LIFE

15 cazări de la munte în care să te simți (aproape) ca acasă

  Escapadele la munte sunt o gură de aer proaspăt atât pentru trup, cât și pentru minte. Indiferent că plănuiești o vacanță mai lungă sau ai chef doar de o excursie spontană, iată 15 cabane din România pe care le poți rezerva pe Airbnb, în orice anotimp.

  Ca să îți fie mai ușor să alegi unde să stai, ți-am pregătit o selecție cu cele mai frumoase cazări de la munte, indiferent ce buget ai la dispoziție. Astfel, o să te simți bine și când vei fi în natură, și când o să te întorci la cazare. Dacă, în loc să stai la hotel, alegi variantele de pe Airbnb, vei avea parte de un sentiment de familiaritate autentic.

  1. The Bike Loft (Brașov)

  airbnb la munte brasov the bike loft
  La The Bike Loft găsești un dormitor super luminos la mansardă. Foto: Airbnb

  Să fie dormitorul de la mansardă, butoiul pe post de cadă sau cromatica luminoasă? Ce-i drept, atât elementele luate separat, cât și împreună fac din The Bike Loft un loc autentic și primitor. Casa are o istorie veche de 25 de ani: pe vremuri, aici a fost deschis primul magazin post-comunist de biciclete din Brașov. Este un loc în care noul se îmbină armonios cu misterele trecutului.

  Oaspeți: 3

  Preț/ noapte: 226 lei

  2. Uptown Studio (Brașov)

  airbnb la munte uptown studio
  Uptown Studio este la doi pași de Piața Sfatului. Foto: Airbnb

  Tot în Braşov, îți poți petrece noaptea într-un apartament elegant, decorat în nuanţe de albastru şi verde. La doar două minute de Piaţa Sfatului, Uptown Studio are o privelişte frumoasă asupra celebrului înscris Braşov, de sub Tâmpa. Are un singur pat, numai bun pentru un weekend romantic la munte.

  Oaspeți: 2

  Preț/noapte: 155 lei

  3. Charming Apartment (Brașov)

  airbnb la munte charming apartment
  Charming Apartment, la propriu. Foto: Airbnb

  Într-un apartament cu un singur dormitor – de doar 37 de metri pătraţi  – din Braşov, pot dormi chiar şi cinci persoane, datorită spaţiului generos. Este amenajat simplu, cu influenţe scandinave, în culori pastelate şi e aproape de celebra Biserică Neagră.

  Oaspeți: 5

  Preț/noapte: 222 lei

  4. Zada Studio (Brașov)

  airbnb la munte zada studio
  Zada Studio este perfect pentru un cuplu. Foto: Airbnb

  Încheiem lista din  Braşov cu Zada Studio, un loc cu o atmosferă industrială de nerefuzat. Acest mic apartament este potrivit pentru două persoane şi se află în inima oraşului. Lumina și stilul scandinavo-industrial fac o pereche minunată.

  Oaspeți: 2

  Preț/noapte: 200 lei

  5. Măgura dintre munți (Măgura)

  airbnb la munte magura dintre munti
  Măgura dintre munți este o bijuterie modernă. Foto: Airbnb

  Între Munții Bucegi și Piatra Craiului, se află această bijuterie modernă cu patru dormitoare.  Oaspeții care au fost deja aici au descris locul cu entuziasm și au menționat ca, în realitate, cabana și piesajele sunt mult mai frumoase decât se vede în fotografii.

  Oaspeți: 10

  Preț/noapte: 1100 lei

  6. Brădet Villa (Bușteni)

  airbnb la munte villa bradet
  Brădet Villa poate găzdui chiar și 16 oaspeți. Foto: Airbnb

  Dacă destinaţia e Buşteni şi ai o gaşcă mai mare, iată o propunere: Villa Brădet, ce aduce puţin a Castelul Peleş, realizată în stil german, cu influențe eclectice. În plus, în curte poți organiza o petrecere cu grătar.

  Oaspeți: 16+

  Preț/noapte pentru o cameră: 218 lei

  7. Montepalazzo (Sinaia)

  airbnb la munte montepalazzo
  La Montepalazzo te poți încălzi iarna la șemineu. Foto: Airbnb

  La Sinaia, poţi veni la vila lui Florin, superhost pe Airbnb. Acesta pune la dispoziţie patru dormitoare pentru opt persoane şi două băi. Apartamentul se întinde pe două nivele şi are chiar şi şemineu. În plus, aici vei găsi şi un scaun pentru bebeluş, o bucătărie complet echipată şi o terasă generoasă cu grătar.

  Oaspeți: 8

  Preț/noapte:1037 lei pentru toată casa

  8. Bellevue Deluxe Studio (Sinaia)

  airbnb la munte sinaia bellevue
  Bellevue Deluxe Studio este perfect pentru o escapadă în cuplu. Foto: Airbnb

  Tot la Sinaia, îţi prezentăm un studio aflat într-o vilă, potrivit pentru două persoane. Cu o privelişte ofertantă şi un balcon unde-ţi poţi bea cafeaua dimineaţa, acesta poate fi o opţiune atractivă, dacă nu te deranjează chicineta minimal echipată.

  Oaspeți: 2

  Preț/noapte: 200 lei

  9. A little bit of blue (Sinaia)

  airbnb la munte sinaia blue
  Nuanțele de albastru invită la liniște și calm. Foto: Airbnb

  În cele două paturi din micul studio încap trei persoane, venite în vacanţă la Sinaia. Gazda este superhost, iar oaspeţii spun despre apartament că este curat şi oferă o privelişte încântătoare. Amenajarea este modernă şi îmbie la linişte şi calm, datorită nuanţelor celeste de albastru. Detalii poți afla și din cele 30 de recenzii!

  Oaspeți: 2

  Preț/noapte: 142 lei

  10. The Magic Cottage (Sovata)

  airbnb la munte sinaia cottage
  Magic Cottage este o căsuță tradițională cu motive românești. Foto: Airbnb

  În localităţile Sovata şi Praid te poţi caza într-o căsuţă tradiţională, dar modern amenajată, din care nu lipsesc motivele româneşti și nici influenţele indiene. Fermecătoare şi cozy, casa pare locul perfect unde să te bucuri de aerul proaspăt de la munte şi de poveştile de la ţară.

  Oaspeți: 2

  Preț/noapte: 105 lei

  11. Alpine Lounge (Vatra Dornei)

  airbnb lamunte alpine lounge vatra dornei
  Alpine Lounge este o casă construită aproape total din sticlă. Foto: Airbnb

  În Vatra Dornei am găsit una dintre cele mai moderne case, aproape total construită din sticlă. Vila poate găzdui opt persoane în patru dormitoare şi se află la 300 de metri de telescaunul din regiune. Pe lângă beneficiile de bază, are şi un jacuzzi în care te poți relaxa la un pahar de vin.

  Oaspeți: 8

  Preț/noapte: 1.420 lei

  12. Transylvania Tree House (Munții Retezat)

  airbnb la munte treehouse transilvania
  Aici poți trăi experiența unei nopți petrecute într-o căsuță din copac. Foto: Airbnb

  Ce zici de câteva nopți într-o căsuță în copac din Munţii Retezat? Are un grătar şi un duş exterior, funcţional doar în sezonul cald. Gazdele nu acceptă animale, însă în grădina de lângă se află capre şi două pisici.

  Oaspeți: 3

  Preț/noapte:180 lei

  13. Cozy Scandinavian Flat (Făgăraş)

  airbnb la munte scandinavian flat
  Se află la o plimbare distanță de toate atracțiile zonei. Foto: Airbnb

  Una dintre cele mai frumoase propuneri din lista de Airbnb la munte este acest apartament din Munţii Făgăraş. Aflat la o plimbare distanţă de toate atracţiile zonei, studio-ul poate găzdui trei oameni. Face parte dintr-o casă nobiliară construită înainte de Primul Război Mondial, iar recenziile primite sunt toate pozitive.

  Oaspeți: 3

  Preț/noapte:190 lei

  14. Downtown (Piatra Neamț)

  airbnb la munte piatra neamt downtown
  Este locul perfect dacă adori galbenul. Foto: Airbnb

  Îți place mult culoarea galben? Atunci te vei simți în elementul tău în acest studio din centrul orașului Piatra Neamț. Amenajarea pune în valoare pe deplin spațiul, iar combinația de nuanțe de gri este foarte reușită.

  Oaspeți: 3

  Preț/noapte:190 lei

  15. Cozy Scandinavian Cabin (Breaza)

  airbnb la munte breaza
  Designul scandinav creează o atmosferă cozy. Foto: Airbnb

  La poalele Munților Făgăraș, într-o rezervație naturală, cabana de la Breaza  îți ia ochii imediat. Amenajată în 2017 în stil contemporan, cu accente masculine, cuprinde un open space ce include bucătăria, zona de dining și living, dar și trei dormitoare cu două bai. Află povestea amenajării dintr-un tur de casă marca Lovedeco.

  Oaspeți: 12

  Preț/noapte: 975lei

  Dacă deja ţi-ai ales un Airbnb la munte preferat, vacanţa e la câteva detalii distanță!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  15 cazări de la munte în care să te simți (aproape) ca acasă