Apartamente cu 3 camere

Apartament din mansarda unui bloc din Bucureşti, cu cadă în dormitor și mobilier alb

  O mansardă de 80 metri pătrați a fost transformată într-o locuință pe cât de eficientă pe atât de frumoasă. Designerii au avut de-a face cu intemperii, dar în final au reușit să scoata mansarda la lumină, la propriu și la figurat.

  Designerii de interior de la Something we design au avut rolul de a gândi și pune în aplicare un plan de amenajare care să dea apartamentului mai multe spații de depozitare, iluzia de spațiu mai mare și detalii ieșite din comun. Au folosit finisaje în nuanţe deschise, cărora le-au alăturat mobilier cu tonuri natur, înveselit de pete de culoare. Și au pus o cadă în dormitorul de oaspeți.

  Cadă în dormitor și mobilier exclusiv alb

  Bucătăria, diningul şi livingul formează un open space luminat de ferestrele mari de mansardă. În timp ce bucătăria are un stil temperat, cu mobilier alb care se îmbină cu elemente de lemn, livingul este o explozie de veselie.

  Scaunele asimetrise sunt unite, totuşi, prin cromatică

  Mixul de produse complet diferite aduce dinamică şi un caracter jucăuş, însă canapeaua şi fotoliile sunt legate printr-o paletă cromatică care e şi în alte încăperi. Fotoliul Butterfly se îmbină interesant cu covorul multicolor, iar dincolo de canapea, se vede terasa cu mobilier alb. 

  Elementul excentric din această amenajare este însă cada aşezată în lateralul canapelei din dormitorul de oaspeţi, despre care designerul Beatrice Marta de la Something we design spune că este elementul ei preferat. 

  În dormitorul de oaspeţi se află o cadă

  Spaţiul de depozitare este foarte generos: în bucătărie aproape un perete întreg este “tapetat” de un dulap mare şi alb, deasupra uşii de la dormitorul matrimonial se află încă un dulap încăpător, iar “baia” din dormitor are setul ei de dulapuri superioare.

  Apartamentul include multe spaţii de depozitare

  Dormitorul matrimonial nu este foarte mare, dar aşternutul verde îi dă un aer proaspăt, accentuat de luminozitatea ferestrei, ce poate fi obturată cu o draperie de culoare închisă. Deşi înclinat, dormitorul a fost amenajat astfel încât să nu ridice riscuri de accidentări, la ridicarea din pat. Iar avantajul principal e că are propria baie, care include un duş cu rigolă modern, dar şi o oglindă cu limini LED, utile pentru machiaj.

  Dormitorul are o draperie care obturează lumina de la mansardă, la nevoie

  Printre obiectele alese de ei se numără parchetul de lemn de la Natural Wood Floor, uşile de la White Design & Service, pardoseala de microciment de la Concrete Art, sanitarele de la Bravo House, vopseaua decorativă de la Decora House, Mobilierul de la The Home, Combic, Uzina 55, Bo Concept, Massa Design şi Ikea, uşa curbă din baie realizată de Adrian Năstase, mobilierul la comandă de la Aku Invest şi instalaţiile de la Hamgroup.

  Uşa curba este realizată de Adrian Năstase

  Tips&tricks pentru reorganizarea și amenajarea unui spațiu mic, de la Beatrice

  • Nu ezita să începi o lucrare inedită, dacă eşti sigur că aceasta va aduce valoare casei şi stilului tău de viaţă;
  • Nu te rezuma la imaginile de revistă cu decoruri perfecte, lasă-ţi imaginaţia să zburde şi să realizeze lucruri unice;
  • Verifică furnizorii înainte să îi contactezi, fie din social media sau cu ajutorul persoanelor care au lucrat deja cu ei;

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de cei de la Something we design. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre pe [email protected] și spune povestea acelei case!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Apartament din mansarda unui bloc din Bucureşti, cu cadă în dormitor și mobi...