Before&After

Before&after: cum a fost transformat un apartament de 55 metri pătrați ce nu mai fusese renovat de 14 ani

publicat pe 23 mart. 2023

  Ca proprietar de apartament, e bine să înțelegi că o amenajare nu poate fi păstrată la infinit. Sunt multe motive: unele finisaje se demodează, culorile alese nu ți se mai potrivesc, sau pur și simplu ai nevoie de ceva nou și actual.

  Apartamentul de față a trecut recent printr-o renovare, după 14 ani de când fusese dat în folosință. Are două camere, 55 de metri pătrați, și se află într-un bloc de pe Șoseaua Nordului din București, construit după anii 2000.

  În 2022, atunci când arhitecta de interior Cristina Micu a preluat proiectul, spațiul era închiriat și nu mai fusese renovat din 2008. Proprietarii nu locuiesc în București și își doreau o locuință cu aer nou, actual și rafinat, pentru a o folosi atunci când vin în oraș.

  Renovarea a durat șapte luni (proiect plus implementare), iar lucrările au început cu decopertarea finisajelor vechi și refacerea instalațiilor electrice și sanitare. Manopera a costat în jur de 10.000 euro, finisajele la fel, mobilierul 22.000 euro, iar restul până la 55.000 euro – sanitare, electrocasnice, lumini, perdele și alte detalii.

  Cum au obținut un aer elegant în living și bucătărie

  Zona de zi este structurată ca open space cu living și bucătărie. Accesul se face dintr-un hol generos, placat cu ceramică tip marmură. Din punct de vedere cromatic, în living predomină albul și nuanțele de gri. Atmosfera este însă călduroasă datorită pardoselii din lemn și pernuțelor decorative în nuanțe pastelate, realizate de Zen Interior, cei care s-au ocupat și de perdele, draperii și storuri pe comandă.

  „Un truc pe care l-am folosit în living a fost amplasarea unei oglinzi în spatele canapelei, ce conferă adâncime spațiului și este și un element de decor”, menționează arhitecta de interior.

  Canapea living
  Canapeaua este de la Rovere, iar măsuțele de cafea din sticlă neagră și cupru de la Ioooi.

  Locul de luat masa l-a amplasat către bucătărie. Scaunele tapițate reiau nuanța de roz pudrat a pernuțelor decorative și aduc o notă caldă și prietenoasă, iar masa cu picior metalic în finisaj auriu aduce un strop de rafinament.

  „Am vrut să avem un punct de interes în bucătărie, prin urmare am acordat o atenție deosebită zonei de luat masa. Am propus o masă care este, în sine, o piesă specială, prin blatul de marmură Carrara, alături de piciorul metalic cu finisaj auriu periat”, poves Cristina.

  Mobilierul de bucătărie este gândit în linii minimaliste și are fronturi din MDF vopsit mat. Blatul și contrablatul din terrazzo sunt responsabile de nota prețioasă din spațiu.

  Dormitorul păstrează atmosfera elegantă și gama cromatică de alb și griuri. Pe peretele din spatele patului, au aplicat o vopsea decorativă tip ciment, de la Color Smart, evidențiată printr-o lumină indirectă – banda LED e prinsă în tăblia patului.

  Amenajare moderna apartament Bucuresti - arh. int. Cristina Micu (2)
  Tăblia e realizată pe comandă de Șerban Mobilier, cei care s-au ocupat de mobilierul custom din tot apartamentul.

  Tonurile neutre se reiau în baia placată cu plăci de terrazzo lucios de la Osmyum. Peretele din zona dușului e finisat cu gresie cu textură de lemn, efect ce se armonizează cu griul terrazzo-ului și are un efect de încălzire a spațiului.

  Sfaturi pentru amenajare de la arhitecta de interior Cristina Micu:

  Iluminatul interior joacă un rol extrem de important în amenajare. După cum se observă, am folosit diferite tipuri de lumină – directă, indirectă și de accent, pentru a crea diverse efecte și a pune în evidență anumite texturi.

  Amenajare moderna apartament Bucuresti - arh. int. Cristina Micu (8)

  În același timp, cu ajutorul luminii indirecte, difuze, de la nivelul scafelor, am creat o atmosferă mai intimă, mai liniștitoare, perfectă pentru relaxarea de seară. Am acordat o atenție deosebită prizelor și întrerupătoarelor, pentru care am ales un finisaj alb perlat, care conferă eleganță amenajării și reprezintă un detaliu care contează.

  Foto: Arthur Țintu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Before&after: cum a fost transformat un apartament de 55 metri pătrați ce...