Apartamente cu 2 camere

Cum arată un apartament de două camere amenajat avangardist, cu acril și ceramică ce imită marmura

publicat pe 01 feb. 2023

  Sunt situații în care mobilierul este vedeta unei amenajări și cazuri (mai rare) când finisajele preiau ștafeta și detronează cu brio orice piesă din jur. Un exemplu este acest apartament cu două camere, unde finisajele acrilice și ceramice atrag toate privirile și creează o amenajare avangardistă.

  Apartamentul se află în complexul WIN Herăstrău și aparține unui om de afaceri care lucrează în domeniul finisajelor de interior. Cu o suprafață de 55 metri pătrați, este format dintr-un open-space (hol, bucătărie și living), dormitor și baie. Proprietarul l-a cumpărat la gri, cu pereții gletuiți și fără finisaje, atras de poziționarea complexului rezidențial și de lumina naturală din abundență ce scaldă apartamentul. De amenajare s-a ocupat arhitectul Laurențiu Paicu.

  „Punctul de pornire a fost propunerea unui concept de design avangardist, într-o paletă de culori neutră, cu multe puncte de atracție. Pentru crearea lor m-am axat cu preponderență pe finisaje și texturi diferite“, spune Laurențiu.

  În open space, funcțiunile diferite sunt delimitate prin accente practice și decorative, fără a încărca vizual. Livingul are un perete de accent placat cu oglinzi, care creează senzația de adâncime și mărire a spațiului, o canapea din catifea și candelabrul impozant. Apoi, zona TV din fața canapelei, cu peretele acoperit de tapetul cu motive abstracte, dintr-o singură bucată.

  Bucătăria este delimitată de zona de living printr-o insulă placată cu ceramică italiană, un loc unde proprietarul ia adesea micul dejun. Insula este în contrast puternic cu mobila de bucătărie, lucrată din MDF într-o nuanță de antracit. Din același material e și mobilierul de hol, care creează un tot unitar cu bucătăria.

  Plăci acrilice pe pereți

  Dormitorul este tratat în aceeași manieră avangardistă ca livingul. Aici atmosfera este dominată de o combinație de alb, negru și gri. Patul tapițat din catifea este marcat de două aplice aurii și de o compoziție de plăci acrilice premium, cu un design fluid de negru și alb. La stânga și dreapta patului sunt două dressing-uri cu uși din sticlă translucidă, iar pe peretele opus – un ansamblu de oglinzi iluminate LED, ce dau senzația de spațiu mai amplu.

  Baia luminoasă, finisată cu ceramică ce imită marmura albă, are un singur punct de interes: peretele căzii. Acesta este decorat cu un tapet premium dintr-o singură bucată, special creat pentru a rezista la umiditate.

  Timp de execuție și buget

  Proiectul a fost schițat în aproximativ trei săptămâni, șantierul de execuție a durat aproximativ două luni de la venirea finisajelor comandate, iar mobilierul la comandă a avut un termen de livrare de 70 de zile de la prima zi a lansării comenzii în execuție. Bugetul a fost de 60.000 euro.

  Mobilierul a fost 90% realizat la comandă după schițele arhitectului, iar finisajele și elementele decorative au fost comandate din Italia și Belgia .

  Tips&tricks de la Laurențiu Paicu

  • Îndrăznește și alege mobilier negru indiferent de cameră. Dacă ai un spațiu mic, optează pentru un finisaj lucios, pentru a reflecta lumina și a nu da senzația de spațiu înghesuit.
  • Vrei să creezi un ambient elegant? Folosește ceramică ce imită marmura și obiecte decorative aurii, în ton cu amenajarea.
  • Accesorizează pereții cu oglinzi, pentru a da impresia unei suprafețe mai ample. Fii creativ și creează diverse ansambluri cu ajutorul acestora.
  • Îți place tapetul? Îl poți folosi și în baie sau bucătărie, cu condiția să alegi un model rezistent la umiditate.

  Foto: prin Laurențiu Paicu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitectul Laurențiu Paicu.  

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum arată un apartament de două camere amenajat avangardist, cu acril și cera...