Before&after: a reamenajat fostul apartament de burlac al soțului, cu un buget de doar 5000 euro
publicat pe 31 ian. 2022Primul proiect al unui proaspăt designer de interior a fost să amenajeze fostul apartament de burlac al soțului și să=l pregătească pentru închiriere. A făcut asta în două luni și cu un buget de doar 5000 euro.
În 2019, la scurt timp după ce a terminat cursurile de design interior, Cristina Mărgineanu (CosmoDeco) a avut de-a face cu prima ei lucrare în calitate oficială de designer: renovarea apartamentului de burlac al soțului, Alexandru. Este un apartament semidecomandat de două camere (56 metri pătrați), situat în zona Lacul Tei, din București.
Cristina și Alexandru și-au propus să amenajeze locuința pentru închiriere, cu un buget de 5000 euro. Au creionat amenajarea cu gândul la un chiriaș tânăr, dinamic, care gătește mai puțin și comandă mai mult sau mănâncă în oraș. Iată de ce zona de zi este un mare open-space, compus din holul de intrare, bucătărie, living și balcon.
Finisaje și mobilier din vechea amenajare
Ca să păstreze bugetul în limita propusă, Cristina a păstrat și folosit cât mai mult din finisajele și piesele de mobilier pe care le-a găsit în apartament. Printre excepții sunt parchetul din balcon, pe care l-a înlocuit cu gresie de la Mathaus (60 lei/metru pătrat), faianța din bucătărie, în locul căreia a folosit vopsea cu efect de tablă de scris, caloriferele, canapeaua, masa cu scaunele, corpurile de iluminat, perdelele, cada și mobilierul din baie.
Alexandru a vopsit mobila din bucătărie într-o culoare neutră, cu nuanță caldă. A folosit amorse și vopsele de la Ton Corner, special create pentru PAL. Pentru blat însă a mers pe varianta unei vopsele speciale, mai dură și mai rezistentă la abraziune, șocuri mecanice și substanțe chimice. Nu au scăpat schimbării nici mânerele mobilei, pe care le-a dat cu un spray special pentru metale, dar nici ușile de interior, fnisate cu vopsea Color Style de la Hornbach.
„Având în vedere că aproape toată mobila exista, am mers pe cursivitate, fară să abordez un stil anume. Am renunțat la o parte a pieselor de mobilier, pentru că îmi plac amenajările aerisite”, spune Cristina.
Spațiu de relaxare în balcon
În living, Cristina a înlocuit colțarul cu o canapea de la Vivre (2ooo lei), căreia i-a vopsit nasturii în galben, pentru a o încadra în context. Pentru a o pune în valoare, a finisat peretele principal, mare și gol, cu un tapet bogat decorat, cumpărat de la Mobexpert cu 95 lei/rolă. A adăugat un fotoliu de la IKEA și un lampadar de la Vivre (250 lei), care să încălzească amenajarea.
În zona dedicată balconului, integrată parțial în living, a amenajat un spațiu de relaxare, cu ajutorul unor fotolii modulare de la IKEA.
Gata în două luni
Pentru dormitor, Cristina a mers tot pe varianta unui tapet bogat decorat, asemenea celui din living, din dorința de a îndulci puțin prezența mobilierului wenge, păstrat din vechea amenajare. Perdeaua din voal ivoire semitransparentă (80 lei/metru liniar la Hornbach) filtrează plăcut lumina.
În baie a păstrat doar finisajele, pe care le-a îndulcit puțin cu ajutorul unor accente de galben, tușa de culoare din fiecare încăpere.
Per total, amenajarea a durat două luni, cea mai elaborată operațiune fiind vopsitul mobilierului și a ușilor. „Această sarcină i-a revenit lui Alexandru, pentru că bugetul nu ne-a permis să apelăm la un specialist”, spune Cristina.
Tips&tricks pentru amenajare de la CosmoDeco
- În cazul unei locuințe de închiriat, conturează amenajarea în funcție de profilul chiriașului pe care ți-l dorești.
- Schimbă în mod surprinzător aspectul unui mobilier cu ajutorul unor mânere sau butoni de efect. Găsești diverse modele în magazinele de bricolaj.
- Dă viața unor pereți albi cu un tapet bogat decorat. Poți alege un model colorat, dacă mobilierul este într-o culoare neutră.
- Integrează bucătăria în zona de zi pentru a da continuitate spațiului. Este o soluție recomandată în special familiilor moderne, dinamice, a căror pasiune nu este gastronomia.
- Folosește ca numitor comun al amenajării unul sau două elemente specifice, cum ar fi o pată de culoare sau o formă geometrică.
Povestea acestei amenajări ne-a fost trimisă de Cristina Mărgineanu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail c[email protected] și cineva din echipa noastră îți vă răspunde cât de curând.
-
Apartamente cu 2 camere
Mobilier pe comandă pentru amenajarea unui apartament de 60 metri pătrați, axată pe spații de depozitare ascunse
-
Apartamente cu 2 camere
Dining în balcon și spații de depozitare pe comandă, într-un apartament de doar 40,5 metri pătrați
-
Apartamente cu 2 camere
Amenajarea aerisită a unui apartament de două camere din București a durat doar două luni
-
UTILE
Cu ce se curăță inoxul deja zgâriat: 4 soluții smart și rapide
Cu soluții naturale, dar fără bureți abrazivi.
-
hotnews
Cu ce se curăță chiuveta de granit neagră: soluția homemade la care nu te-ai fi gandit
Evită soluțiile care au chimicale.
-
Bravo frumos si ieftin 🙂