Apartamente cu 2 camere

Un apartament de vacanță are gresie cu imprimeu de marmură de la intrare până în dormitor

  Un designer de interior a amenajat un apartament de 42 metri pătrați pentru o familie cu patru membri, în doar șapte luni. Un proces dificil, având în vedere spațiul atât de mic, dar cu suficient loc de manevră, căci e apartamentul de vacanță.

  E vorba de un apartament cu două camere din Mamaia Sat-Năvodari, cu 42 de metri pătrați și o terasă de 14 metri pătrați. Proprietarii, doi soți de 45 și 50 ani cu doi copii adolescenți, l-au cumpărat în 2020 la gri, într-un bloc nou construit. Pentru că acest apartament era un vis mai vechi al doamnei, amenajarea interioară a ținut cont de preferințele sale: cât mai multe tonuri de albastru-turcoaz, culoarea ei preferată.

  Apartament de vacanta Mamaia Nord - amenajare Natalia Berezovskaia - open space elegant marmura (5)
  Unul dintre punctele forte ale spațiului este lumina naturală.

  Au început lucrările de amenajare împreună cu Natalia Berezovskaia în septembrie 2020, iar pentru că au lucrat pe șantier doar în weekenduri, apartamentul a fost gata șapte luni mai târziu.

  Cuvântul-cheie: optimizare

  Mobilierul de bucătărie este cel mai mic proiectat vreodată de Natalia și reușește să incorporeze cu succes toate electrocasnicele dorite: mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase, cuptor, cuptor cu microunde, plită și frigider, toate de la Franke. Bucătăria este multifuncțională și bine dotată: le-a incorporat astfel încât să nu fie vizibile, dar să fie la îndemână. Deasupra blatului, o faianță cu alură marină de la Natucer, în mai multe nuanțe de albastru, creează un punct de atracție vizuală.

  Masa de dining rotundă separă zona de gătit de living. Are 110 centimetri diametru și poate găzdui până la șase persoane. Canapeaua tip colțar este extensibilă și confortabilă. Masa și scaunele sunt de la Ioooi.

  Pentru depozitare, Natalia a creat cât mai multe spații posibile, astfel încât să nu sufoce interiorul deja mic: depozitare la intrare, mască pentru centrală și aer condiționat cu spații de depozitare, pat cu depozitare și dulap cu adâncime mare în dormitor.

  Gresie cu imprimeu de marmură în toate camerele

  A folosit în toate camerele gresie cu imprimeu de marmură de la Florim, prin Zoiss, care să fie ușor de întreținut, fiind vorba de un apartament la mare. Detaliile aurii, ca picioarele măsuțelor sau corpurile de iluminat de la ARN Store, mențin nota prețioasă a spațiului. În living, draperiile reiau nuanța de bleu preferată de proprietară.

  Pe peretele cu televizorul, profilele decorative 3D de la Orac Decor creează un dinamism vizual, iar tonul lor este unul apropiat de nuanța pereților, un bej cald de la Benjamin Moore.

  Pardoseală ceramică e și în dormitorul matrimonial, în nuanța laitmotiv a amenajării în tapițeria patului, draperii și vopseaua bleu discretă de pe peretele cu tăblia. Forma rotunjită a conturului se regăsește în mânerele negre ale dulapului.

  În baie, Natalia a folosit profile metalice negre pentru a crea un contrast de efect cu ceramica tip marmură, care urcă până la înălțimea de 120 centimetri. Bateriile cu finisaj negru mat au același rol.

  Dușul cu scurgere în pardoseală a fost o provocare: spațiul mic nu permitea o rigolă standard, așa că au schimbat trei rigole diferite până să găsească una potrivită. În duș, placarea cu faianță tip terrazzo de la Refin, prin Zoiss, reia nuanța-cheie din amenajare și aduce aerul marin și în zona de baie.

  Foto: Alexandru Prodan

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un apartament de vacanță are gresie cu imprimeu de marmură de la intrare pân...