Apartamente cu 2 camere

12 culori puternice, multe arcade și mobilier atipic, toate într-un apartament de 52 metri pătrați amenajat în stil Neo Memphis

  O explozie de culori este apartamentul cu două camere, situat într-un complex rezidențial din Herăstrău, pentru care sunt responsabili Șerban și Raluca Georgescu de la ISRA Design. Apartamentul, care urmează să fie închiriat prin AirBnb, se distanțează clar de interioarele neutre care au dominat tendințele ultimilor ani. Nu doar culorile puternice definesc amenajarea, ci și jocul geometriilor și piesele de design.

  Apartamentul se află într-un complex rezidențial nou din Capitală și are o suprafață utilă de 52 metri pătrați. Este o locuință dispusă pe două niveluri, cu hol, baie, living și bucătărie la parter, plus dormitor, hol și o a doua baie, la etaj. Apartamentul are și o terasă micuță, gândită ca un colț de liniște în mijlocul orașului.

  Arcul este un fel de laitmotiv al proiectului

  Brief-ul proiectului nu a trasat o direcție anume de amenajare. În schimb, clienții și-au dorit un spațiu cu personalitate, mai ales că locuința urma să fie închriată în regim hotelier. Având mână liberă în procesul creativ, Șerban și Raluca au venit cu o propunere cu adevărat îndrăzneață, și anume un interior amenajat în stilul Neo Memphis. Ce a însemnat acest lucru? Culori puternice, asociate fără teamă, imprimeuri geometrice și piese de design care să completeze povestea.

  „Apartamentul era destul de simplu în momentul în care ne-am apucat de lucrări, dar avea potențial”, spune designerul Șerban Georgescu. „Am ales un stil care excelează la capitolul originalitate. Am mers pe culori puternice, texturi, imprimeuri și pe obiecte care să se potrivească decorului propus. Un element care apare frecvent în amenajare este arcul. Îl regăsim, ca grafică, pe pereți  sau la nivelul trecerilor dintr-un spațiu într-altul”.

  Designul livingului, conturat în jurul canapelei roșii

  Compartimentarea parterului este tip vagon. Există un hol la intrare și baie în dreapta, living-ul, plus bucătăria cu acces către terasă. Fiind vorba de un apartament de închiriat, nu s-a pus prea mult accent pe crearea de zone de depozitare. Necesarul este însă asigurat de dressingul spațios de la intrarea în apartament. În zona de living, decorul a fost conturat în jurul canapelei roșii, piesă de mobilier făcută pe comandă de Redecor. Un alt obiect care se remarcă prin originalitatea designului este scaunul rotativ de la Magis, achiziționat prin Intro Design.

  „Canapeaua roșie este o vedetă a spațiului, dar foarte mult ajută, ca efect vizual, tapetul în dungi de la Vladila. Ne-am folosit de bandă led pentru a evidenția interiorul arcului. Cred că acest element aduce armonie și creează o atmosferă plăcută. Din punct de vedere cromatic, avem culori puternice care se reiau și în celelalte încăperi ale apartamentului. Am colaborat cu cei de la San Marco pe partea de vopseluri. Ei ne-au ajutat să personalizăm totul, în detaliu”, spune Șerban.

  Culorile din bucătărie amintesc de opera lui Mondrian

  Cromatica ușor de recunoscut, care integrează culori primare (roșu, galben și albastru), a influențat, într-un mod cât se poate de creativ, atmosfera acestei încăperi. Plăcile ceramice, cu chit contrastant negru, sunt reprezentative pentru stilul Neo Memphis. Este un detaliu prezent și în zona celor două băi. Mobilierul din bucătărie este  modern și colorat, cu spații care bifează partea practică. Locul de luat masa este o mică zonă de bar, evidențiată cu ajutorul unor corpuri de iluminat metalice, achiziționate de la The Home.

  Cea mai mare provocare a proiectului a fost amenajarea băii de la parter. Încăperea este mică și cu tavan neregulat, așa că a fost nevoie de creativitate pentru a face spațiul funcțional. Ceramica este de la CE.SI., la fel ca în bucătărie, dar de data aceasta chitul pentru rosturi este albastru pentru a continua culoarea plafonului. Peretele cu rafturi suspendate este îmbrăcat cu același tapet prezent și în living. Pentru contrast, Șerban a folosit obiecte sanitare în culori vii.

  Dormitorul e amenajat tot în culori vibrante

  Dormitorul de la etaj respectă aceleași principii ale stilului Neo Memphis: culori vibrante, forme geometrice, imprimeuri jucăușe. Tot mobilierul este realizat pe comandă pentru a se plia nevoilor spațiului, dar și pentru a spune povestea propusă de Raluca și de Șerban. Patul de culoare galbenă, realizat de Redecor, este pus în evidență prin culorile folosite la peretele din spate.

  „Corpul de iluminat ne-a ajutat să creăm o atmosferă specială în dormitor. Când se aprinde lumina, abajurul acționează ca un șablon, proiectând pe tavan iluzia prezenței razelor de soare”, spune Șerban. „Pe peretele opus patului, am creat trei arcuri. Fiecare arc este diferit. În interiorul primului arc, am aplicat tapetul White and Black Stripes de la Vladila. Deasupra, am montat trei cercuri de aceeași dimensiune, realizate din sticlă aurie. Al doilea este un arc vopsit în albastru, cu banda LED în jurul lui. Iar în al treilea arc, am realizat o zonă de make-up, integrând o oglindă de aceeași formă și dimensiune ca și arcul propriu-zis”.

  Lucrările de amenajare au durat aproximativ jumătate de an, iar suma investită a fost de 55.000 euro.

  Culorile de pe pereți și microcimentul din baia de la etaj sunt de la San Marco. Mobilierul este făcut pe comandă din MDF vopsit de Techne Furniture. Piesele tapițate sunt făcute de Redecor. Tapetul aplicat în apartament este achiziționat de la Vladila. Covoarele sunt de la Rugvista. Corpurile metalice de iluminat, din bucătărie (zona barului) și din dormitor sunt de la The Home.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Șerban Georgescu:

  • Un prim sfat pe care îl pot da referitor la fiecare proiect este alegerea culorilor. Consider că fiecare culoare ar trebui aleasă în lumina naturală, pentru a nu avea erori în diferența de culoare. Alegerea culorilor de pe un device poate influența nuanța acesteia, iar în realitate poate să difere semnificativ.
  • Un al doilea sfat este să nu vă fie frică de culori. Chiar dacă suntem obișnuiți să mergem pe culori neutre, pentru a nu greși, culorile nu fac rău nimănui, dacă sunt alese armonios. Cum se poate observa și în acest proiect, unde culorile sunt personajele principale, ele, împreună cu accesoriile alese, crează o atmosferă frumoasă, plăcută.
  • Al treilea sfat se referă la măsuratul spațiului. Chiar dacă inițial primim sau nu un plan al arhitectului, cel mai bine și cel mai sigur este să măsurăm fiecare perete în parte. Planul primit poate fi exact și bine făcut, dar chiar și așa există posibilitatea de mici erori.

  Foto: Mihai Georgiadi

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  12 culori puternice, multe arcade și mobilier atipic, toate într-un apartament...