
Before&after: au transformat o singură încăpere în living, dining și camera copilului
Ce faci când ai o sufragerie generoasă, un copil care are nevoie de propriul spațiu și o pasiune pentru culorile îndrăznețe? La combini pe toate într-un living multifuncțional.
Este cazul unei familii din Cluj-Napoca: în apartamentul lor exista un singur dormitor, dar era timpul ca fetița lor să aibă propriul loc de dormit și propriul birou, mai ales că începea școala. Așa că s-au hotărât să compartimenteze sufrageria open space, de 24 de metri pătrați, într-un mod în care să le îmbine cele trei necesități: un studio pentru cea mică, loc pentru luat masa și spațiu de relaxare.
La finalul anului 2020 au apelat la Gabriela Postole și József Fülöp de la studioul de design Mostwanted, pentru a le transforma ideea în realitate. Proiectarea și planificarea au durat aproximativ trei săptămâni, iar comandarea produselor, execuția mobilierului la comandă și instalarea tuturor pieselor s-a făcut în perioada ianuarie-martie 2021.

„Apartamentul are un dormitor, așa că beneficiarii și-au dorit compartimentarea livingului astfel încât fetița lor să aibă un spațiu personal pentru dormit și, ulterior, din discuții a reieșit și nevoia de a avea și un birou pentru noua școlăriță. Una din cerințe a fost și ca spațiul să aibă loc de luat masa, zi de zi pentru cei trei locatari, dar și o masă mai mare pentru eventualitatea în care ar avea familia extinsă în vizită. Crearea a două încăperi distincte nu era posibilă, așa că am explorat ideea de creare a unui separeu pentru zona de dormit și studiu și un living care să permită mai multe funcții”, explică Gabriela Postole.

Înainte de reamenajare, livingul era monocrom, cu loc de luat masa și deschidere spre o bucătărie compactă și către hol. Însă asta nu înseamnă că proiectul a fost floare la ureche. Deși suprafața poate părea generoasă la prima vedere, faptul că o latură a camerei este aproape în întregime ocupată de geam, iar cealaltă latură lungă are deschiderile către bucătărie și hol a făcut ca lucrurile să fie un pic mai dificile.
„Provocarea cea mai mare și reușita acestui proiect a fost să încadrăm toate cerințele beneficiarilor într-un spațiu relativ mic. Ca designeri, ne ajută mult experiența și cunoașterea dimensiunilor necesare pentru amplasarea optimă a pieselor de mobilier. În acest caz, a ajutat mult și faptul că că beneficiarii au avut încredere în noi și că propunerile noastre au fost acceptate în totalitate”, menționează Gabriela Postole.

Pentru a-i putea crea copilului un spațiu dedicat, a fost nevoie de o delimitare de restul livingului. Așadar, la propunerea designerilor, au optat pentru un panou metalic, vopsit electrostatic în culoarea turcoaz.
„Beneficiarii au avut emoții pentru acest element, mai ales că pentru ei folosirea metalului în amenajări interioare reprezenta o noutate absolută. Le-am prezentat și varianta cu riflaj lemn, dar diferența estetică era clar în favoarea variantei metalice. Au decis să meargă pe mâna noastră și sunt foarte încântați de rezultat”, punctează Gabriela Postole.

Astfel, acum fetița se bucură de un pat confortabil, de un birou modern cu multe spații de depozitare, dar și de o combinație cromatică care să o încânte. Totul separat de restul livingului.
Piesa centrală a sufrageriei este canapeaua de catifea verde, luată de la Kalenda.ro, extensibilă și cu spațiu de depozitare. Cromatica jucăușă este completată de tablourile achiziționate de pe Clock Canvas și covorul achiziționat de pe Rugvista.ro. Toate nuanțele se îmbină perfect pentru a crea senzația de relaxare.
O altă „comoară” în această amenajare o reprezintă masa-consolă, care se desface: în varianta compactă, e potrivită pentru cei trei membri ai familiei, dar se poate desface și deservi pentru opt persoane. Și uite-așa ai parte de un spațiu multifuncțional, care să bucure toată familia – și musafirii.
Stilul amenajării este modern fusion, cu ușoare influențe deco în zona de living. Paleta cromatică este îndrăzneață și se bazează pe un contrast între roz și verde închis, precum și pe câteva elemente florale.
Bugetul a fost în jur de 6.500 de euro, cheltuielile fiind alocate astfel:
- Mobilier realizat la comandă, inclusiv separatorul camerei și panoul metalic – 10.000 de lei;
- Corpuri de iluminat marca Novaluce, achiziționate de la Prima Lighting – 2.800 de lei;
- Piese de mobilier și decorațiuni (inclusiv perdea și draperie făcute pe comandă) – 11.000 de lei;
- Piese decorațiuni și mic mobilier de la IKEA – 2.500 de lei (inclusiv perne, pilota și așternuturi pentru noul pat).
Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Gabriela Postole. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after: un apartament de 47 metri pătrați care nu fusese renovat niciodată pare mai mare datorită culorilor închise
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after: au capitonat dormitorul cu 120 de perne, până a ajuns să semene cu un cocon
-
Before&After
Before&after: proprietara și-a dorit profile decorative pe pereți, așa că au construit întreaga amenajare în jurul lor
-
LIFE
De la oraș la sat: o familie a decis să se întoarcă din Irlanda și a renovat casa moștenită de la bunici
O decizie care le-a adus liniște.
-
Sponsored
VIDEO Smart home: cum să ai o casă mai cozy, mai sigură și mai eficientă energetic cu aceste 6 gadgeturi TP-Link Tapo
Conceptul de casă smart pare scos din filmele SF, dar e mai accesibil decât crezi. Din toate punctele de vedere.
-
LIFE
Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București
Teatru, tur ghidat în Bucureștiul interbelic sau târg de nunți?