Apartamente cu 3 camere

Cum arată un apartament cu tavan flotant la parter, sistem inteligent și mai multe circuite de lumină ambientală

    Într-un apartament de 142 metri pătrați, un designer de interior a folosit cât mai multă tehnologie, a căutat soluții inedite de mascare a unor elemente inestetice și a creat circuite de lumină ambientală care să schimbe atmosfera.

    Un om de afaceri constănțean și-a cumpărat un apartament de vacanță la Brașov, unde merge împreună cu fiica lui de opt ani. Apartamentul are o suprafață de142 metri pătrați și este dispus pe două niveluri: la parter se află bucătăria, livingul, dining-ul și o baie, iar la etaj – două dormitoare și două băi. De amenajare s-a ocupat designerul Camelia Dobra (Papp), care l-a preluat la gri și l-a modificat substanțial, în special la nivelul tavanului.

    „Structura metalică a construcției a lăsat la vedere niște contravântuiri inestetice, pe care a trebuit să le maschez. Astfel, la parter am creat un tavan flotant, cu zone mai joase și mai înalte, ceea ce dă dinamism amenajării”, povestește Camelia.

    amenajare apartament de vacanta living
    Șemineul electric cu vapori de apă este una dintre atracțiile livingului.

    Casă inteligentă

    Casa este una inteligentă, cu control de pe smartphone a luminii, draperiilor și centralei termice. Scenariile de lumină ambientală sunt spectaculoase, în culori închise, sobre. Benzile LED se întâlnesc la tot pasul și pun în valoare întreaga amenajare. Inclusiv treptele scării interioare sunt iluminate cu bandă LED, creând un efect de tunel luminos. Când te saturi de privit benzile LED admiri pereții, fie placați cu lemn sau PAL, fie cu tapet din fibră de sticlă de la Caparol.

    Bucătăria, deschisă spre living și dining, este concepută ca un spațiu masculin, în culori sobre. Mobilierul este lucrat pe comandă la Kreativo, din PAL și MDF în nuanțe de lemn și negru. Electrocasnicele sunt de la Electrolux, inclusiv hota încastrată în blatul insulei.

    Lumini interschimbabile și șemineu cu biovapori

    Diningul are o masă cu opt scaune tapițate într-o culoare complementară canapelei. O șină magnetică cu corpuri de iluminat detașabile și interschimbabile, care oferă o mai mare flexibilitate a luminii, încadrează masa. Iar punctul de atracție al zonei este peretele placat cu un panou frezat din MDF furniruit, subliniat de benzi LED cu lumină caldă.

    Acestea completează perfect șemineul cu vapori de apă și lumini RGB din living. O canapea tapițată cu catifea și parchetul de lemn, model Chevron Select, adaugă un plus de rafinament amenajării.

    Tablourile care completează toată amenajarea sunt făcute la comandă de către artistul Cosmin Frunteș.

    „În dormitoare am urmărit să obțin o amenajare caldă, dar într-un stil hotelier, ușor de întreținut. Am folosit strictul necesar de mobilier și mochetă cu suport underlay, asemenea hotelurilor de cinci stele”, spune Camelia.

    Draperiile și perdelele, accentuate de o banda LED RGB, sunt de la Kreativo. Șinele pot fi acționate atât din telecomandă, de pe smartphone, cât și din zona întrerupătoarelor de la pat.

    În baia fetiței, are un un joc geometric al oglinzilor, puse în evidență de benzi LED. Tapetul este un model rezistent la umiditate, brand Wall&Deco, cumpărat de la OSO Decor.  Mobilierul este lucrat din PAL la Fuze Concept, din Brașov

    amenajare apartament de vacanta baie
    Baia fetiței atrage prin jocul de lumini și umbre.

    Procesul de amenajare a durat un an, fiind nevoie de o modificare substanțială a planului electric, pentru integrarea zonelor cu LED. De amenajare s-a ocupat firma Consartfan, din Cluj, deja contractată de dezvoltatorul imobiliar. Bugetul a fost de 150.000 euro.

    Câteva prețuri

    Gresia a costat 150 lei/metrul pătrat la Conrep, parchet tiplustratificat – 82 euro/metrul pătrat la Kreativo, tapetul din băi – 145 euro/mmetrul pătrat la Oso Decor, iar cel din fibră de sticlă – 800 lei rola de 50 metrul pătrat la Caparol .

    Tips&tricks pentru amenajare de la Camelia Dobra (Papp)

    • Dacă vă doriți o amenajare modernă, jucați-vă cu liniile drepte și accentele spectaculoase.

    • Urmăriți destinația apartamentului. De exemplu, pentru un apartament de vacanță nu aveți nevoie de multe spații de depozitare și puteți investi într-un șemineu, pentru relaxarea de care aveți nevoie în acel loc.

    • Folosiți pe cât posibil lumini ambientale, un element decorativ esențial într-o amenajare de succes.

    • Țineți cont de un lucru: finisajele de pardoseală alăturate nu trebuie să fie „aproape la fel”. Sunt ori identice, ori diferite.

    • Folosiți un cadru neutru, pe care îl completați cu elementele de mobilier și decor preferate. Daca aveți un cadru de fond încărcat, opțiunile de amenajare vor fi limitate.

    Foto: prin Camelia Papp

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestei garsoniere ne-a fost trimisă de Camelia Papp.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Cum arată un apartament cu tavan flotant la parter, sistem inteligent și mai m...