Before&After

Before&after: reamenajarea elegantă a unei case din Târgu Mureș, cu păsări flamingo și papirusuri pe pereți

  O renovare făcută în tihnă, pe parcursul a cinci ani, care a început cu livingul, a continuat cu un dar neașteptat din Egipt și s-a încheiat cu venirea celui de-al treilea copil.

  În 2013, o tânără familie cu doi copii din Târgu Mureș și-a construit o casă nouă, în afara orașului. Au ales o locuință pe trei niveluri: subsol cu garaj, parter cu living, bucătărie și trei dormitoare, și al treilea seminivel (ocupă doar o parte din planul etajului), cu o bucătărie mai mică și o cameră de oaspeți.

  Amenajarea au făcut-o treptat, pe bucățele, fără grabă: au mobilat întâi etajul și au locuit acolo o perioadă, folosind bucătăria mică. În 2014, au trecut la dormitorul matrimonial, pentru care au cumpărat un set de mobilier, draperii și corpuri de iluminat. În timp ce decorau, și-au dat seama că ar fi mai bine să apeleze la un designer de interior, pentru că, deși știau în linii mari ce își doreau, nu erau siguri de diferite detalii. Așa că au început să lucreze cu Simona Ungurean.

  „Arhitectura complexă a casei ne cam dădea bătăi de cap atunci când am ajuns la amenajarea celor mai uzitate părți din locuință: livingul, bucătăria și terasa. Știam în linii mari ce ne dorim: o casă clasică și caldă, care să conțină materiale naturale, sustenabile (piatră, lemn, lână, bumbac). Nu știam însă dacă instalăm sau nu un televizor în living, unde să amplasăm zona de grătar, dacă ne trebuie sau nu o insulă de bucătărie și multe altele,” povestesc membrii familiei.

  Când a intervenit designerul, locuința avea deja montate finisajele și sanitarele, iar dormitoarele și bucătăria de la etaj erau deja amenajate de proprietari. Până la urmă, Simona a făcut niște schimbări și în aceste camere, pentru a fi în armonie cu restul casei.

  Livingul a pornit de la păsările flamingo

  Prima cameră modificată de Simona a fost livingul de la parter. Ferestrele cu arcadă, ce oferă o priveliște plăcută, au inspirat-o să profite de lumina naturală.

  „Și-au dorit un decor clasic, cu mobilier din lemn, dar totuși fresh, pentru că sunt tineri. Soțului îi plac mult păsările flamingo și a dorit ca acestea să fie incluse în amenajare”, își amintește designerul. Ele sunt acum prezente în tabloul de deasupra canapelei, pictat de Cristina Moldovan. Pentru restul decorului, Simona a folosit nuanțe deschise de bej și gri, ce reflectă lumina naturală bogată și creează un spațiu destins, confortabil.

  Mobilierul din living, bucătărie, inclusiv vitrinele și măștile de calorifer sunt făcute pe comandă de Askanna Furniture.

  Amenajare bucatarie in stil clasic cu insula casa Targu Mures - Simona Ungurean

  Bucătăria e separată de living și dining printr-o insulă, prelungire a blatului. Și aici sunt prezente nuanțele de roz ale păsării exotice, prin accente, și chiar o decorațiune delicată cu un flamingo. Mobilierul emană aerul clasic și călduros dorit de familie.

  Poveste egipteană în dormitorul matrimonial

  Pentru că nu erau mulțumiți de cum arată camera, după ce livingul și bucătăria au fost gata, au rugat-o pe Simona să îmbunătățească decorul și în dormitor.

  Ea a folosit un covor albastru, a completat draperiile cu două fâșii în aceeași nuanță și a adăugat băncuța și toate accesoriile, majoritatea de la Zara Home.

  O terasă pentru toată familia

  După amenajarea dormitoarelor și a livingului cu bucătărie, au trecut la exterior. Terasa era prea mică – părinții locuiesc în casa de lângă, așa că se vizitează des și aveau nevoie de o masă mai mare. În plus, voiau și o zonă cu o canapea și o bucătărie de vară care să includă și cuptor și plită.

  „După câțiva ani de utilizare a casei, toate soluțiile venite de la Simona ni se par foarte utile, pentru că are o vastă experiență și vine cu un concept unitar. Apoi intervine partea de utilitate. Nimic nu este așezat la întâmplare (dacă aici e intrarea de la terasă, ai nevoie de un dulap pentru papuci) și astfel rezultă spații aranjate minimalist, pe care le poți ușor ține în ordine”, specifică proprietara.

  Beneficiarii sunt încântați de transformarea casei și, pentru că între timp a venit și al treilea copil al familiei, Simona a reamenajat recent noua cameră a băiatului mare.

  Foto: Simona Ungurean

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestei case ne-a fost trimisă de Simona Ungurean. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&after: reamenajarea elegantă a unei case din Târgu Mureș, cu păs...