Apartamente cu 3 camere

Before&after: apartamentul bunicilor, renovat pentru o tânără studentă din Târgu Mureș

    Mult verde, accente boho și spațiu personalizat la maxim, așa arată după reamenajare un apartament cu trei camere din Târgu Mureș. E prima locuință în care stă singură proprietara, o tânără studentă la medicină, și era important să aibă un loc de studiu, dar și de primit prieteni, după examene.

    Apartamentul are două dormitoare, living, bucătărie, baie, și două balcoane. Înainte, aici au locuit bunicii fetei, iar spațiul arăta vechi și uzat – doar geamurile fuseseră schimbate. În 2020, părinții au decis că e timpul să renoveze locuința și au lucrat cu designerul de interior Simona Ungurean. Tânăra își dorea un aer boho și o cromatică bazată pe verde și maro.

    Singurul lucru păstrat din vechea amenajare a fost parchetul din dormitor și living, pe care l-au rașchetat. Pe cel din hol l-au folosit pentru mici reparații.

    Before&after în bucătărie și hol

    După lucrările de decopertare și schimbare a instalațiilor vechi, s-a trecut la amenajarea spațiului. Punctul de pornire a fost bucătăria verde. Simona a propus un spațiu cu alură veche și romantică, și a proiectat un mobilier cu accesorii aurii, fabricat de Valf Wood Expert, cu fronturi pe comandă. Au ales electrocasnice Franke, cu un design retro, care se potrivește perfect cu bucătăria.

    Provocarea a fost să reușesc să așez mobilierul într-un spațiu destul de mic, unde să cuprind și masa de dining și să am, pe lângă loc de depozitare, și spațiu de vitrină. M-a ajutat îndepărtarea peretelui despărțitor, astfel holul face parte acum, vizual, din bucătărie. A ajutat și faptul că am mutat centrala în balconul închis. Am mutat caloriferul de sub geam pentru a putea face blat acolo.”, explică Simona.

    Pardoseala din hol și bucătărie este acum comună, o gresie alb-negru montată peste fostul mozaic de beton. Caloriferul nou este poziționat în dreptul mesei de dining, mascat.

    Structura blocului este din cărămidă, stâlpi de beton și grinzi, iar Simona a hotărât să demoleze o jumătate din peretele care închidea bucătăria, pentru a obține mai multă lumină și spațiu. Au primit autorizație pentru că peretele era din BCA, și nu de susținere.

    Cum arată acum livingul

    Livingul este gândit ca un spațiu de conversație, sau seri de binging la televizor. Canapeaua verde e de la Mobila Dalin și are un șezut extractabil, se transformă într-un șezlong generos.

    Pentru depozitare, a folosit rafturi metalice lângă televizor, după ușa de intrare în living. Pe viitor, pot fi înlocuite cu un dulap cu adâncime mare, dacă va avea nevoie de depozitare mai multă.

    SImona Ungurean Homestyling Pink Cloud Apartment (61)
    Unul din balcoane dă spre parc, așa că l-au amenajat pentru relaxare.

    Dormitor cu accente boho-chic

    Pentru dormitor, Simona folosit nuanțe de albastru și texturi foarte confortabile. Decorațiunile și accesoriile aduc aerul boho dorit de proprietară.

    Baia are acum un aer tropical, obținut prin abundența de verde și tapetul cu palmieri. Încăperea este foarte mică, și nu a putut fi modificată din cauza tronsoanelor de țevi ce ocupă o parte din ea. Cabina de duș este montată pe colț și are doar 70×70 cm.

    Pentru camera dedicată studiului, a folosit un birou mare, o canapea extensibilă pentru oaspeți și un dulap de trei metri. Este poziționat strategic – de aici se intră în balconul unde se află mașina de spălat rufe.

    Corpurile de iluminat sunt de la Zambelis, covoarele de pe Nesting.ro, mobilierul mic de la The Home, Vivre, IKEA, iar accesoriile de la Jysk, The Home, Nobila Casa. Perdelele sunt lucrate de Origami. Amenajarea (fără partea de renovare) a costat 18.000 euro, dar la prețurile din 2020 și 2021.

    Foto: Simona Ungurean

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Before&after: apartamentul bunicilor, renovat pentru o tânără studentă ...