Before&After

Before&after: a scos dulapurile din dormitoare și a făcut dressing încăpător în hol

publicat pe 28 apr. 2023

  Când dormitoarele sunt mici și nevoile mari, creezi spații de depozitare în zona de zi și pe holul de intrare. Câștigi spații de dormit aerisite și obții o amenajare optimizată la maximum. Este și cazul fericit al unui apartament cu trei camere, din București, reamenajat cu 40.000 euro.

  Monica și Adrian, un cuplu de 40 ani care lucrează în domeniul financiar, împreună cu cei doi copii, un băiat și o fată, locuiesc într-un apartament de trei camere (68 metri pătrați), din cartierul Lacul Tei. Cum finisajele erau vechi și mobilierul demodat, cei doi soți au hotărât să reamenajeze, plan pus în aplicare cu ajutorul designerului de interior Cristina Mărgineanu, în colaborare cu Art’s Deco.

  Punctul forte al apartamentului e suprafața generoasă a holului și livingului, care a permis configurarea multor spații de depozitare. Inițial, dressing-urile erau prevăzute în cele două dormitoare, dar Cristina a reconfigurat totul, pentru un decor aerisit și mult mai practic.

  O altă reconfigurare a vizat tot dormitoarele, care au fost inversate: dormitorul matrimonial a devenit camera copiilor și viceversa. „Copiii aveau nevoie de spații de depozitare pentru cărți și jucării, așa că această schimbare a fost inerentă“, spune Cristina.

  Stil modern, cu accente nordice

  Tot copiii au stat și la baza alegerii culorilor. Paleta cromatică a plecat de la preferințele lor, adaptate astfel încât să rezulte un interior dulce ca o bomboană fondantă. Restul direcțiilor de amenajare au fost simple: birouri pentru fiecare copil, o canapea extensibilă pentru bunici și alți musafiri și un birou suplimentar, având în vedere că proprietarii lucrează și de acasă.

  Elementul comun al decorului sunt tablourile, pasiunea Monicăi, care se regăsesc în fiecare cameră, inclusiv pe hol. Acestea sunt singurele elemente păstrate de proprietari din vechea amenajare.

  amenajare before and after hol
  Ușile dressing-ului de pe hol sunt placate cu oglinzi.

  Holul, îngust și lung, are dulapuri pe toată lungimea lui. Pentru a nu obtura luminozitatea, Cristina a placat fronturile cu oglinzi. Din hol se intră în bucătăria mică și luminoasă. Aici, accentul cade pe zona de luat masa, accesorizată cu tapet cu pattern vegetal, locul preferat al Monicăi și al lui Adrian. Deasupra mesei, un corp suspendat sporește latura practică a amenajării.

  Multe spații de depozitare

  La rândul lui, livingul nu rămâne restant la capitolul funcționalitate. Pe lângă zona media, care include o comodă și un corp suspendat, un dulap generos își face simțită prezența în mod discret. Mai mult, în completarea lui vine un mic birou cochet, locul de unde proprietarii lucrează ocazional.

  Dormitorul matrimonial este amenajat modern, doar cu strictul necesar.

  „Am ales un pat matrimonial pe comandă, cu spațiu de depozitare, astfel încât să optimizez cât mai bine fiecare metru pătrat. De altfel, și paturile copiilor sunt cu depozitare”, completează Cristina.

  În camera copiilor, paturile sunt delimitate parțial de un dulap, pentru a obține o oarecare intimitate. Fiecare copil are propriul birou, gândit după un tipar identic.

  Provocări la dublu

  Baia este optimizată la maximum, în locul căzii fiind aleasă varianta cabinei de duș. Nu au lipsit însă provocările: „Vasul de toaletă ne-a dat ceva bătăi de cap. Am vrut neapărat un model încastrat, care însă ne împiedica la deschiderea ușii. Cu greu am găsit un vas cu o dimensiune potrivită spațiului”, își amintește Cristina.

  Provocări au fost și cu echipa de muncitori aleasă de proprietari. Deși la început lucrurile păreau că merg perfect, pe parcurs aceasta a refuzat să execute anumite lucrări pe motivul „La ce vă trebuie?”. Într-un final a refuzat să mai vină, ceea ce a dus la întârzieri de o lună.

  amenajare before and after baie
  Before and after în baie

  Magazine și prețuri

  Canapeaua, saltelele și paturile copiilor sunt cumpărate de la Tandem, în timp ce patul matrimonial și scaunele sunt făcute pe comandă la Ma Furniture. Mare parte a accesoriilor sunt de pe www.thehome.ro, tapetul de pe emag.ro, iar perdelele și draperiile de la Seline Design.
  Obiectele sanitare sunt cumpărate de la Delta Studio. Finisajele ceramice sunt de la Piastrelle și au costat circa 200 lei/metru pătrat, iar parchetul este de la www.epardoseli.ro și a fost 245 lei/metru pătrat.

  amenajare before and after baie
  Deasupra vasului de toaletă regăsim un mic spațiu de depozitare.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Cristina Mărgineanu

  • Fiți curajoși și alegeți culori în amenajare, dar dozate corespunzător. Ce este prea mult strică.
  • Alegeți elemente de decor care vă pun în evidență personalitatea. Doar astfel veți reuși să creați un ambient în care vă regăsiți 100%.
  • Nu uitați de iluminatul ambiental, sursa pentru crearea unei atmosfere calde și intime în egală măsură.

  Foto via Cristina Mărgineanu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Cristina Mărgineanu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Before&after: a scos dulapurile din dormitoare și a făcut dressing încă...