Balcon

Cum amenajezi un birou pe balcon: soluții și exemple practice

    Dacă dimensiunile locuinței nu îți permit să amenajezi un birou într-una dintre încăperi sau pur și simplu nu vrei le să ocupi cu așa ceva, fă un birou pe balcon.

    Amenajarea e simplă și sunt trei câteva lucruri de care trebuie să ții cont odată ce ai decis să pui un birou pe balcon: spațiul disponibil și dispunerea lui, încălzirea și lumina.

    Acordă atenție detaliilor tehnice

    Cum amenajezi un birou pe balcon – soluții și exemple practice depozitare
    Fii atent la cum intră lumina în încăpere.

    Izolează bine spațiul și investește într-o sursă de încălzire, pentru sezonul rece. Hotărăște de la bun început unde vrei să amplasezi biroul și montează o priză (sau mai multe) în apropiere. Ca să alegi cel mai bun loc, urmărește mersul soarelui. Mercur retrograd nu va afecta puterea ta de concentrare, dar razele puternice ale soarelui care se reflectă direct în monitorul tău cu siguranță îți vor pune câteva piedici. Ține cont de felul în care e luminat natural spațiul și cumpără o draperie care să blocheze parțial lumina. Apoi, asigură-te că semnalul WiFi este puternic în zona unde îți propui să lucrezi/ studiezi cel mai des.

    Delimitează zonele

    În funcție de activitatea ta, poți să amenajezi mai multe zone pe balcon. Spre exemplu, dacă trebuie să citești multe materiale și să iei notițe, amplasează într-un colț un fotoliu confortabil, iar în celălalt biroul și un scaun. Dacă lucrezi împreună cu partenerul sau alt membru al familiei, poți să extinzi pervazul ferestrei, astfel încât să realizezi un birou pe lățime și să poți amplasa două scaune alăturate, de exemplu.

    Amenajează pe verticală

    Cum amenajezi un birou pe balcon – soluții și exemple practice delimitare spatiu
    Montează rafturi direct pe perete, nu folosi dulap.

    Balconul e, de cele mai multe ori, un spațiu îngust așa că amenajarea pe verticală e de departe cea mai bună variantă. Renunță la ideea de a cumpără dulapuri cu sertare sau etajere și alege rafturi sau polițe pe care să le montezi pe perete. Ca să protejezi materialele de lucru de praf sau eventuale pete, depozitează-le în cutii sau dosare și împarte-le pe categorii. Aceeași regulă se aplică și atunci când alegi piesa principală – biroul. Deși unul cu sertare și spații de depozitare încorporate poate fi tentant, nu e cea mai bună alegere pentru balcon. Alege unul simplu, cu trei sau patru laturi sau o masă. 

    Foto: unsplash.com

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Cum amenajezi un birou pe balcon: soluții și exemple practice