Proiecte

Contraste puternice între alb, negru și roz pal, într-o casă cu etaj din Buzău

O familie din Buzău și-a dorit o amenajare care să îmbine clasicul cu modernul și să păstreze spațiul cât mai aerisit și curat. Așa că designerul a folosit majoritar mobilier cu linii clasice, pe care l-a temperat prin detalii contemporane și păstrarea ornamentelor la minim.

Living elegant Buzău - amenajare Ștefania Bobaru - Vim Studio
Amenajarea a pornit de la dorința cuplului de a avea un ceas mare de perete. Arhitecta l-a încadrat simetric între corpurile albe de bibliotecă.

Locuința cu parter și etaj e o construcție nouă de 130 de metri pătrați, într-un cartier rezidențial din Buzău. Compartimentarea stabilită de dezvoltator s-a dovedit una potrivită nevoilor proprietarilor, un cuplu tânăr cu un copil mic. Parterul e împărțit în zonă de acces (vestibul, grup sanitar și debara) și living, dining și bucătărie, cu o scară din lemn masiv, făcută pe comandă, ce duce spre etaj. Aici sunt dormitorul matrimonial (cu baie proprie, dressing și balcon), camera copilului și biroul, ambele deservite de o baie cu acces din hol.

Biroul - cameră de oaspeți - Vim Studio
Biroul situat la etaj poate deveni la nevoie cameră pentru oaspeți.

Cuplul și-a dorit o locuință elegantă, cu detalii în stil clasic, dar cu un aer modern, curat. Casa a fost gândită ca un refugiu după o zi obositoare de lucru, o oază de liniște față de haosul urban.

Bucătărie albă clasică Buzău - arh. Ștefania Bobaru - Vim Studio (2)
Liniile clasice ale mobilierului sunt ancorate în contemporan prin simplitate și lipsa detaliilor inutile.

De amenajarea casei din Buzău s-a ocupat în 2019 arhitecta de interior Ștefania Bobaru de la Vim Studio. A preluat spațiul cu băile la gri și restul imobilului finisat cu lavabilă albă și parchet.

Amenajare baie matrimoniala Buzau - Vim Studio
Dezvoltatorul le-a pus la dispoziție un furnizor pentru alegerea plăcilor ceramice.

Mobilier clasic pe comandă în living și bucătărie

Zona de zi e personalizată prin mobilierul în stil clasic făcut pe comandă de Euphoria Kitchens Studio și prin piesele de impact, bine alese: masa de dining, ceasul de perete, corpurile de iluminat (toate de la Kare).

Bucătărie albă clasică Buzău - arh. Ștefania Bobaru - Vim Studio
Ușile albe, franțuzești, dintre dining și bucătărie sunt glisante, făcute pe comandă. E o alegere care permite atât izolarea bucătăriei, cât și deschiderea spațiului, în funcție de nevoile momentului.

În bucătărie, mobilierul are fronturi frezate din MDF furniruit, finisate alb mat. Chiuveta din compozit și electrocasnicele moderne negre creează un contrast puternic. Pentru mobilierul din hol, bibliotecă și zona de TV, arhitecta a propus același tip de fronturi.

Living elegant Buzău - amenajare Ștefania Bobaru - Vim Studio (2)
Mobilierul TV include un șemineu încastrat și se bazează pe jocul dintre fronturile elegante albe și linia brută dată de placarea cu ardezie.

Monotonia alegerilor clasice e spartă prin mixuri de texturi și materiale: lemn masiv frezat și o placare de ardezie pe corpurile din zona cu televizorul; un covor din piele naturală de vacă peste parchetul alb din living; structuri metalice la măsuța de cafea și corpurile de iluminat. Zona de relaxare cuprinde o canapea cu formă și tapițerie clasică, măsuță de cafea și mobilier pentru televizor. Covorul geometric din piele de vită e o inserție contemporană, care adaugă dinamism.

Personalizare până la cel mai mic detaliu

Dormitorul matrimonial are două zone cu impact vizual: peretele cu finisaj tapetat cu model antichizat și zona de machiaj dinspre fereastră.

În dormitorul copilului și biroul-cameră de oaspeți, designul e unul modern, cu tente scandinave, dat de mobilierul de la Ikea și Somproduct.

Camera copilului

Accentul a fost pus atât pe funcționalitate, cât și pe estetică și fiecare spațiu a fost tratat de Ștefania individual – personalizarea se reflectă în compartimentare, proporția dintre funcțiuni, mobilier și accesorizare (sau lipsa ei). Amenajarea s-a derulat pe parcursul a șase luni, iar zona preferată a familiei a devenit masa de dining, cu ceasul de perete pe care și l-au dorit încă de la început.

Foto: arh. int. Alexandru Prodan

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE