Garsoniere

O garsonieră de 44 metri pătrați a fost amenajată astfel încât să aibă funcțiunile unui apartament cu două camere

  Atunci când ai de-a face cu o garsonieră, marea provocare se poate rezuma în felul următor: nu vrei să simți că dormi în living, dar nici că lucrezi în dormitor. Citește în continuare pentru a vedea soluția folosită în această locuință din București.

  În 2021, un tânăr student a cumpărat o garsonieră nouă, cu o suprafață utilă de 44 de metri pătrați. Pentru amenajare, a lucrat cu Cristina Micu Interior Design. Deși locuința era finisată de dezvoltator, au decis să înlocuiască finisajele din bucătărie pentru a putea obține o amenajare personalizată și coerentă.

  Au înlocuit faianța tip patchwork din bucătărie cu plăci ceramice metro-tiles, care aduc un plus de culoare încăperii.

  Amenajarea a început în iulie 2021 și a durat 4 luni, iar bugetul a ajuns la 17.000 euro (preț ce a inclus și manopera). Atmosfera generală emană relaxare, prospețime și vitalitate, în ton cu personalitatea și vârsta studentului ce locuiește aici. Din punct de vedere cromatic, predomină nuanțele neutre de gri deschis pentru mobilier, accentuate prin elemente colorate precum albastrul patului, pernuțele decorative și imprimeul tapetului.

  Natura din bucătărie

  În bucătărie, Cristina a proiectat un mobilier modern, pe o singură linie. Pentru corpurile suspendate și o porțiune de tavan, a folosit o vopsea neagră. Peretele din dreptul mesei este finisat cu un tapet cu model tropical, ce dialoghează cromatic cu scaunele galbene.

  Senzația creată e una de veselie și confort vizual. Verdele se regăsește și în zona mobilierului, prin plăcile de faianță subway. Pentru pardoseală, Cristina a păstrat gresia tip parchet propusă de dezvoltator, iar pentru un confort mai mare a pus și un covor în dreptul mesei rotunde.

  Bucătăria e dotată cu electrocasnice incorporabile, care să păstreze stilul minimalist al spațiului.

  O cameră, trei roluri

  Cum apartamentul are o singură cameră, cu o suprafață de 23 metri pătrați (balcon inclus), provocarea a fost integrarea tuturor elementelor necesare aici. Arhitecta de interior a gândit trei zone diferite, în funcție de nevoi: zonă de zi, loc de dormit și spațiu de studio, ce include birou și depozitare.

  Living si dormitor inclus - garsoniera moderna - design interior arh. int. Cristina Micu
  Living, birou, dormitor, balcon, totul în 23 metri pătrați.

  Zona de relaxare conține o canapea extensibilă gri deschis, luată din Italia, și o comodă pentru TV, lucrată la comandă cu Șerban Mobilier. În spatele televizorului, un fototapet cu pădure reia tematica naturii și aduce un aer proaspăt și viu spațiului.

  Zona dedicată dormitorului include un pat tapițat albastru de o persoană, cu ladă de depozitare, și o etajeră amplasată în continuarea blatului de birou. Perdelele și draperiile gri sunt confecționate și montate de Zen Interior.

  Garsoniera moderna - design interior arh. int. Cristina Micu (11)
  Mobilierul din balcon este realizat în același stil cu restul pieselor pe comandă din casă.

  Balconul comunică direct cu zona de zi și e utilizat ca depozitare suplimentară, prin două dulapuri realizate tot pe comandă, pentru ca spațiul să fie folosit la toată capacitatea sa.  Prin nuanțe, finisaje și stil, spațiile diferite din locuință sunt coerente și creează o amenajare unitară.

  Foto: Arthur Țintu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  O garsonieră de 44 metri pătrați a fost amenajată astfel încât să aibă f...