Același parchet din hol și până pe pereții băii, într-un penthouse de 200 metri pătrați din București
publicat pe 16 dec. 2021Atunci când spui „penthouse”, te gândești automat la o priveliște panoramică și la mult spațiu. Ambele sunt valabile pentru locuința de față, ba chiar mai mult de atât: decorul în stil contemporan mixează cu eleganță finisaje premium și o cromatică sofisticată.
Elementul care leagă vizual cele două etaje este parchetul Chevron închis la culoare, care se regăsește peste tot, inclusiv în baia matrimonială. Principalul punct forte al penthouse-ului finalizat în 2021 este livingul de 35 metri pătrați, inundat de lumină naturală datorită geamurilor de sus până jos.
Modificări față de planul inițial: băi mai mari și un dressing
Designerii Andrei Costea și Marius Predescu, de la Acos Design, au preluat proiectul când blocul era la roșu, ceea ce le-a permis să modifice atât compartimentarea, cât și partea de electrică și instalații. La primul nivel, au mărit baia și au reușit să integreze și un duș – în plan era prevăzută o baie de serviciu în care ar fi încăput doar vasul de WC și un lavoar mic. Tot la acest nivel, au modificat peretele de la birou, care era pus în dreptul geamului din living și bloca lumina naturală.
La etajul superior, au schimbat complet compartimentarea: au micșorat holul, pentru a crea un dressing cu acces din dormitorul matrimonial, neprevăzut în proiect. La dormitorul secundar, au schimbat total orientarea și intrarea în cameră. Baia inițială avea doar 4,3 metri pătrați, așa că au mutat-o și au obținut 7 metri pătrați, în care au putut realiza un spațiu de duș mult mai generos și au putut integra și bideul solicitat de beneficiari.
Acum, penthouse-ul cuprinde la parter holul de intrare cu un spațiu mic de depozitare, o baie cu duș, o cameră pentru birou, un open space cu living, bucătărie și dining, o cameră tehnică și două terase. La etajul superior se află două dormitoare, fiecare cu baie proprie, plus un dressing accesibil din dormitorul matrimonial.
Accente masculine și materiale prețioase la parter
Cuplul care locuiește aici și-a dorit cât mai multe spații de depozitare, care să nu reducă însă din senzația de spațiu aerisit și generos. Ca design, au vrut accente masculine la parter și spații neutre, elegante și primitoare la etaj, unde se află dormitoarele.
„Interiorul contemporan îmbină cu succes elemente specifice stilurilor precum: art-deco, high-tech, eclectic, minimalist, retro, loft, shabby chic, tradițional, Art Nouveau. Rezultatul este o ambianță confortabilă și plăcută, fără elemente foarte complexe”, descrie Andrei Costea.
Primul nivel al penthouse-ului, dedicat activităților de zi, îmbină în mod reușit elemente în nuanțe închise: catifea, metal, oglinzi bronze și parchet chevron din lemn masiv de la Vicla, care se regăsește și la etaj.
Zona de open space oferă o panoramă asupra orașului și cuprinde un living foarte aerisit, dominat de o canapea confortabilă de catifea grej de la Divani & Sofa și un mobilier TV cu fronturi de sticlă. Piesele de mobilier sunt minimaliste, iar pereții sunt decorați cu ancadramente de duropolimer Orac Decor de la Silver Decor, vopsite la culoarea pereților cu lavabilă Benjamin Moore.
Bucătăria s-a vrut cât mai funcțională, cu insulă: mobilierul este de la Veneta Cucine, cu lavoar și baterie Franke și electrocasnice Bosch. Zona de dining se află între bucătărie și living și include o masă cu blat din marmură de la Calligaris și scaune gri, de catifea. Lumina naturală pune în valoare spațiul și creează un mediu relaxant.
În baia de la parter, plăcile ceramice cu aspect de marmură albă de la Porcelanosa, lavoarul freestanding și corpul de iluminat de efect compun un spațiu de impact.
„Cum scara face trecerea dintre zona de zi și cea de noapte, am dorit să o luminăm foarte bine, prin introducerea benzilor LED sub fiecare treaptă, dar și prin folosirea unui candelabru minimalist care să se integreze în amenajare. Balustrada am ales-o din sticlă bronze, păstrând eleganța din întreaga amenajare”, explică Andrei Costea.
La etaj, parchet Chevron și în baia matrimonială
Dormitorul principal are o notă rafinată, dar în același timp relaxantă. Designerii au creat un spațiu mai feminin decât restul casei, ce reia din elementele regăsite la parter: ancadramentele din duropolimer, catifeaua, oglinda bronze, parchetul chevron.
Piesele de mobilier sunt custom made, proiectate de Acos Design, iar cornișa înalță vizual camera și îi oferă o notă mai primitoare. În dormitor, au integrat o zonă în care beneficiarii își pot bea cafeaua în timp ce admiră vederea panoramică asupra orașului.
Baia menține nota feminină prin îmbinarea dintre marmura gresiei și elementele aurii regăsite în rama oglinzii Gallery și corpurile de iluminat suspendate. Parchetul Chevron este prezent chiar și aici, pe pardoseală și unul dintre pereți. Ca să reziste la umezeală, pete și zgârieturi, i-au aplicat un tratament special cu ulei, care are și proprietăți antibacteriene. Lavoarul tip bol e de la Ego Interiors, vasul de WC și bideul de la Catalano, iar bateriile de la Kludi.
Dormitorul secundar are o notă mai masculină și este o cameră simplă, aerisită, cu spații de depozitare integrate strategic pentru a amplifica vizual încăperea. Accentul e reprezentat de peretele opus patului, care maschează intrarea în baie prin continuarea ancadramentelor pe ușa filomuro (cu toc ascuns). Perdelele, draperiile și covoarele din amenajare sunt de la Biokarpet.
Tips&tricks pentru amenajare de la Andrei Costea
Cromatica dintr-un interior contemporan: Amenajările contemporane propun un stil liniștit, punând accent pe confortul psihologic, iar componenta principală o constituie alegerea unei game cromatice echilibrate. Predominant se găsesc culori neutre de negru, gri, grej și maro. Aceste nuanțe aduc cu sine o ambianță rece, iar pentru a crea un fundal mai vesel și mai primitor am adus în amenajare accente de verde, cappuccino și auriu.
O porție de nonconformism: În această amenajare, am creat piese de mobilier cât mai minimaliste, accentul punându-se foarte mult pe decorarea pereților și pe adăugarea luminilor ambientale care să aducă o notă de nonconformism întregii amenajări.
Foto: Andreea Iancu
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Andrei Costea.
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Proprietarul acestui penthouse și-a dorit închiderea bucătăriei și o amenajare cu note urbane împletite cu elemente din natură
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un penthouse cu living dispus pe două etaje și televizor pe tavanul dormitorului
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Amenajarea unui penthouse din Brașov combină catifea cu elemente metalice și piatră naturală, într-un stil glam
-
UTILE
Se poate vinde casa fără succesiune? Ce apare menționat în lege
Îți arătăm ce ai de făcut cu exactitate și ce spune Codul Civil.
-
Plante
Cum se îngrijesc mușcatele iarna. Ce e bine să faci ca să te bucuri de niște flori superbe
Le adăpostești, le tai și nu le mai uzi așa des.
-
hotnews
Ce nu se spală la mașina de spălat vase. Obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată așa
Unele obiecte se pot deteriora, iar mașina poate avea probleme.