Advertoriale

BANDA LED – utilizari in bucatarie

  Unul dintre spatiile in care banda LED isi gaseste multiple aplicatii este bucataria. Aici ea este folosita atat cu rol decorativ cat si pentru iluminarea diferitelor zone, designerii preferand-o datorita fiabilitatii si flexibilitatii ei.

  Alegerea tipului potrivit de banda LED este extrem de importanta pentru a se asigura un iluminat eficient. Ca si reguli de baza, banda LED cu lumina calda se foloseste intr-o bucatarie cu design rustic in timp ce o banda LED cu lumina rece este mai potrivita pentru bucatariile industriale sau pentru iluminarea blatului de lucru.

  Un alt aspect important in alegerea celui mai potrivit model de banda LED este puterea acesteia. In general, pentru iluminarea dulapurilor interioare, a sertarelor ori plintelor este suficienta o putere de 4,8W/metru, considerata si luminozitate de baza. In schimb, pentru iluminarea tavanelor ori a suprafetelor de lucru este necesara o luminozitate mai mare. In cazul benzilor LED cu putere mai mare, de aproximativ 12 W/m se recomanda folosirea profilelor de aluminiu pentru a evita supraincalizare.

  In articolul de astazi vei gasi idei pe care le poti aplica si tu, cu usurinta, in bucataria ta.

  Banda LED pentru iluminarea interiorului dulapurilor

  Banda LED este folosita, in general, in cazul dulapurilor care au usi transparente, cu scopul de a crea un efect special. Aceasta este plasata in interior si poate fi aleasa in asa fel incat sa se potriveasca cu designul bucatariei. In general, functioneaza continuu sau poti alege o priza inteligenta si stabili intervale de functionare.

  Exista posibilitatea folosirii de sisteme cu banda LED si in dulapurile cu usi pline, in acest caz avand rolul de a ilumina zonele mai intunecate, mai retrase. O idee foarte practica este si instalarea unor senzori de miscare, ce asigura automat aprinderea luminii in momentul in care deschizi usa si stingerea ei dupa inchiderea usii. In acest mod faci o reala economie, consumand curent numai atunci cand este nevoie si evitand ca luminile sa fie uitate aprinse.

  Banda LED amplasata sub marginea dulapurilor

  Amplasarea unei benzi LED sub dulapurile din bucatarie a devenit un proces din ce in ce mai uzual, mai ales atunci cand vorbim de mobila de bucatarie cu corpuri suspendate. Acest lucru se datoreaza faptului ca o banda LED ajuta la economisirea energiei, rezista o perioada mai lunga de timp, se pliaza perfect in orice spatiu si ofera o lumina placuta, neexistand umbre.

  Banda LED poate fi insotita de un senzor pe care il plasezi sub corpurile ce se doresc a fi iluminate. Tot ce trebuie sa faci este sa treci cu mana prin fata acestuia atunci cand vrei sa o pornesti si sa o inchizi. In acest mod economisesti spatiul aferent unui intrerupator si aprinzi usor lumina chiar daca gatesti si ai mainile murdare.

  Banda LED amplasata daesupra dulapurilor

  In general, banda LED se ampleaza pe marginea de sus a dulapurilor pentru a ilumina tavanul dar si incaperea. De asemenea, este foarte des folosita in acest sens in bucatariile mici deoarece creaza iluzia unei incaperi mai inalte, mai spatioase.

  Banda LED amplasata sub blatul de lucru sau pe marginea acestuia

  Banda LED amplasata sub blatul de lucru este preferata de cei care gatesc deoarece ofera o atmosfera vesela, interactiva. De asemenea, poate transforma acest spatiu, mai ales daca este sub forma unei insule, intr-un veritabil bar. In plus, ofera o iluminare suplimentara, extrem de utila.

  Banda LED RGB montata pe cantul rafturilor si politelor

  Daca ai polite sau rafturi deschise in bucatarie, poti instala o banda LED pe cantul acestuia sau pe margine. In acest fel, setul de cescute de cafea cu valoare sentimentala va fi frumos iluminat. Lumina colorata a benzii LED RGB va ilumina intr-un mod inedit piesele expuse si va oferi bucatariei tale personalitate si originalitate.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  BANDA LED – utilizari in bucatarie