TURURI DE CASE

VIDEO Mobilă din lemn reciclat, candelabre luxuriante și marmură, într-un apartament din Armenească

publicat pe 19 iul. 2020

    Nume: Alexandru Dadoo, proprietar Maison Dadoo
    Oraș: București, zona Armenească
    Tip de locuință: apartament cu trei camere și trei băi
    Suprafață: aproximativ 140 metri pătrați
    Stă aici: din 2017
    Împarte casa cu: fiul său

    Alex ne-a deschis întâi ușa Maison Dadoo, atelierul de creație florală pe care îl deține și unde ne-a arătat pașii pentru a obține un aranjament floral de revistă. Acum ne-a deschis și ușa propriei case, unde ne-a plimbat printre piese din lemn reciclat, candelabre luxuriante și finisaje albe.

    Primul lucru care frapează în apartamentul lui din zona Armenească e albul dominant din încăperi, culoare regăsită la nivelul pereților, ușilor, băilor și a unor obiecte importante de mobilier. Un alb care accentuează impresia de spațiu și care amplifică luminozitatea acestui apartament, așa cum fac și geamurile până în podea, care invită înăuntru lumina naturală. „Nu sunt mare fan al culorilor, mai ales în încăperi, mai ales acasă”, spune gazda noastră.

    Albul și geamurile până în podea dau impresia de și mai mult spațiu

    Chiar dacă a cumpărat casa de-a gata, utilată cu toate cele necesare în băi și în bucătărie, Alex a vrut să-i dea o amprentă personală și a schimbat mare parte din aranjamentul inițial: a aplicat stucaturi pe pereți, a schimbat dușul cu o cadă și a ales o altă nuanță de faianță în baie.

    Apartamentul din Armenească are aproximativ 140 metri pătrați și este structurat în două dormitoare, despărțite printr-un hol generos de zona de living/dining, o bucătărie, baie pentru oaspeți, baia din camera copilului și baia matrimonială. Balconul casei pare o locuință în sine, cu dimensiunea record de circa 30 metri pătrați.

    Piese de mobilier grele, din lemn reciclat

    „Mobilierul din living este de la Dialma Brown. Cei de acolo folosesc un lemn reciclat, un lemn masiv. Draperiile sunt făcute la La Maison și sunt în ton cu scaunele din dining”, povestește Alex. Și pentru că în living petrece cel mai mult timp, a ales o canapea confortabilă și cu dimensiuni considerabile, care să-i permită și fiului său să-și întindă jucăriile.

    În living a marcat două zone de trecere: una între partea de relaxare și cea de luat masa, delimitate prin comoda Dialma Brown, cu rol de suport pentru televizor, și una între bucătărie și restul camerei, unde a folosit de un perete cu geamuri securizate, sudat și vopsit în electrostatic.

    Geamul care delimitează bucătăria

    „Sunt două plăci de stejar pe care le-am curățat și le-am lăcuit, după care le-am găurit și am făcut un suport de vinuri. Ne-am inspirat de pe Instagram, dintr-o poză, și l-am refăcut și noi”, spune Alex. Remarcabilă este și masa extensibilă pentru dining, achiziționată de la Ethan Allen, completată de scaune cu formă clasică, făcute pe comandă și tapițate cu un material în ton cu draperiile.

    Dormitoare în tonuri de albastru și gri

    Așa cum era de așteptat, dormitorul băiețelului lui Alex este o zonă plină de veselie, dominată de o nuanță de albastru plăcut, regăsit în tapetul cu mongolfiere (baloane cu aer cald), pasiunea tatălui, în mochetă și în numeroase alte elemente de decor.

    Camera fiului lui Alex este cea mai colorată din casă

    A încercat să nu își încarce dormitorul cu prea multe obiecte de mobilier, tocmai pentru a avea spațiu de joacă pentru copil. Ies în evidență băncuța tapițată din fața patului, în ton cu tapițeria gri a acestuia, și, în special, cele două noptiere realizate dintr-o oglindă căntuită pe fiecare margine.

    Noptierele din oglindă sunt elementele originale ale încăperii

    În baia principală a înlocuit dușul cu o cadă și a inserat mici elemente în stil clasic, cum ar fi bateriile de la chiuvetă și de la cadă, cu un model vintage, achiziționate de la SSAB.

    Baia principală este și cea mai luxoasă

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: Am optat pentru un stil mai clasic, la fel ca la sediul Maison Dadoo. Însă pe partea de bucătărie, am ales ceva industrial -urban.
    Inspirația: O mare parte e din trecut, pentru că, înainte de a face ceea ce fac astăzi, am lucrat în design interior. Și Instagramul a fost o sursă bună de inspirație.
    Colțul preferat: Vara, îmi place să stau pe balcon, cu un pahar de vin rece. Cumva ne ajută și peisagistica. Dar în general, aleg livingul, pentru că este canapeaua foarte confortabilă.

    Măsuța de cafea și comoda, două piese grele, la propriu și la figurat

    Elementul preferat: Masa din living. Este o piesă de mobilier de la Dialma Brown, la fel ca și comoda care face trecerea dintre living și dining. La Dialma Brown sunt piese pentru care se folosește lemn vechi recondiționat. E o masă care are o placă de marmură foarte grea. A fost nevoie de opt persoane ca s-o aducă sus.
    Ce înseamnă acasă: Am acest sentiment de acasă, de liniște, de nu sună telefonul, nu sunt întâlniri. Trebuie să recunosc că mi-a luat un an, un an și jumătate în a mă obișnui aici. Înainte locuiam într-un apartament destul de urban, de 65 metri pătrați, cu două camere. Foarte frumos amenajat, într-un bloc foarte drăguț. Nu simțeam nevoia de atât de mult spațiu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments