din Anglia în satul Saschiz, unde au deschis o ceainărie care pare scoasă dintr-un basm
Un mic colț de Rai.