Designerul a integrat în living un ansamblu compus din banchetă și dulap, pentru că holul era prea îngust
publicat pe 13 dec. 2022O amenajare vine la pachet cu diverse provocări, mai mici sau mai mari. Una dintre ele poate fi un hol îngust și lung, în care nu ai loc de un dulap de haine. Ce faci în acest caz? Iei exemplul alăturat și montezi dulapul în living. Adevărata provocare este însă să îl și integrezi corespunzător.
E un apartament cu trei camere (70 metri pătrați), situat în ansamblul rezidențial Carmen Sylva, din centrul Capitalei, cumpărat la alb, pentru care proprietarul a plătit avans în 2018 și l-a achitat integral în 2022, când s-a și mutat. Înainte de a locui aici, bărbatul, consultant în business, a stat împreună cu fetița lui în Dristor, în două camere. Și-a dorit însă o locuință mai spațioasă, cu terasă și verdeață, așa că a cumpărat acest apartament situat la parter, cu o terasă de 20 metri pătrați.
Amenajarea modernă, semnată de arhitecta Raluca Vîrtopeanu, are ca punct de pornire natura și liniștea pe care aceasta o insuflă. Așa se face că arhitecta a folosit la tot pasul culori și imprimeuri inspirate din mediul înconjurător: de la verdele canapelei la tapetul cu glicină. „Tapetul din living și camera fetei aduce un plus de vigoare și totodată concentrează în jurul lui puncte de interes ale amenajării“, spune Raluca.
Zona de zi este spațioasă și cuprinde livingul, dining-ul și bucătăria. Livingul cuprinde zona de relaxare, o zonă de TV cu spații de depozitare, o pianină și un ansamblu format din banchetă-dulap de haine, care nu a avut loc în holul foarte îngust. Pentru a nu face notă discordantă cu decorul, această compoziție este concepută în aceleași nuanțe cu mobilierul din zona de TV. De asemenea, sunt multe corpuri de iluminat care să compenseze insuficiența luminii naturale aferentă oricărui apartament de la parter.
În imediata apropiere a livingului se află dining-ul. Zona este mobilată cu o masă din lemn și patru scaune tapițate, ce dau căldură spațiului. Un candelabru marchează masa și îi accentuează șarmul aparte.
Unitate în cele mai mici detalii
Bucătăria este mică, dar foarte utilă. Pentru a păstra unitatea și armonia decorului, Raluca a ales electrocasnice încorporate în mobilier și același material pentru blat și contrablat (quartz).
Dormitorul matrimonial este foarte practic, cu multe spații de depozitare: dressing-ul bine compartimentat îmbracă în întregime peretele din fața patului. La polul opus, peretele din spatele patului este placat cu PAL în nuanța lemnului, ceea ce accentuează căldura amenajării.
Dormitorul fetei are ca zonă de interes patul într-o culoare îndrăzneață de cărămiziu, pus în valoare de tapetul în aceleași note. Texturile catifelate și accentele aurii personalizează spațiul și îi conferă feminitate, la fel ca măsuța de machiaj montată în fața ferestrei.
Băile sunt amenajate de dezvoltatorul imobiliar, cu ceramică în culori neutre. Baia matrimonială are cadă, în timp ce baia fetei este prevăzută cu cabină de duș.
Buget și resurse
Amenajarea a durat aproximativ patru luni. În prima lună Raluca a schițat și definitivat conceptul, iar ultimele trei luni au fost alocate mobilierului pe comandă și finisajelor extra: montarea tapetului și aplicarea vopselelor de accent. Totul a costat 35.000 euro.
În zona de zi, canapeaua (8.000 lei) este de la Divanissimi, fototapetul (5.000 lei) – de la Vladila, măsuța de cafea (500 lei) – de la Norda Shop, masa de dining (2.500 lei) – de la The Home, corpurile de iluminat – de la ArnStore, perdelele și draperiile – de la Biokarpet.
În dormitorul matrimonial, patul (4.500 lei) este de la EverArt, iar veioza de la ArnStore. Pentru dormitorul fetei, patul este luat tot de laEverArt, oglinda (2.000 lei) și veioza de la The Home, iar accesoriile – de la Norda Shop.
Tips&tricks pentru amenajare de la Raluca Vîrtopeanu
- Folosește dulapuri până în tavan, pentru a eficientiza cât mai bine spațiile.
- Pentru a ilumina cât mai bine un spațiu cu deficit de lumină naturală, montează suficiente corpuri de iluminat, fără a încărca însă decorul. Pentru acest lucru, ideale sunt spoturile albe care se confundă cu tavanul.
- Folosește tapet inspirat din natură, pentru a da viață unei încăperi anoste. Cu un astfel de finisaj, nu dai greș niciodată.
Foto: prin Raluca Vîrtopeanu
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Raluca Vîrtopeanu.
-
Apartamente cu 3 camere
Amenajare dificilă într-un apartament cu dormitor sub 6 metri pătrați, mai mic decât balconul
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În amenajarea unui apartament cu trei camere, au creat spațiu pentru depozitare acolo unde nu era
-
Apartamente
Și-au amenajat apartamentul din Sibiu în 6 luni și cu 17.000 euro
-
hotnews
Ce nu se spală la mașina de spălat vase. Obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată așa
Unele obiecte se pot deteriora, iar mașina poate avea probleme.
-
Sponsored
Secretele unui mobilier de baie impecabil: sfaturi pentru dulapuri și oglinzi rezistente în timp (P)
Baia este unul dintre cele mai solicitate spații din casa ta, expus constant la umiditate, temperaturi fluctuante și produse chimice. Mobilierul de baie, în special dulapul de baie și oglinda, […]
-
Plante
Soluție din apă cu scorțișoară pentru a readuce o orhidee la viață. Cum trebuie să procedezi
Soluția face minuni.