
VIDEO Mix&Match: două birouri și spațiu de relaxare în aceeași cameră
publicat pe 14 nov. 2019Alexia, ilustratoare freelancer și Cătălin, soțul ei, au schimbat multe chirii până au ajuns în apartamentul din Berceni care le e acum și casă, și birou. În cele două camere de aici, cresc un bebeluș și patru pisici, muncesc zilnic, fiecare de la biroul său și se preocupă și de pasiunea pentru ciclism. Sună complicat, dar cu disciplină și o amenajare practică, lucrurile merg ca unse. Aproape.
Alexia Udriște e ilustratoare, iar Cătălin, soțul ei, e fotograf.
În spatele biroului ei, Alexia și-a amenajat un spațiu de depozitare pentru toate materialele cu care lucrează.
Au mobilat casa în așa fel încât să aibă spațiu pentru toate activitățile și au instituit un principiu de bază: niciun loc nu se irosește. În consecință, fiecare colț din living are un rol, pe care fiecare îl respectă cu sfințenie.
„Ca să lucrezi de acasă cred că e nevoie să ai spații foarte bine definite. Lucrăm de pe canapea doar dacă suntem bolnavi și ne ajută să stăm mai comod, în rest lucrăm de la birou, exact cum am face dacă am merge la serviciu. Seara, când terminăm, facem ordine pe el pentru ca dimineața, când ne apucăm de lucru, să nu fie haos.”, povestește Alexia.
Spațiu amenajat în funcție de nevoi
Inițial, apartamentul avea trei camere, dar proprietarii au spart peretele dintre sufragerie și unul dintre dormitoare. Au creat astfel un living încăpător, în care Alexia și soțul ei au amenajat, după închiriere, o zonă de relaxare și una de lucru.
Fiind ilustratoare, ea avea mai multă nevoie de lumină naturală așa că și-a montat biroul în cel mai luminos colț al livingului, plus spații de depozitare a materialelor cu care lucrează. Fiecare dintre cele șase cutii așezate în etajera Ikea ascunde câte un haos creativ.
Lângă, e zona de lucru a lui Cătălin: biroul cu computerul de pe care face editare foto/video.
„Am pornit de la primele piese de mobilier pe care ni le-a permis bugetul. Încet, încet, au apărut biblioteca, locurile de depozitare pentru materialele mele și lucrările foto, canapeaua și fotoliul.”, își aduce aminte Alexia.

Ea a amenajat spațiul și a ales funcționalitatea în detrimentul unui stil bine definit. Locuind într-un apartament care nu le aparține, a preferat să accesorizeze decât să pună mult mobilier. La nevoie, le va fi mult mai ușor să împacheteze totul și să se mute. În plus, amândoi petrec foarte mult timp în casă, așa că s-a concentrat ca spațiul să fie luminos, aerisit și adaptat joburilor lor.
Cătălin se antrenează constant pentru ciclism, pasiunea lui, de aceea un colț al livingului e rezervat pentru două biciclete și un trainer (un suport care fixează bicicleta în podea și îi permite să pedaleze pe loc).
O casă mică, dar suficientă pentru toți
Cel mai costisitor obiect din casă e aspiratorul. Un Dyson de 2.300 de lei, care să facă față părului pe care îl lasă cele patru pisici. Le-au tremurat mâinile când au dat banii pe el, dar aspiră în fiecare zi și simt că investiția a meritat, mai ales de când o au pe cea mică.
Faptul că aspiră zilnic este singura schimbare majoră din casă, după ce a apărut copilul. Balansoarul în care stă fetița își găsește locul oriunde e nevoie de el, iar patul ei stă doar în camera lor.
De fapt, bătăi de cap le dau pisicile, nu copilul. „Deseori sunt întrebată cum reușim să avem o casă cu atât de multe lucruri peste tot, având și animale. Răspunsul e că nimeni nu vede când se sparg sticluțe sau cești și când este mâncată hârtie sau contracte importante. Nu ne lasă pisicile să păstrăm tot, deși așa pare!”, spune Alexia.

Chestionar cu idei bune
Acasă înseamnă: Muncă. Și parțial relaxare fiindcă, atunci când vrem să ne relaxăm, mai degrabă plecăm.
Cea mai mare provocare: Să avem loc pentru stat și văzut filme, pentru antrenamentele lui Cătălin, pentru balansoarul sau pătuțul copilului și pentru cele două birouri unde lucrăm.
Ce spun prietenii: Prietenii noștri nu prea vor să bată drumul să vină până în Berceni și, în general, nu prea avem vizitatori. Totuși, cei care își fac curaj spun că e foarte cozy și că s-ar fi așteptat să fie mai multă blană în jurul lor. Ei nu știu că aspirăm înainte să vină cineva la noi.
Resurse, linkuri, site-uri de unde ai luat mobila: Majoritatea pieselor de mobilier sunt de la Ikea. Avem câteva lucruri și de pe Market Place, de pe Facebook. Iar acum mergem la un magazin de jucării second hand și home depot, de unde mai luăm ba o vază, ba un opritor de ușă, ba o jucărie pentru copil.
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
Apartamente cu 2 camere
Mult auriu și gri în apartamentul de două camere al unui programator, după o investiție de 15.000 euro
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de două camere cu pardoseală din microciment peste tot, într-o amenajare eclectică
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de 48 metri pătrați în amenajarea căruia joacă un rol esențial culorile neutre și lumina naturală
-
Sponsored
3 lucruri importante pentru a spăla fără griji țesăturile delicate din bumbac, lână, mătase și cașmir
Acum le poți purta cât de des vrei, fără să-ți faci griji că le distrugi.
-
LIFE
La bloc sau la casă? Ce e bine să știi înainte să faci alegerea. Avantajele și dezavantajele fiecărei variante
Alegerea ține de stilul tău de viață, de priorități, buget sau dorințe.
-
Apartamente cu 3 camere
Cum arată luxul minimal într-un apartament din Oradea în care obiectele decorative lipsesc cu desăvârșire
Fără tablouri, fără sculpturi sau accesorii decorative, însă cu multe finisaje premium integrate cu gust.