Apartamente cu 3 camere

Albul ca spuma mării predomină în acest apartament de vacanță din Mamaia

  O bucureșteancă și-a dorit un loc de vacanță pe litoralul românesc, și nu unul orișicare. Un apartament de 100 metri pătrați situat pe plaja din Mamaia Nord, cu vedere către mare. Aflându-se într-o zonă exclusivistă, și amenajarea a mers în aceeași notă high-end, luxoasă, având un buget pe măsură: 50.000 euro.

  Așa că nu s-a făcut rabat de la calitate, toate piesele integrate în acest proiect, că vorbim de finisaje, mobilier, corpuri de iluminat sau decorațiuni, sunt premium.

  De amenajare s-a ocupat arhitecta Patricia Laslau de la HomeAmbiance, și a fost gata în două luni. Arhitecta spune că lucrările au mers mai lent decât ar fi trebuit, căci au început în luna mai a anului trecut, odată cu sezonul estival. „Zgomotul produs de activitățile din șantier ar fi putut perturba vacanța celorlalți proprietari din imobil, motiv pentru care lucrările s-au desfășurat în intervale orare bine determinate, care limitau foarte mult timpul de lucru”, povestește Patricia.

  Brief-ul amenajării a fost simplu: să reflecte spiritului locului, iar proprietara a dorit să integreze câteva din elementele sale preferate. Așadar, a rezultat un spațiu contemporan, cu mici accente glamour, care reflectă energia soarelui de la malul marii.

  Doar tapetul a costat 4000 euro

  Având în vedere că este o amenajare high-end, într-o locație exclusivistă, bugetul nu a fost mic, 50.000 euro. „ Aș considera ca fiind costisitoare, dar de mare efect, cele patru tapete Glamora care au costat aproximativ 4000 de euro. Un preț similar l-au avut și perdelele și draperiile, care sunt din in 100% natural.

  Apartamentul a fost conceput ca un antidot pentru viața agitată din București, cu intrarea, bucătăria, zonele de lectură, de luat masa și de living, toate combinate într-un spațiu luminos și calm.

  Holul oferă senzația de spațiu și căldură, printr-o cromatică preponderent deschisă, cu câteva elemente contrastante. Pe peretele cu măsuța neagră este aplicat un tapet Glamora cumpărat prin Diseno, care se regăsește și în zona de dining, pentru continuitate.

  Livingul are ferestre foarte generoase, pe două laturi (sud și vest), priveliștea fiind marea, iar lumina naturală e prezentă pe tot parcursul zilei.

  Iar pentru ca amenajarea să reflecte cât mai mult esența locului, camera arată ca și când ar fi învelită în pânze albe, amintind de bărcile de odinioară. De aici și opțiunea pentru perdele albe din in natural și canapeaua albă.

  Pe acest fundal învelit în pânze albe, singurele care ies în evidență sunt corpurile de iluminat, luate de la ARN Store. Minimaliste și liniare, acestea te duc cu gândul la undițele de pescuit.

  De un alb imaculat, simplă și minimalistă, bucătăria a fost de departe cea mai mare provocare din punt de vedere tehnic. Mobilierul este făcut pe comandă de MoviDesign și este pus în evidență de o carcasă din corian cu model perlat (Ekero.ro), care însă a fost prea grea ca să se sprijine pe mobila din MDF. Din acest motiv arhitecta a gândit niște ancore metalice foarte fine, montate pe tavanul din beton armat, pentru a putea fi suspendată. Iar pentru a separa vizual zonele, diningul e marcat de un corp de iluminat special, care seamănă cu o plasă de pescuit.

  Dormitoarele nu sunt aglomerate și respectă aceeași cromatică în nuanțe deschise, cu tonuri de alb, galben și auriu, pentru a reflecta cât mai mult soarele și spiritul locului. Patul din dormitorul matrimonial este de la Divanissimi, iar cel din camera de oaspeți de la KARE.

  Cum baia e un spațiu intim, Patricia a considerat că cel mai bun mod de a transmite acest lucru ar fi prin folosirea unei palete de culori cât mai închise, pentru a sugera ideea de peșteră.

  Foto: VLAD CREȚEANU

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta Patricia Laslau.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Albul ca spuma mării predomină în acest apartament de vacanță din Mamaia