Apartamente cu 3 camere

Before&after: cum arată un apartament din Ozana în care totul a fost schimbat, de la șapă până la mobilier

    În șase luni, un apartament cu trei camere din zona Ozana, București, a trecut printr-un proces complex de renovare și amenajare. Ca să devină un cămin adecvat pentru o familie cu copil, a fost nevoie de două echipe de muncitori și multă răbdare. 

    Pe lângă dormitorul vesel al fetiței lor, proprietarii pasionați de vacanțe și-au dorit să adauge în apartamentul de 67 de metri pătrați mai multe spații de depozitare, o bucătărie spațioasă și un dormitor cu notă intimă și romantică. Iar designerul Gabriela Rogojanu a ținut cont de proiecțiile lor și le-a propus un concept cozy, dar eficient. 

    apartamentul vechi
    Livingul anterior proiectului de renovare

    Apartamentul are living, bucătărie, două cămări, două dormitoare, un wc de serviciu, un hol și o baie matrimonială. Una dintre cămări se afla în bucătărie, cu acces din hol. În procesul de amenajare, designerul de interior a luat decizia s-o demoleze, deoarece spațiul interior era foarte mic din cauza pereților mai groși care mâncau din volum. După demolare, echipa de muncitori a mărit bucătăria și a făcut loc pentru frigider, iar ușa din hol a fost zidită și acum sunt expuse acolo poze de familie și lucrări de artă. 

    noul apartament
    Întregul apartament arată acum modern și igienic

    „Era un apartament vechi, cu pereți foarte strâmbi și podea denivelată, în care a fost nevoie să înlocuim totul, nu doar să dăm cu lavabilă și să schimbăm finisajele. În baie se infiltra apă și existau probleme și cu instalația electrică. Am refăcut toată instalația electrică, am înlocuit țevile vechi, radiatoarele, am schimbat tâmplărie, uși, am refăcut șapa pentru pardoseala triplustratificată etc. Din păcate, prima echipa de muncitori nu s-a descurcat. Beneficiarii au renunțat la acea colaborare și am avut o pauză în care am căutat o echipa nouă care să finalizeze lucrările dar să și corecteze greșelile din urmă”, povestește designerul de interior.

    O renovare bazată pe eficiență

    anterior proiectului de renovare
    Bucătăria veche nu era deloc funcțională

    Cea mai mare provocare a fost să refacă instalația electrică. Pe lângă înlocuit cabluri, au adăugat foarte multe prize, lumini, întrerupătoare cap-scară, și au făcut trasee noi deoarece apartamentele vechi aveau un număr foarte limitat de prize și de lumini și în niciun caz nu făceau față unor consumatori puternici. 

    Bucătăria albă
    Bucătăria este acum simplă și aerisită

     

    Amenajare simplă, dar cu elemente importante pentru familie

    Ilustrații personalizate
    Ilustrațiile aparțin tot Gabrielei Rogojanu

     

    Designerul de interior a avut ca sursă de inspirație pozele de vacanță din Grecia, iar dorința ei a fost să transpună acea atmosferă în amenajare. Sursa de inspirație este prezentă pe hol, într-un gallery wall de familie. În plus, holul include și ilustrații create chiar de Gabriela. „În timpul liber îmi place să fac ilustrații, pe care de altfel le public alături de alți artiști pe Facebook pe pagina Art&originals. Proprietarii au luat o serie de ilustrații realizate de mine, unele alese online, altele au fost realizate pentru ei. O serie mică de insecte cu mici accente de culoare și un peisaj din Grecia, care este locul lor preferat pentru vacanțe”, povestește Gabriela.

    Cel mai colorat spațiu al casei este dormitorul fetiței, unde nuanțele de roz se îmbină cu alte culori pastelate și dau o atmosfera veselă, susținută de toate elementele cu design ludic. De la sertarele colorate la covorul ce ilustrează un personaj similar cu Totoro, totul reflectă personalitatea dulce a fetiței.

    covor ludic
    Covorul cu personajul similar lui Totoro este adorabil

    Dormitorul matrimonial se află în contrast cu primul: este dominat de nuanțe reci și are un perete de accent cu tapet floral alb-negru, ce aduce o notă de relaxare în camera părinților. Mobilierul alb și simplu temperează accentele reci.

    tapet alb-negru
    Dormitorul matrimonial are tapet pe peretele de accent

    Bucătăria acum extinsă reia albul mobilierului și-l combină cu un contrablat din mozaic, ce completează paleta cromatică din această cameră. Iar baia principala include elemente cu design simplu, cu o notă elegantă, ce îmbracă armonios spațiul mic.

    Bugetul a fost în jur de 30.000 euro, din care o parte considerabilă a mers către lucrările de renovare. Iar manopera pentru șantier a valorat cel mai mult, împreună cu pardoseala triplustratificată. 

    După toate lucrările esențiale, bugetul rămas pentru mobilă și decorațiuni a fost mic. Dar Gabriela a făcut în așa fel încât să investească în lucruri care contează, piese de accent care să facă diferența. A luat o bună parte din mobilier de la Ikea, apoi decorațiunile sunt de la ZaraHome, H&M Home sau Nodashop. Corpurile de iluminat vin de la Eglo, ZaraHome Kids și The Home. Tapetul din dormitorul matrimonial este comandat de la Vladila. Lavoarele din travetin, din baie, au fost o cerință specială a proprietarilor. Ele au fost achiziționate de la PiatraOnline.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Gabriela Rogojanu:

    • Refă instalațiile cu ajutorul unor persoane calificate; este problema multor apartamente vechi și pe cât de costisitor pare la început, nu ezita să faci aceste intervenții pentru că vei avea probleme mai târziu și va trebui inevitabil să intervii.
    • Investește în piese de durată, o lavabilă bună, un parchet bun, lavoare bune, bucătăria realizată pe comandă și adaptată nevoilor tale.
    • Planifică totul din timp, pentru că întotdeauna apar probleme neprevăzute ce vor întârzia proiectul. 

    Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Gabriela Rogojanu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la contact@lovedeco.ro și spune povestea acelei case!

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    VIDEO Un birou de întâlniri și lucru alternativ a fost amenajat în pasteluri...