LIFE

A renovat două case din 1950 și a ridicat un tiny într-o pădure de brazi din Valea Doftanei

  Alin Barbu a trăit la oraș, dar și-a dorit întotdeauna propria casă la țară, în mijlocul naturii. În urmă cu patru ani, datorită unui prieten, a descoperit Valea Doftanei, iar lucrurile s-au legat organic.

  În 2019, după ani de viață în oraș, Alin (35 ani) a cumpărat un teren de 1000 metri pătrați în comuna Valea Doftanei, din județul Prahova. „Căutam o căsuță, dar am găsit un teren de 1000 de metri pătrați pe care erau deja construite două locuințe din anii 1950, părăsite”, povestește Alin. Prețul era accesibil, așa că a cumpărat și s-a apucat de treabă. În următorii patru ani, a renovat casele. Una dintre case este pentru escapadele lui în natură, iar pe cealaltă a transformat-o într-o pensiune, cu numele de Căsuța dintre brazi.

  2023 a adus căsuța cu numărul trei

  În 2023, Alin a hotărât să adauge un tiny house pe lângă cele două case, din dorința unui spațiu mic și simplu. A cumpărat un container modular din panouri sandwich, la roșu, căruia i-a îmbunătățit aspectul exterior și izolarea, pentru un plus de confort.

  A lucrat trei luni la proiect, timp în care s-a ocupat singur de exteriorul și interiorul tiny-ului. Întâi l-a urcat pe piloni de lemn, apoi îmbrăcat în lemn și amenajat după propriile idei. A rezultat o căsuță de 21 metri pătrați, cu living, dormitor, baie și bucătărie. Are apă caldă de la boiler electric, iar încălzirea o face prin panouri cu infraroșu, termostat, montate pe tavan.

  „Nu se compară cu nimic liniștea și viața de la sat”

  Tiny-ul este poziționată în fața unui părâu, aproape de pădure, în mijlocul naturii, iar Alin l-a transformat în formă de cazare pentru toți cei care vor să experimenteze o vacanță într-un spațiu intim și confortabil, departe de stres, griji și trafic. Întreg procesul l-a costat în jur de 12.000 euro.

   

  Proprietarul este și tatăl unui băiat de opt ani, motiv pentru care a construit pe teren și o căsuță în copac, într-un măr vechi de 30 ani, atracție fantastică pentru toți cei mici.

  Alin îi așteaptă la el pe toți cei care vor să exploreze Valea Doftanei și încheie prin a sublinia cum „nimic nu se compară cu liniștea și viața de la sat, unde simți că ești liber cu adevărat.”

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Dana
  Dana
  4 months ago

  Am fost anul trecut acolo cu familia, 5 persoane plus cățelul și pisica. Noi am stat în casa cu doua camere, bucătărie și baie. În fiecare zi, am stat 5 zile, am văzut cum Alin se ocupa de acest tiny. Iar merele, delicioase! Cățeii și pisoiul absolut minunați! Un loc foarte frumos, confortabil și multa liniște!

  ionut
  ionut
  4 months ago

  Am fost in vizita, anul trecut, cand Alin lucra la finisarea exteriorului casutei-container. Mi-a placut foarte mult ideea lui si stilul in care a amenajat-o. Peisajul este superb iar linistea – intr-adevar – merita experimentata.

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  A renovat două case din 1950 și a ridicat un tiny într-o pădure de brazi din...