Apartamente cu 3 camere

Influențe japoneze și inserții industriale într-un apartament de 90 metri pătrați, amenajat cu 28.000 euro

publicat pe 17 aug. 2022

    Doi arhitecți au amenajat aproape monocrom un apartament de trei camere, cu influențe japoneze, inserții industriale și accente mici de culoare, care să spargă estetica.

    Cumpărat la alb în 2020, apartamentul este situat pe Bd. Barbu Văcărescu și măsoară 90 metri pătrați. Din cele trei camere ale sale, doar zona de zi (open space), dormitorul matrimonial și balconul au fost amenajate. Băile erau finisate și mobilate, iar al doilea dormitor a rămas gol.

    De amenajare s-au ocupat arhitectele Ana-Maria Vasile și Alexandra Stamate, de la Jooca Studio, a căror misiune a fost să creeze o oază de liniște în mijlocul agitației orașului.

    Buget de 28.000 euro

    Ana-Maria și Alexandra au început cu mici modificări la instalația electrică și la cea de apă de la bucătărie, pentru a putea pune în practică proiectul schițat pe hârtie. A urmat partea cea mai frumoasă, amenajarea propriu-zisă, care a durat patru luni.

    „Proiectul de design a început în august, iar implementarea în noiembrie și a durat în jur de patru luni. Bugetul total a fost de 28.000 euro, însă trebuie ținut cont că amenajarea a fost realizată în 2020”, spune Alexandra.

    Punctul forte este zona open-space generoasă și bine delimitată. O construcție metalică desparte livingul de bucătărie, care e destul de încăpătoare și pentru o zonă de dining cu masă rotundă.

    La polul opus, punctul slab este lumina insuficientă. Deși suprafața vitrată este mare, orientare apartamentului îl face să nu fie foarte luminos. Din acest motiv, în locul draperiilor clasice, au folosit jaluzele metalice și perdele din materiale fluide.

     

    Accente decorative semicirculare

    Ca stil de amenajare, au folosit influențe japoneze (biblioteca din living, patul cu înălțime mică, design-ul peretelui din spatele lui) și multe elemente industriale. Liniilor simple și culorilor neutre ale mobilierului la comandă au adăugat multe accente decorative: compoziția din zona de TV, oglinzile și decorurile de pe hol în forme semicirculare, culoarea mai îndrăzneață a canapelei.

    „Compoziția de la intrare, formată din oglindă, comodă și aplică, dă dinamism întregii compoziții. Același efect îl regăsim în bucătărie: textura de lemn deschis, griul, materialul terrazzo al mesei și finisajul inox al peretelui din zona frontului de lucru conturează o atmosferă inedită”, spune Alexandra.

    amenajare open space hol
    Elementele metalice și formele semicirculare sunt un lait-motiv al amenajării.

    În living, pe lângă nuanțele neutre liniștitoare care domină amenajarea, au adăugat inserții metalice negre. Ele se găsesc la elementele decorative, la corpurile de iluminat și chiar la piesele de mobilier. Compoziția grafica de pe peretele cu biblioteca este din platbanda subțire metalică, vopsită electrostatic.

    Tonurile neutre predominante sunt îndulcite de nuanțele de albastru și roz de la canapea și la fotoliu.

    amenajare open space living
    Peretele cu televizorul este decorat cu platbandă metalică, vopsită electrostatic.

    Dormitorul este gândit în nuanțe calde și luminoase. Pe lângă numeroasele corpuri de depozitare, spațiul a permis și crearea unei mici mese de toaletă. Camera are mai multe elemente de rezistență: peretele din spatele patului, tăblia patului realizată din MDF vopsit și frezat, precum și fronturile cu cadru metalic și sticla fumurie sablată ale dressing-ului.

    Resurse utile

    Mobilierul pe comandă este realizat de Zen Mob, canapeaua și fotoliul sunt de la Bonami, masa dining de la Ioooi, scaunele din dining de la NordaShop, măsuța de cafea de la The Home.
    Decorațiunile de perete sunt cumpărate de la Tobi Deco, covoarele de la RugVista și jaluzele metalice, perdelele și draperiile – de la Igloo Design.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Jooca Studio

    • Investiți în piesele care se schimbă cel mai greu și care sunt ușor de deteriorat. În primul rând în mobilierul de bucătărie și în al doilea rând – în canapele și paturi. De asemenea, o saltea bună  considerăm că este o investiție sănătoasă.
    • Dacă lucrați cu un designer, dați-i libertate deplină de creație și nu vă speriați de lucruri ieșite din comun. Acestea vor scoate amenajarea din anonimat și îi vor maximiza potențialul.
    • Folosiți ca bază culorile neutre, pentru a crea o amenajarea care nu se demodează. Ca accente de culoare interveniți cu una, maxim două piese în nuanțe mai îndrăznețe.

    Foto: Katia Zolotukhina

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestei garsoniere ne-a fost trimisă de Jooca Studio.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments