Apartamente cu 3 camere

Apartamentul din Oradea în care treci din living în bucătărie printr-o ușă ascunsă

publicat pe 06 iul. 2021

    Amenajarea unui apartament cu trei camere din Oradea a pornit de la un board de Pinterest în care proprietarii au salvat constant imagini pentru inspirație. Ce aveau în comun toate acele imagini? Nuanțe de gri, încăperi aerisite, linii curate și piese ultra moderne.

    Un cuplu de tineri pasionați de călătorii din Oradea și-a cumpărat un apartament de 82 metri pătrați, la gri. Și-au zis „Acum e momentul să ne facem propriul acasă demn de Pinterest” și au hotărât să lucreze cu designerul de interior Andreea Iancu.  Ea le-a ascultat toate dorințele și a pus accent pe funcțional, cu multe spații de depozitare ascunse.

    „Deși ok dimensionat, apartamentul nu e compartimentat foarte generos (în special zona de zi și bucătăria), așa că am încercat să simplific cât mai mult partea de mobilier și să gândesc totul cât mai funcțional”, povestește Andreea. Procesul de a amenajare s-a întins pe aproape un an, iar asta și pentru că s-a desfășurat în 2020, în timpul primului an de pandemie Covid-19, dar și pentru că fiecare detaliu a fost gândit și implementat cu cea mai mare atenție. Proprietarii au preferat să dureze mai mult până se mută decât să uite ceva.

    Ușa care există, dar lipsește cu desăvârșire

    Pentru living, marea dorință a cuplului a fost un șemineu, iar Andreea a ales unul cu bioetanol și l-a integrat în corpul de mobilier pe care e așezat televizorul. În felul ăsta a păstrat linia modernă a amenajării și nu a încărcat spațiul cu un element de sine stătător. 

    A completat zona cu un colțar generos și confortabil și cu multe surse de lumină. A folosit o bandă cu spot-uri în dreptul bibliotecii încastrate în perete, o lustră cu mai multe brațe ca lumina centrală, două aplice așezate pe un perete de accent din riflaje și evident, lumina naturală. 

    Dar livingul a venit și cu un bai: ușa către bucătărie era în mijlocul peretelui și micșora vizual camera și făcea mai grea mobilarea. Și cum nu a avut posibilitatea să o mute, Andreea a propus altă soluție. A montat o ușă culisantă ascunsă, integrată în mobilierul din jurul TV-ului. Așa, nu fragmentează în niciun fel livingul, trecerea în bucătărie e mai ușoară. Dacă nu știi că e acolo, mai că nici n-ai crede.

    În final, întreaga combinație a transformat livingul în camera preferată a cuplului. Cei doi își petrec aici cel mai mult timp, până vine vara și se mută în logia semi-închisă, perfectă pentru o seară de relaxare la aer curat. 

    tapet minimalist

    A continuat să combine alb, gri și maro închis și în dormitor, unde a mai făcut o combinație la care nu te-ai fi gândit: pe o bucată din peretele care încadrează patul a pus tapet, iar restul peretelui l-a îmbrăcat în parchet. Și ca să nu închidă prea mult camera, a compensat cu două corpuri de iluminat suspendate, așezate deasupra noptierelor, și cu benzi LED pe marginile tapetului.

    În dormitor a folosit parchet pe pereți, iar în baie a placat zona dușului cu gresie care imită parchetul. În felul ăsta l-a delimitat și a păstrat nota stilistică, apoi a creat contrast și a mărit vizual spațiul printr-un design cât mai simplu în zona lavoarului și finisaje într-un gri deschis. 

    baie iluminata cu LED
    Cromatica și oglinda cu LED maximizează vizual spațiul

    Cât a costat amenajarea

    Inițial, bugetul era în jur de 25.000 euro, dar pe măsură ce proiectul se dezvolta, proprietarii și-au dat seama că merită să aloce o sumă mai mare pentru rezultatul dorit, așa că a ajuns la 40.000 euro. Andreea nu a folosit brand-uri costisitoare, dar a în privința mobilei și a finisajelor a ales lucruri care dureze. Printre alegerile ei preferate, se numără lustrele din dormitor de la Maytoni. Iar cel mai scump obiect din casă este televizorul, care a costat 9000 lei, la reducere.

    hol alb
    Holul readuce spot-urile negre

    Tips&tricks pentru amenajare de la Andreea Iancu

    • Găsește o soluție să nu aglomerezi spațiul și să menții culoarele de trecere libere în fiecare încăpere;
    • Menține conceptul în fiecare spațiu al apartamentului prin cromatică și stilul obiectelor;
    • Acordă-ți timpul necesar pentru a analiza în detaliu fiecare decizie;

    Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Andreea Iancu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la [email protected] și spune povestea acelei case!

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments