Apartamente cu 2 camere

Duș walk-in în dormitor și multă culoare într-un apartament de 48 metri pătrați din Bucureștii Noi

  O tânără proprietară a unui apartament de dimensiuni mici a avut o dorință: să aibă un duș în dormitor. Arhitectul Cristian Pătrașcu a făcut posibil acest lucru și așa a prins contur proiectul apartamentului Parcului 20.

  Apartamentul de 48.6 metri pătrați, la care se adaugă balconul de 7 metri pătrați, face parte dintr-un complex nou din zona Bucureștii Noi și aparține unei proprietare în vârstă de 25 de ani. Tânăra și-a dorit o amenajare aerisită, o comunicare între diferitele zone ale locuinței și un stil elegant, feminin, plin de culoare, unde să predomine materiale textile cu accente puternice, culori calde și inserții de auriu.

  Arhitectul Cristian Pătrașcu a putut să îndeplinească cerințele tinerei deoarece a fost contactat încă din faza de construcție a apartamentului. Iar dezvoltatorul a permis modificări asupra unor pereți de compartimentare, precum și alegerea finisajelor. Totodată, tânăra a venit cu o cerință îndrăzneață: includerea unui duș în dormitor, în ciuda spațiului limitat.

  Camerele comunică între ele și dau senzația de spațiu

  Două luni de zile a durat faza de proiectarea, ca mai apoi, după ce proprietara și-a dat acordul, Cristian și echipa lui să treacă la faza de implementare, care a durat încă trei luni.

  „Marele avantaj în cazul acestui proiect a fost că l-am început încă din faza de șantier și astfel am putut modifica anumite spații în plan. Am renunțat la a mai închide bucătăria și holul și în acest mod toată zona de zi a devenit foarte flexibilă și omogenă. Acest lucru fiind ideal mai ales în cazul unui apartament cu o suprafață nu foarte mare”, spune Cristian, care a bifat astfel una dintre cerințele proprietarei.

  Pentru a maximiza luminozitatea spațiului, a pus dressingul în living, acesta din urmă având integrate oglinzi. „Dressingul din living are patru din cele cinci uși cu aspect de oglindă cu tentă aurie, ceea ce avantajează impresia de spațiu și de lumină naturală”, explică el.

  În ceea ce privește culorile alese, Cristian a mers pe accente de culoare puternice, unde se regăsesc și rozul pudrat, galbenul muștar și tentele aurii aproape peste tot, inclusiv la ușile de bucătărie. În felul acesta, prin culori și prin reorganizarea spațiului și folosinței acestuia, amenajarea apartamentului din zona Bucureștii Noi a urmărit să redea ideea de spațiu și lumină.

  Duș walk-in  cu pereți din sticlă, integrat în dormitor

  Un element nu tocmai comun al amenajării unui apartament, baia cu închidere de sticlă din dormitor este, cu siguranță, punctul central al proiectului. Cristian a împărțit baia în două zone distincte și anume lavoar cu WC în baia din hol și zona de duș cu lavoar în dormitor.

  „O idee curajoasă care oferă o priveliște foarte interesantă. Faptul că avem dressing-ul principal în living și hol a permis să avem un dormitor mai aerisit fără foarte multe piese de mobilier”, zice el. Pe de altă parte, tocmai integrarea băii în dormitor și realizarea pereților despărțitori de sticlă au reprezentat cel mai costisitor element din tot proiectul. O altă provocare a fost negocierea atentă a delimitării între spații și suprafețe, pentru folosirea la maxim a locuinței. Tocmai de aceea, dressingul se află în living și baia în dormitor.

  „Elementul preferat este zona de bar și faptul că nu avem uși între bucătărie și hol și între hol și living, așa cum era gândit în proiectul inițial de la dezvoltator. Am avut libertatea de a renunța la acele uși și la porțiuni de perete”, povestește Cristian.

  Bugetul pentru amenajarea Parcului 20 a fost 20.000 euro

  Amenajarea astfel rezultată are un stil eclectic, cu anumite elemente glam și culori îndrăznețe. Plus o compartimentare diferită de restul apartamentelor din complex, unică și prin integrarea dușului de tip walk-in în dormitor.

  Bugetul pentru apartamentul Parcului 20 a fost de 20.000 euro. Sumă care a inclus achiziția de mobilier, draperii, elemente de iluminat și obiecte pentru decor. „Bugetul final a fost respectat deoarece pentru finisaje am avut un buget asigurat de dezvoltator”, punctează Cristian.

  Resurse 

  În proiectul de amenajare pentru apartamentul Parcului 20, Cristian Pătrașcu a luat scaunele și masa de dining de la Iooi din Brașov. Tapetul din living a fost achiziționat de la XT Deco, iar canapeaua de la Divanissimi. Covorul împreună cu scaunul de bar sunt de la The Home.

  Gresia și faianța din baie sunt de la Delta Studio, iar oglinda cu LED de la Ovirro. Peretele de sticlă pentru dușul din dormitor, radiatorul și bateria de duș au fost luate de EGO INTERIORS. Alte elemente din amenajare au fost cumpărate de la IKEA, Norda Shop și chiar de pe eMAG.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Cristian Pătrașcu:

  • Este ideal atunci dacă beneficiarii apelează la un studio de design înainte ca apartamentul să fie predat de dezvoltator. Mai ales dacă avem opțiunea de a face schimbări la nivelul compartimentării sau a finisajelor. Este mult mai bine să faci totul așa cum îți dorești din prima decât să fii nevoit să schimbi ulterior.
  • Atunci când ai o suprafață utilă mai mică este bine să renunți la uși și să ai deschideri mai mari între camerele care compun zona de zi. Astfel, o bucătărie deschisă sau un living deschis cu holul îți vor da impresia de spațiu.
  • Recomand plasarea zonei de dining lângă fereastră pentru că este o zona cu lumină naturală favorabilă și poate avem și șansa unui view drăguț.
  • Utilizarea oglinzilor sau a fețelor de oglindă pentru mobilier, în living sau pe hol, ajută la o percepție extinsă a spațiului și la circulația luminii naturale.
  • Recomand ascunderea mașinii de spălat. Aceasta este cel mai bine poziționată în hol, în comparație cu plasarea ei în baie sau în bucătărie.

  Credit foto: Iulian Iacob 

  Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Cristian Pătrașcu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Duș walk-in în dormitor și multă culoare într-un apartament de 48 metri pă...