Apartamente cu 2 camere

Într-un apartament dispus pe lungime și îngust, designerul a folosit suprafețe vitrate și MDF lucios ca să reflecte lumina

  Ceramica cu inserții de alamă, vopseaua cu efect de catifea și tapetul premium italienesc sunt punctele forte ale unui apartament din București. Toate acestea dau tonul unei amenajări avangardiste, cu accente de lux și masculinitate.

  Doi tineri bucureșteni au decis să se mute la casa lor și au cumpărat un apartament de două camere (60 metri pătrați), în zona Lacul Morii. Apartamentul era la alb, cu finisaje standard. Cum cei doi își doreau o amenajare avangardistă, au decopertat totul și au amenajat din nou cu ajutorul designerului Laurențiu Paicu.

  Proiectul a pornit de la configurația ușor incomodă a spațiului, dispus pe lungime și destul de îngust. Pentru a nu crea senzația de înghesuială, Laurențiu a folosit suprafețe vitrate și MDF lucios, materiale ce reflectă lumina.

  Open-space-ul, care include livingul, dininul, bucătăria și holul de intrare, este un spațiu fluid, deși fiecare zonă este bine delimitată și are propria personalitate.

  Bucătărie tip acvariu

  Holul este mobilat cu un dulap desfășurat pe toată lungimea spațiului. Pentru a nu da senzația de înghesuială, fronturile sunt placate cu oglinzi. Un taburet albastru sparge monotonia nuanțelor neutre și aduce puțină veselie.

  În imediata apropriere se află bucătăria tip acvariu, cu pereți de compartimentare și ușă din sticlă. E o bucătărie închisă, dar în același timp deschisă, ce lasă lumina să circule. Mobilierul, din MDF super lucios, este lucrat la comandă pe dimensiunile spațiului, pentru a fructifica la maximum fiecare metru pătrat.

  Atât bucătăria, cât și holul sunt puse în valoare de plăcile ceramice ce imită marmură, printre care sunt inserate bucăți de alamă. Cu ajutorul acestora, Laurențiu a creat un traseu ce duce spre zona de living și dining.

  Livingul și diningul sunt separate vizual de restul spațiului cu ajutorul parchetului model Herringbone.  Asemenea mobilierului de bucătărie, și cel din living este lucrat în parte la comandă, din MDF lucios. Comoda TV cu șemineu încorporat și măsuța de cafea sunt suprafețe reflectorizante, ce accentuează efectul de mărire a spațiului. Același efect îl are și blatul din sticlă al mesei de dining.

  Inspirație din natură

  Zona de dormitor are două elemente care ies în evidență: patul impozant din catifea albastră și tapetul în nuanțe asortate, cu pattern din natură. Patul este complet încadrat de un ansamblu de mobilier cu spoturi încastrate și fronturi placate cu fâșii de oglindă. Pe una dintre lateralele camerei e o mică zonă de lucru.

  Mobilier pe comandă

  Inițial, bugetul alocat amenajării a fost între 20.000 euro și 25.000, dar pe parcurs a crescut până la 50.000 euro. 90% a mobilierului a fost lucrat pe comandă, după schițele designerului, iar majoritatea finisajelor și țesăturilor (perdele, draperii) au fost comandate din Italia, Belgia și Franța. Proiectul a fost realizat pe foaie în aproximativ trei săptămâni. Șantierul de execuție a durat circa patru săptămâni de la venirea finisajelor comandate, iar mobilierul lucrat la comandă, deși avea un termen de livrare de 60 zile, a ajuns după nouă luni.

  Tips&tricks pentru amenajare de la designerul Larențiu Paicu

  • Nu vă fie frică de culori. Adăugarea unor pete de culoare bine alese îi poate da spațiului personalitate și energie.
  • Aplicați stucaturi pe pereți, pentru a-i da eleganță amenajării.
  • Realizați mobila pe comandă, pentru că beneficiați de mult mai multe opțiuni și configurații spre deosebire de mobilierul din comerț.
  • Îndrăzniți și experimentați. De exemplu, chiar dacă unele finisaje sunt tradițional menite pentru pardoseală, le puteți pune la fel de bine și pe pereți, cu condiția să se asigure o montare corectă.

  Foto: prin Laurențiu Paicu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Laurențiu Paicu. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Într-un apartament dispus pe lungime și îngust, designerul a folosit suprafe�...