Balcon

8 criterii după care să te ghidezi atunci când cumperi jaluzele exterioare

  Un tip de rulouri ce se montează în exteriorul ferestrei, cu rol de izolare și protecție, la asta te gândești când zici jaluzele exterioare. Dar când le alegi după criteriile potrivite locuinței tale, se transformă și într-un avantaj estetic. Care sunt criteriile?

  Înainte să îți comanzi jaluzele exterioare, asigură-te că produsele sunt cele mai potrivite în raport cu condiţiile climatice şi stilul arhitectural al clădirii în care locuiești. Apoi, e cazul să pui pe hârtie ce funcții îți dorești să îndeplinească. 

  1. Ce rol ai nevoie să îndeplinească

  Jaluzelele exterioare protejează ferestrele de intemperii și blochează pătrunderea luminii în încăpere. Dar le poți folosi și pentru siguranță, căci nu pot deschise din exterior şi le poți dota cu diverse accesorii antiefracţie, menţionează designerul de interior Raluca Pavel de la Four Design Studio.

  De asemenea, rulourile exterioare oferă o bună izolare fonică şi termică. Între rulou şi sticla ferestrei se formează un strat izolator, ceea ce duce la o mai bună menținere a căldurii în interiorul casei (pe timp de iarnă) şi a aerului rece (pe timp de vară), completează ea. 

  2. Ce material e eficient pentru nevoile tale

  jaluzele exterioare
  Jaluzele din PVC sau din metal sunt cele mai rezistente

  Jaluzelele exterioare protejează fereastra de ploi, zăpadă sau grindină, aşa că ia în calcul condițiile climatice din zonă şi alege un material rezistent, precum PVC-ul. Chiar dacă jaluzelele exterioare verticale din lemn pot da unei case de la munte un aspect rustic şi mult mai mult farmec, e posibil ca acesta să se deterioreze rapid.

  Pentru protecție antiefracţie sau antivandalism, oțelul galvanizat e materialul de care ai nevoie. 

  3. Dintre ce tipuri de design poți alege

  jaluzele exterioare
  Poţi realiza un contrast între culorile jaluzelelor şi cele ale faţadei

  Cele mai populare sunt cele orizontale, care se rulează uşor, manual sau automat. Pot avea diverse culori, dar designerul Raluca Pavel recomandă să alegi albul, pentru a nu atrage în exces lumina soarelui.

  Jaluzelele exterioare pot fi personalizate pe orice dimensiune şi pot fi adaptate chiar şi pentru ferestre velux.

  4. Ce accesorii de protecție poți adăuga

  Dacă eşti în căutarea unor accesorii specifice pentru siguranță, iată recomandările Ralucai de la Four Design Studio:

  • Zăvor simplu pentru blocarea ruloului din exterior, montat pe ultima lamelă a ruloului, pe partea stângă sau pe cea dreaptă. Sistemul este incompatibil cu rulourile cu plasă anti-insecte;
  • Zăvor automat, acţionat la coborârea ruloului, prin intermediul unor pârghii și arcuri aplicate pe ultima lamelă;
  • Încuietoare cu cheie, care poate fi folosită şi din exterior. Se aplică similar ca celelalte accesorii, pe ultima lamelă;

  5. Cea mai bună metodă de îngrijire

  E nevoie să le cureți o dată pe an. Nu aplica furtunul direct pe ele, mai degrabă curăţă-le cu un spray şi cu un burete în sensul lamelelor, iar seara lasă rulourile în poziţie închisă. Dacă ai sistem automat, ai grijă să nu afectezi motorul în timpul curățării. Lamelele se pot înlocui separat, dacă este nevoie.

  6. Cât de mult contează calitatea procesului de montare

  Un furnizor bun îţi va oferi produse de calitate şi un montaj bine realizat

  La întrebarea „pe cine recomanzi pentru montarea unor jaluzele exterioare”, designerul Raluca Pavel răspunde prompt: „Noi am lucrat cu şi îi recomandăm pe cei de la Smilo Holding datorită materialelor de bună calitate şi a profesionalismului”, explică ea.

  Tocmai pentru că prelucrarea şi montajul pot face diferenţa în privinţa izolării şi a funcţionării jaluzelelor exterioare, îţi recomandăm să consulţi fie un grup de design interior de pe Facebook, fie să mergi pe mâna unui designer cu experienţă care să îți recomande echipe cu experiență. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  8 criterii după care să te ghidezi atunci când cumperi jaluzele exterioare