Case

Într-o casă de 250 metri pătrați, designerul a creat o amenajare cu aer clasic folosind mobilier modern

publicat pe 31 ian. 2022

    Șemineu în living, accente aurii, profile decorative, nuanțe deschise, catifea: puse împreună, aceste elemente reușesc să creeze un design interior cu alură clasică, dar complet ancorat în contemporan, pentru vila unei familii din București.

    Casa are parter și două etaje, o suprafață de 250 metri pătrați și a fost construită în anul 2020. Familia a decis să o amenajeze într-un stil funcțional, elegant, cu accente clasice. Pentru designul de interior au lucrat cu biroul iDecorate din București, care a preluat casa la gri și s-a ocupat de tot ce înseamnă finisaje, mobilare, până la alegerea decorațiunilor și perdelelor.

    La parterul casei se află zona de zi, de tip open space, cu o baie de serviciu, la primul etaj o cameră de relaxare și dormitoarele copiilor cu băile aferente, iar la al doilea etaj dormitorul matrimonial cu baie proprie, saună și o terasă generoasă.

    Accente aurii și un șemineu cu lemne în zona de zi

    Pentru familie, a fost foarte important să aibă o zonă de living primitoare, cu o masă de dining generoasă. Paleta cromatică deschisă, cu tonuri de alb și bej, creează un spațiu luminos și extrem de elegant.

    În living e o canapea tip colțar bej de la Rovere, accesorizată cu pernuțe decorative albastre, nuanță reluată în taburetul din fața canapelei. Peretele din spatele canapelei e pus în valoare printr-un tapet cu dungi verticale de la The Home și o oglindă rotundă cu ramă aurie.

    Mobilierul de bucătărie e realizat pe comandă, în linii minimaliste, într-o nuanță de bej cald, lucios, pentru a reflecta lumina. Insula de bucătărie, care are și chiuvetă, delimitează spațiul de gătit de zona de dining, amplasată spre fereastră. Eleganța acestei zone e dată de inserțiile metalice folosite pentru insula-bar și scaunele de bar de catifea Calligaris.

    Open space elegant bej - Amenajare Vila Bucuresti iDecorate arh. Irina Radu - foto Vlad Creteanu (6)
    Diningul profită din plin de lumina naturală.

    Zona de luat masa e amenajată cu o masă dreptunghiulară și șase scaune de dining tapițate. Și aici, un corp de iluminat suspendat de la ARN Store asigură lumina dedicată acestei zone. Fereastra pe colț e ascunsă de perdelele albe semitransparente și draperiile elegante bej. Perdelele, draperiile și storurile din toată casa sunt confecționate și montate de Zen Interior.

    Roz și accente clasice în dormitorul matrimonial

    Linia clasică de amenajare e reluată în dormitorul matrimonial, unde un perete de accent acoperit cu vopsea decorativă roz Benjamin Moore reprezintă singura pată de culoare. Peretele acoperit cu ancadramente decorative, tapițeria din catifea a patului și banchetei, oglinda și corpurile de iluminat – toate aceste inserții clasice creează un ambient extrem de rafinat.

    Dormitorul are deschidere spre un dressing, dotat cu dulapuri custom-made pe toată lățimea și lungimea pereților. Unul dintre dulapuri are uși glisante cu oglindă.

    La primul etaj se află și o cameră de relaxare, în care canapeaua cu tapițerie reiată de la Mobexpert și lampadarul auriu compun un colț de citit ademenitor. Covoarele din casă sunt de la Rugvista, iar tablourile de la Iamfy.

    Dormitor roz pentru fetiță, dormitor albastru pentru băiat

    Dormitoarele și băile celor mici explorează din plin puterea culorilor și ies din tiparul clasic: copiii au ales singuri gama cromatică și direcția în care doreau să le fie amenajate camerele. Dormitorul băiatului e împărțit în zonă de odihnă, evidențiată printr-un tapet cu linii de la Rebel Walls, și zonă de studiu, marcată de o vopsea albastră folosită pentru perete și o parte din tavan.

    Baia băiatului îi completează perfect dormitorul, prin cromatica alb-albastru folosită. Pardoseala e placată cu gresie tip parchet, pentru a oferi continuitate vizuală între camere. Pereții sunt acoperiți cu faianță albastră metro-tiles doar până la jumătate, iar dușul este walk-in.

    Camera și baia fetiței au pornit de la tematica pisicuțelor, preferatele ei. Și aici, spațiul e împărțit în zona de odihnă, cu un pat tapițat și un tapet cu buline, spațiu de relaxare, cu un leagăn suspendat The Home și zonă de studiu, cu un birou alb.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Irina Radu

    Camere de copii ușor de schimbat: Atunci când amenajăm camere de copii, ținem cont de faptul că gusturile lor se vor modifica rapid. În baia fetiței, de exemplu, abțibildurile cu pisicuțe lipite de pereți și forma oglinzii creează un spațiu jucăuș, dar totodată ușor de modificat pe măsură ce fetița crește. Pur și simplu vor dezlipi stickerele și vor schimba oglinda și poate și fronturile roz ale mobilierului. Dacă am fi folosit o faianță cu model pentru copii, în schimb, ar fi fost mai costisitor să o înlocuiască.

    Clasicul de astăzi: Stilul clasic, în sensul său pur, nu se mai potrivește interioarelor rezidențiale de astăzi. Așa că, în această amenajare, am împrumutat de la el diferite reguli și elemente: paleta cromatică deschisă, accentele aurii, echilibrul și armonia.

    Foto: Vlad Crețeanu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Irina Radu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments