Before&after: apartamentul din Tenerife al unor români a trecut printr-o transformare de 10.000 €, coordonată de la distanță
publicat pe 14 iul. 2021Un cuplu de români a cumpărat un apartament cu două camere în Tenerife, cu planul să-l amenajeze și să îl pună la închiriat turiștilor. Au lucrat cu un designer de interior din România, care a supervizat procesul de la distanță. În final, a ieșit un Airbnb în stilul shabby chic.
În 2019, un cuplu de români (50 de ani) care lucrează în domeniul IT-ului și-au cumpărat un apartament în Tenerife, pentru a-l închiria. E situat în Sud-Vestul insulei, în Los Cristianos, și are vedere la ocean, două camere și 66 metri pătrați. L-au cumpărat cu finisajele vechi, datând din anii ’70, când a fost construit complexul în care este situat.
Pentru a le oferi viitorilor oaspeți mai mult confort, proprietarii au decis să îl renoveze parțial cu ajutorul designerului Aurelia Filip. Întregul proces a avut loc de la distanță, iar renovarea propriu-zisă a fost efectuată de muncitori locali, contactați de proprietari.
„Pentru această lucrare am ales furnizori locali și lanțuri mari de magazine home&deco din zona de sud a insulei, pentru a ușura procesul de cumpărături. Eu am pregătit listele de cumpărături și am dat comenzile cu câteva luni înainte de începerea șantierului, astfel încât totul să fie pregătit din timp”, povestește Aurelia.
Un interior cu aer de vacanță, în stilul shabby chic
Aurelia a luat atmosfera de vacanță ca punct de plecare în construirea conceptului. La pus în practică prin stilul shabby chic, care merge mână în mână cu vibe-ul estival al oceanului. A proiectat tot decorul pe fundalul alb al pereților, pentru ca piesele de mobilier și accesoriile să fie pionul principal al amenajării.
A început amenajarea cu bucătăria, unde a intervenit masiv, căci a fost nevoie să schimbe instalațiile, finisajele ceramice și mobilierul. A înlocuit piesele din PAL melaminat cu unele din MDF alb, ce dau acum un aer modern și sporesc luminozitatea încăperii. Nici insula care separă simbolic încăperea de zona de zi nu mai arată ca înainte. O vopsea lavabilă simplă și un blat alb i-au luat locul faianței crem și al blatului în nuanța stejar.
„Fiind un apartament pe plajă, am decis să păstrăm pardoselile ceramice, pentru o întreținere mai ușoară”, povestește Aurelia. Așa că în living e gresia originară, dar a zugrăvit pereții.
Livingul e open space cu bucătăria și le delimitează parțial insula care e și zonă de dining. Practic, în stânga e canapeaua cu fotolii și o măsuță de cafea, în dreapta e chicineta complet utilată și pregătită pentru gătit și luat masa, iar între ele e ieșirea pe balcon, de unde se vede oceanul.
Un truc pe care Aurelia l-a folosit a fost că a păstrat canapeaua din amenajarea veche și a folosit-o din nou în living, într-un context atât de diferit că nici nu îți dai seama că e aceeași piesă.
În dormitor a continuat cu strictul necesar în privința mobilei și cu culori deschise, care să lase lumina naturală să circule. Ca să creeze o atmosferă intimă a folosit mici decorațiuni și accesorii ca niște printuri înrămate, o oglindă, perne decorative și câteva plante.
Resurse
Pentru această amenajare, Aurelia a cumpărat tot mobilierul de la IKEA, pentru a se încadra în bugetul avut la dispoziție. A ales piese cu linii clasice, pentru a nu trebui schimbate des, având în vedere regimul hotelier al apartamentului. Faianța și gresia din bucătărie sunt marca Aparici, model Carper Vestige Natural, și au costat 200 lei/metru pătrat. Perdelele și draperiile au fost luate de la Leroy Merlin, iar o parte a decorațiunilor de la Zara Home și H&M Home.
Tips&tricks pentru amenajare de la Aurelia Filip
- Pentru un apartament de închiriat în regim hotelier, alegeți finisaje rezistente și în culori neutre, care nu se demodează în timp.
- Înainte de începerea amenajării, alegeți o temă a acesteia. Rezultatul este mult mai interesant dacă creați o poveste anume, fie ea despre mare, munte sau despre un stil anume.
- Faceți din timp planul și lista de achiziții, pentru ca la momentul începerii șantierului meșterii să aibă la îndemână toate cele necesare. Sunt situații când poți aștepta și patru săptămâni până ca un anumit produs preferat (gresie, faianță, tapet etc) să îți fie livrat. În urma pandemiei stocurile sunt foarte fluctuante, așa că o bună planificare a cumpărăturilor ajută ca totul în șantier să se desfășoare cursiv și fără întârzieri.
- Dacă ați finisat pereții alb, accesorizați-i cu elemente decorative fie cu un design de impact, fie într-o culoare îndrăzneață.
Foto: prin Aurelia Filip
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament amenajat în stilul shabby chic ne-a fost trimisă de Aurelia Filip.
-
Apartamente cu 4 camere
Cum arată un apartament interbelic, de pe bulevardul Dacia din Capitală, renovat cu 30.000 euro
-
Apartamente cu 4 camere
Au renunțat la casă pentru un penthouse în centrul Iașiului, pe care l-au amenajat cu 300.000 euro
-
Sponsored
Creează o oază de relaxare cu o cadă baie freestanding (P)
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.