LIFE

A renovat două case din 1950 și a ridicat un tiny într-o pădure de brazi din Valea Doftanei

  Alin Barbu a trăit la oraș, dar și-a dorit întotdeauna propria casă la țară, în mijlocul naturii. În urmă cu patru ani, datorită unui prieten, a descoperit Valea Doftanei, iar lucrurile s-au legat organic.

  În 2019, după ani de viață în oraș, Alin (35 ani) a cumpărat un teren de 1000 metri pătrați în comuna Valea Doftanei, din județul Prahova. „Căutam o căsuță, dar am găsit un teren de 1000 de metri pătrați pe care erau deja construite două locuințe din anii 1950, părăsite”, povestește Alin. Prețul era accesibil, așa că a cumpărat și s-a apucat de treabă. În următorii patru ani, a renovat casele. Una dintre case este pentru escapadele lui în natură, iar pe cealaltă a transformat-o într-o pensiune, cu numele de Căsuța dintre brazi.

  2023 a adus căsuța cu numărul trei

  În 2023, Alin a hotărât să adauge un tiny house pe lângă cele două case, din dorința unui spațiu mic și simplu. A cumpărat un container modular din panouri sandwich, la roșu, căruia i-a îmbunătățit aspectul exterior și izolarea, pentru un plus de confort.

  A lucrat trei luni la proiect, timp în care s-a ocupat singur de exteriorul și interiorul tiny-ului. Întâi l-a urcat pe piloni de lemn, apoi îmbrăcat în lemn și amenajat după propriile idei. A rezultat o căsuță de 21 metri pătrați, cu living, dormitor, baie și bucătărie. Are apă caldă de la boiler electric, iar încălzirea o face prin panouri cu infraroșu, termostat, montate pe tavan.

  „Nu se compară cu nimic liniștea și viața de la sat”

  Tiny-ul este poziționată în fața unui părâu, aproape de pădure, în mijlocul naturii, iar Alin l-a transformat în formă de cazare pentru toți cei care vor să experimenteze o vacanță într-un spațiu intim și confortabil, departe de stres, griji și trafic. Întreg procesul l-a costat în jur de 12.000 euro.

   

  Proprietarul este și tatăl unui băiat de opt ani, motiv pentru care a construit pe teren și o căsuță în copac, într-un măr vechi de 30 ani, atracție fantastică pentru toți cei mici.

  Alin îi așteaptă la el pe toți cei care vor să exploreze Valea Doftanei și încheie prin a sublinia cum „nimic nu se compară cu liniștea și viața de la sat, unde simți că ești liber cu adevărat.”

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Dana
  Dana
  17 days ago

  Am fost anul trecut acolo cu familia, 5 persoane plus cățelul și pisica. Noi am stat în casa cu doua camere, bucătărie și baie. În fiecare zi, am stat 5 zile, am văzut cum Alin se ocupa de acest tiny. Iar merele, delicioase! Cățeii și pisoiul absolut minunați! Un loc foarte frumos, confortabil și multa liniște!

  ionut
  ionut
  16 days ago

  Am fost in vizita, anul trecut, cand Alin lucra la finisarea exteriorului casutei-container. Mi-a placut foarte mult ideea lui si stilul in care a amenajat-o. Peisajul este superb iar linistea – intr-adevar – merita experimentata.

  icon

  A renovat două case din 1950 și a ridicat un tiny într-o pădure de brazi din...