LIFE

5 cazări inedite din România care te aduc mai aproape de fauna sălbatică

    Dacă pasiunea ta pentru călătorii este dublată de iubirea de animale, cu siguranță că vacanța ta perfectă ar fi în confortul unui resort modern și cochet, dar aproape de fauna sălbatică.

    Cum să iei micul dejun cu girafele, ca-n Kenya, să hrănești elefanții, ca-n Thailanda, sau să admiri antilopele, ca-n safariurile din Emirate, sunt niște vise cam greu de realizat (financiar vorbind), am căutat pentru tine variante autohtone ale cazărilor de acest gen.

    Vorbim despre cazări din țară care să-ți dea ocazia să admiri animalele sălbatice precum urșii, zimbrii sau păsările de tot felul în habitatul lor natural din confortul… habitatului tău de vacanță.

    1. Glamping Spiritul Zimbrului, Vama Buzăului

    Rezervația de Zimbri din Vama Buzăului numără circa 37 de zimbri
    Rezervația de Zimbri din Vama Buzăului numără circa 37 de zimbri

    În frumoasa Vale a Zimbrilor din comuna Vama Buzăului, există un loc care-ți permite să te bucuri de natura extraordinară din împrejurimi, un resort de glamping all season cu toate facilitățile unui sejur de lux. La Glamping Spiritul Zimbrului vei găsi corturi și iurte mongole amenajate cu toate facilitățile unei camere de hotel de lux, iar acest resort este un punct de plecare perfect pentru cei care vor să viziteze Rezervația Naturală de Zimbri, aflată la doar 250 metri depărtare, și să simtă spiritul zimbrului, la el acasă. Toate coturile au bucătărie cu frigider și cuptor cu microunde, baie privată cu duș și patio cu vedere la grădină.

    Preț: de la 390 lei/cort 2 persoane

    2. Observatorul de faună Comisu

    Poți urmări urșii în libertate, în deplină siguranță

    Amplasate într-o pajiște subalpină, în partea de sud-est a Munților Făgăraș, aceste observatoare ce aparțin de Fundația Conservation Carpathia sunt nu doar o soluție inedită de cazare, dar și un loc perfect pentru cei pasionați de fauna montană și care doresc să observe animalele în habitatul lor natural. Te vei afla în sălbăticie, dar vei avea parte de aproape tot confortul civilizației moderne, pentru a te simți în siguranță.

    Aceste căsuțe din lemn cu design rustic pot găzdui până la șase persoane. Într-un observator se află patru paturi supraetajate, iar în celălalt, alte două. Printre facilitățile de cazare din Observatorul Comisu se numără așternuturi, saci de dormit, chicinetă, șemineu rustic, toaletă lângă cabană, cu duș solar, ferestre mari pentru vizionarea și fotografierea animalelor sălbatice, echipamente pentru observare faună (binoclu).

    Odată ce soarele începe să apună, își fac apariția animalele sălbatice, precum urși, râși, lupi, cerbi, căprioare sau zimbri, recent reintroduși în pădurile din Munții Făgăraș.

    Îți vor lipsi și nu prea wi-fi-ul, electricitatea și dușul tradițional. În preț sunt incluse transportul local 4×4, trei mese preparate cu ingrediente bio, ghid și trasee în natură personalizate.

    Preț: de la 173 euro/ persoană/ cazare cu pensiune completă și excursii ghidate în Munții Făgăraș

    3. Observatorul de faună Bunea

    Observatorul de faună Bunea este o variantă premium a celui de mai sus, datorită facilităților și amplasamentului, cu vedere la lacul Pecineagu, la marginea golului alpin. Situată în inima Munților Făgăraș, cabana rustică din lemn este extrem de confortabilă, cu paturi, bucătărie utilată complet, toaletă cu prosoape și articole pentru baie, șemineu, spațiu de luat masa, în care mâncarea este pregătită cu ingrediente locale, și echipament pentru observare faună, precum binoclu și telescop.

    Wi-fi-ul și electricitatea lipsesc, însă, și de aici. Observatorul de faună Bunea poate găzdui până la șase persoane, având două dormitoare, unul cu pat dublu, celălalt cu patru paturi supraetajate.

    Preț: de la 230 euro/persoană/cazare cu pensiune completă și excursii ghidate în Munții Făgăraș

    4. Cabanele izolate Străjerii Verzi, Munții Piatra Craiului

    Este vorba despre patru cabane A-frame situate în satul Șirnea din județul Brașov. Cabanele izolate în munți oferă peisaje spectaculoase, dar și posibilitatea de a observa locuitorii blănoși ai pădurii trecând agale. Cabanele se află într-o pădure de conifere și fiecare dintre ele poate găzdui două persoane.

    Fiecare cabana are la parter un living spațios cu un șemineu și o bucătărie complet mobilată și utilată. Tot aici se află zona de luat masa și o baie. Dormitorul are un pat dublu și se află la etaj, iar legătura cu parterul este făcută prin intermediul unor scări interioare. La exterior, fiecare A-frame dispune de o terasă spațioasă, care este concepută ca zonă de relaxare.

    Pe lângă aerul curat de munte și peisajele idilice, aici poți alege dintr-o multitudine de activități: drumeții in Piatra Craiului, plimbări cu bicicleta pe trasee marcate sau călărie.

    Preț: de la 185 lei/noapte

    5. Safari Danube Delta

    Situat la Enisala, în Rezervația Biosferei Delta Dunării, resortul Safari Danube Delta îți dă ceea ce promite prin nume. Posibilitatea de a surprinde întreaga frumusețe a Deltei Dunării și a Dobrogei, dintr-o singură încercare.

    Pasionații de fotografie vor fi provocați să surprindă spectacolul care are loc în orice moment al zilei în Dobrogea de Nord: labirinturile de trestii și de canale cu păsări care apar de te miri unde, coloniile de pelicani, peștii știuți și neștiuți… Să nu uităm de peisajul natural, spectaculoșii Munți Macin, și relicvele arheologice și istorice.

    Toate camerele din Safari Danube Delta au baie privată cu duș. Unele dintre camere beneficiază de vedere la lac, iar unele au vedere la ruinele Castelului Enisala. Lacul Razin se află la 200 de metri, Castelul Enisala la un kilometru, iar Mănăstirile din Dobrogea pot fi găsite pe o rază de patru kilometri.

    Preț: de la 1.211 lei/2 nopți/2 persoane

    Foto: Booking, Wildventure, Travelcarpathia, paginile oficiale ale proprietăților

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    5 cazări inedite din România care te aduc mai aproape de fauna sălbatică