Before&after: de la spoturi LED la candelabre în stil clasic, într-un apartament din București
publicat pe 24 apr. 2020Georgiana Ursache, designer în cadrul UG Interiors, a preluat un apartament de trei camere din București, în care a schimbat tot, de la arcada dintre bucătărie și living, la faianța din baie și toate finisajele din dormitorul copilului. Ne-a povestit cum a ajuns în patru luni de la spoturi LED la o amenajare în stil clasic.
În 2017, o familie cu o fiică adolescentă a început reamenajarea apartamentului cu trei camere din zona Nerva Traian în care locuiesc. L-au cumpărat în urmă cu peste 20 de ani, avea un aspect demodat și necesita o schimbare majoră. Sarcina de renovare și amenajare i-a revenit designerului Georgiana Ursache, de la UG Interiors.
Mobilierul deschis la culoare a fost preferat în locul celui închis.
Livingul, înainte de reamenajare.
„Am renovat complet toate încăperile și am înlăturat elementele decorative din gips carton de pe pereți și tavan. Am schimbat piesele de mobilier cu unele în stil clasic, preferat al proprietarilor. Caloriferul din bucătărie, cuptorul cu microunde și frigiderul au fost recondiționate de Mihai Marin la Atelierul de Culori, prin finisarea cu vopsea ivoire Lechler, semi-mată”, povestește Georgiana.
Pentru a combate lipsa luminii naturale și suprafețele mici ale camerelor, ea a ales finisaje și mobilier albe sau în nuanțe cât mai deschise. Pe alocuri a folosit accente de culoare, care dau un aer de veselie decorului. Pentru a crea senzația de spațiu mai mare au montat și câteva oglinzi decorative: un truc de design la îndemână, care amplifică lumina naturală.
Inițial, între bucătărie și living era o arcadă luminată cu spoturi încastrate. Georgiana a dărâmat-o, a construit un perete și a separat încăperile prin uși culisante, iar ca să creeze continuitate între cele două a finisat peretele identic cu mobilierul din living.
„Provocarea a constat în crearea unor elemente de depozitare eficiente, care să nu încarce însă prea mult spațiul. De aici și existența masivului corp de mobilier din living, cu triplu-rol: de expunere a obiectelor decorative, de depozitare și de comodă TV. Pentru a-i masca din masivitate, l-am vopsit într-o culoare deschisă,” adaugă designerul.
Baia matrimonială este prevăzută cu o cadă pe colț, mobilier clasic și baterii cu finisaj antichizat.
Așa arăta baia matrimonială înainte de renovare.
Resurse: Mobitrust, Elitemob, Golden House Concept, Zaza LIGHT, Mobexpert, Zara Home
În dormitorul matrimonial satinul și catifeaua accentuează eleganța decorului.
Camera fetei este "pictată" în nuanțe dulci ca de acadea.
Tips&tricks pentru amenajare de la Georgiana Ursache:
Recondiționează
Creează piese de artă din obiecte vechi. De exemplu, vopsește vechiul calorifer cu o vopsea decorativă, specială pentru suprafețe metalice. Ai de ales dintr-o gamă cromatică variată, de la clasicele culori până la auriu și argintiu. Pentru o vopsire și mai ușoară, folosește vopsea-spray.
Câștigă extra-spațiu
Într-o baie mică, folosește un duș cu scurgere în pardoseală. Este o soluție ce oferă unitate și senzația de spațiu mai mare. În plus, montează un vas de toaletă suspendat și deasupra lui creează o nișă, pentru a câștiga spațiu de depozitare.
Improvizează
Apartamentul nu are loc prevăzut pentru dining? Creează unul în bucătărie. Alege o masă extensibilă, pentru a fi mărită la nevoie, și de preferat rotundă sau ovală. Aceste modele sunt mai ușor de integrat în spațiile mici și pot acomoda mai multe persoane.
Lumină naturală
Poziționează biroul lângă fereastră, paralel cu aceasta, pentru a avea cât mai multă lumină naturală. Evident, calculatorul sau laptopul trebuie orientate cu spatele către fereastră, pentru ca soarele să nu bată direct în ecran.
Foto: Alexandru Roșieanu
-
Apartamente cu 4 camere
Cum arată un apartament interbelic, de pe bulevardul Dacia din Capitală, renovat cu 30.000 euro
-
Apartamente cu 4 camere
Au renunțat la casă pentru un penthouse în centrul Iașiului, pe care l-au amenajat cu 300.000 euro
-
Sponsored
Creează o oază de relaxare cu o cadă baie freestanding (P)
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.