Camera copilului

Idei de amenajare: camera pentru bebeluși

  Amenajarea camerei pentru bebeluși poate părea – cel puțin la început – o misiune destul de complicată. Însă dacă ai în vedere câteva chestiuni, cum ar fi siguranța copilului, nevoile tale și aspectul final, acest proiect se poate transforma într-unul simplu și distractiv.

  În timpul amenajării, este indicat să pui întâi accentul pe funcționalitate. Alege piesele de mobilier conform nevoilor copilului, nu doar în funcție de cum îți dorești să arate camera. Sigur, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să faci compromisuri de design. Îți arătăm câteva idei de amenajare pentru camera bebelușului care să te inspire să creezi un spațiu cozy pentru copilul tău.

  Patul din camera pentru bebeluși

  amenajare camera bebelusului pat
  Alege un pat în care bebelușul tău să fie mereu în siguranță

  Patul este unul dintre elementele-cheie atunci când amenajezi camera pentru bebeluși, iar calitatea saltelei este foarte importantă pentru somnul copilului tău. La fel ca toate celelalte piese pe care le folosești pentru perioada lui de creștere, patul trebuie să fie sigur. Mai ales pentru că cei mici petrec foarte mult timp în pat și nu sunt mereu sub supravegherea atentă a părinților.

  Locul pentru pregătirea de somn

  amenajare camera bebelus foto Alexandru Dragoi
  Pune un fotoliu pentru tine lângă patul bebelușului
  Foto: Alexandru Drăgoi

  Amenajează un loc confortabil și pentru tine. Un fotoliu balansat lângă patul copilului ar fi de preferat. În felul acesta îi poți spune povești și îl poți legăna pe cel mic în brațe până adoarme.

  Dulapul pentru hainele copiilor

  amenajare camera pentru bebelusi haine
  Alege să ții hainele bebelușului într-un spațiu deschis

  Copiii cresc repede. De aceea, este bine ca atunci când cumperi mobilierul din camera pentru bebeluși să iei în considerare schimbările ce vor apărea frecvent.

  Chiar dacă pare un pic neconvențional, în camera pentru bebeluși poți avea la început doar un spațiu deschis pentru haine. În loc să iei ceva pe fugă, ia-ți timpul necesar să alegi ceva practic și pe gustul tău. Poți începe amenajarea camerei pentru bebeluș de la pătuț, iar apoi să completezi încăperea pas cu pas, ulterior.

  Masa pentru schimbat din camera pentru bebeluși

  amenajare camera pentru bebelusi masa de schimbat
  Alege o masă de schimbat pentru bebeluși care poate funcționa și drept comodă

  Obiectele și piesele de mobilier care te ajută în camera copiilor sunt doar la un click distanță. Acestea îți pot face viața mai ușoară, însă și prețurile sunt pe măsură.

  O variantă mai ieftină ar fi să-ți folosești creativitatea și atunci când vine vorba de camera pentru bebeluși. Poți crea o măsuță sau o comodă DIY. Dacă totuși ți-e mai la îndemână să cumperi una, alege un model pe care să-l poți folosi și după ce copilul tău mai crește, ca dulap de haine, de exemplu. Unele modele pot include chiar și o parte superioară detașabilă.

  Decorațiunile din camera pentru bebeluși 

  amenajare camera pentru bebelusi decoratiuni
  Rafturi cu jucării și cărți pentru copii
  Foto: Unsplash

  După ce ai bifat toate lucrurile practice de care ai nevoie într-o cameră pentru bebeluși, este timpul să te ocupi și de partea distractivă. Te gândești la decoruri, culori și jucării, iar opțiunile cu care te poți juca sunt nenumărate.

  Copilul tău va învăța o sumedenie de lucruri în camera lui și de acolo va rămâne cu primele amintiri, așa că încearcă să creezi un loc în care toți membrii familiei să se simtă confortabil. Poți aplica una sau mai multe din ideile enumerate aici în camera pentru bebeluși, sau – și mai bine – să le adaptezi în funcție de nevoile tale.

  Foto: Shutterstock

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei de amenajare: camera pentru bebeluși