Apartamente cu 2 camere

Before&after: apartamentul din sectorul 6 al unui cuplu de seniori, reamenajat cu 20.000 euro

Într-un apartament din sectorul şase din Bucureşti, clasica amenajare cu iz comunist a fost înlocuită cu un concept de design adus în actualitate, pe alocuri chiar avangardist, gândit de echipa Something We Design pentru un cuplu de seniori.

Aglomeraţia inițială, cauzată de obiectele depozitate la vedere, a dispărut pentru a lăsa loc unui stil minimalist, dominat de alb şi linii simple. Proprietarii apartamentului de 67 metri pătrați cu trei camere, deşi aflați la vârsta pensionării, au gusturi moderne. Au preferat o amenajare aerisită cu accente deosebite, adăugate prin pete saturate de culoare și piese de mobilier inedite. Iar cel mai inedit element? Un set de fotolii avangardiste în living.

Albul domină amenajarea acestui apartament din sectorul 6

living hol alb canapea verde apartament sector 6
Din holul acestui apartament din sectorul 6 și până în living, totul e alb, mai puțin canapeaua

Apartamentul a fost vopsit în alb și majoritatea finisajelor au fost alese cu model simplu, care să lase textilele să preia majoritatea atenţiei. Aşa că pata de culoare este canapeaua verde din living, cu un design ce se potriveşte la fix cu setul de fotolii, piese de design completate armonios de masa Campana şi lampa Parentesi de la Flos.

În bucătărie, scaunele alese pentru zona de dining sunt transparente, iar faptul că permit privirii să le pătrundă dă senzația de încăpere mai mare. 

Bucătăria pare scoasă dintr-un showroom

Obiectele de decor din rafturile create în perete completează amenajarea, pusă în valoare și de fronturile simple ale mobilei de bucătărie, cu finisaj mat. Blatul negru asigură continuitate cu celelalte încăperi.

baie apartament sectorul 6
Baia a fost și ea complet renovată și vopsită în alb

În toată casa, decoraţiunile de pe pereţi sunt minimaliste şi expresive şi toate au o notă modernă: de la grafitti-ul după un model Bansky din hol, până la oglinda cu pălărie din baie, ce aduce a operele suprarealiste ale lui Magritte. Un indiciu clar că proprietarii sunt îndrăgostiţi de artă şi design, dar și colecţionari de piese vintage. Dorinţa lor a fost să renoveze apartamentul vechi şi să îl transforme într-o locuinţă modernă, minimalistă, în care să se regăsească. Cu 20.000 euro, au reuşit să le îmbine pe toate într-un concept sofisticat.

living apartament sectorul 6
Chiar dacă au atins vârsta pensionarii, proprietarii şi-au dorit un apartament modern

„Înainte de începerea proiectului, locuinţa necesita o renovare totală, pentru că spaţiul era neîngrijit, iar finsajele şi mai ales instalaţiile se degradaseră considerabil. Apartamentul era întunecos şi neprimitor”, povestește arhitecta de interior Beatrice Marta. 

 

Arhitecta a început amenajarea acestui apartament din sectorul 6 în 2018. Până la finalizare, au trecut opt luni, timp în care cele trei camere au fost complet redecorate iar numărul obiectelor redus drastic.

Sfaturi de amenajare pentru un apartament mic de la Something we design

  • Nu umple spaţiul cu obiecte; o încăpere aerisită asigura un culoar de circulaţie mai bun şi o estetică mai plăcută;
  • Nu ezita să foloseşti mult alb; poate fi o bază perfectă pentru a accentua petele de culoare;
Scaunele transparente şi albul mobilierului transformă amenajarea în ceva inedit
  • Asigură luminozitatea camerelor, fie cu ajutorul unor ferestre mari sau măcar cu lumina artificială din abundenţă;

sursa foto: Something we design

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Un bunic
Un bunic
5 months ago

Hm.. pentru un ap mic, 8 luni? + ca hai sa fim serioasi putin 20k euro , sunt totusi cam multi , mai ales daca este sa ne aruncam ochi prin poze, Si inca ceva ,, Pentru poze gen ”
Before&after“” eu cred, ca unghiul de fotografiere ar trebui sa fie acelas, Ca sa se vada diferentele asamai “”ca la carte” In rest , recunosc, ca sunteti sursa de info , Invatam

Dragomir Marius Iuliu
Dragomir Marius Iuliu
5 months ago

Așa a vrut proprietarul să fie totul alb?? Nu a putut fi convins să se joace cu diverse culori și nuanțe? Minimalist nu înseamnă să nu ai lucruri în casă ci să nu fie la vedere.

ULTIMELE ARTICOLE
icon

Cum te ajută un aspirator robot să-ți creezi o rutină și 6 lucruri de care ...