Bucătărie

Shopping: 5 criterii după care alegi cuptorul electric și 10 modele, de la accesibil la premium

publicat pe 20 mai 2020

    Dacă și tu ai o pasiune pentru gătit, e timpul s-o duci la următorul nivel: comandă-ți unul dintre cele mai performante cuptoare electrice cu care să prepari mai ușor toate rețetele pe care vrei să le experimentezi. După ce criterii să îl alegi și ce modele sunt pe piață? Am făcut o listă scurtă și clară. 

    Bloggerul și fotograful culinar Adina Chițu crede că un cuptor potrivit pentru pasionații de gătit este unul care “ trece cu brio testul bezelelor, al fripturilor gătite la foc mic, dar și al pâinii cu maia”. Grea provocare. Am invitat specialiștii să ne ajute, iar ei ne-au recomandat drept criteriu de alegere: 

    1. Multiple funcții de gătire 

    (Cuptor electric Beko BVRS35500XMS, Badabum.ro, 2999 lei)

    Ai mai multe libertate să pui în aplicare toate rețetele pe care vrei să le testezi, când ai un cuptor electric cu o gamă variată de funcții în bucătărie, crede designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful. Și recomandă un cuptor Beko cu 13 programe, printre care low grill, grill cu ventilare, mod de pizza sau 3D cooking pentru încălzire uniformă.

    (Cuptor electric STEEL ASCOT, Emag, 9799 lei)

    La capătul celălalt, o alegere premium ar fi modelul Steel Ascot, cu nouă funcții de gătire printre care convecție, rotisor, dezghețare, grill, încălzire superioară și inferioară. Cu ușă triplă detașabilă și o capacitate de 70 litri. 

    2. Convecție

    (Cuptor electric Bosch HBG633NB1, Emag, 3449 lei)

    Cristina Dumitrașcu, chef la restaurantul Noeme, crede că o funcție importantă este cea de convecție, adică de distribuire uniformă a căldurii în interiorul cuptoarelor. Aceasta ajută la prepararea nu doar a fripturilor, dar și a produselor de patiserie, inclusiv atunci când sunt dispuse concomitent pe mai multe niveluri ale cuptorului.

    Cuptorul recomandat de ea coincide cu alegerea arhitectului de interior Irina Radu de la iDecorate – Bosch HBG633NB1. Acesta promite rezultate uniforme de coacere și până la patru niveluri de gătire, ceea ce înseamnă că poți prepara o masă completă în același timp.

    (Cuptor electric Miele DGC 7840, Miele Shop, 19 595 lei)

    Irina Radu propune ca alternativă premium un produs Miele, modelul DGC 7840. Acesta are o gamă și mai largă de funcționalități, printre care și uniformizarea temperaturii în interiorul cuptorului, ceea ce garantează că pâinea de casă pe care o prepari va fi la fel de bine coaptă atât deasupra, cât și pe dedesubt. 

    3. Gătire la aburi

    (Cuptor electric Electrolux, electrocasnice-cluj.ro, 3434 lei)

    Designerul de interior Raluca Pavel a întâlnit mulți clienți dornici să gătească mai sănătos, așa că propunerea ei se îndreaptă spre Full Steam, ce combină beneficiile unor cuptoare electrice cu cele ale unora cu aburi. Varianta accesibilă de cuptor cu Full Steam este cea de la Electrolux, cu trei nivele de abur pentru gătire, dar și cu o funcție de abur pentru curățare.

    (Cuptor electric Neff, neff-home.com/ro, 8059 lei fără TVA) 

    Tot Raluca propune și o variantă premium, mai cunoscută printre cei pasionați de gătit: modelul N-90 de la Neff, care mai vine și cu control electronic inclusiv de pe telefon. Îl poți cumpăra de la unul dintre distribuitorii pe care îi găseșți pe website-ul lor.

    4. Autocurățare pirolitică

    (Cuptor electric Electrolux EZC2430EOX, ideall.ro, 2399 lei) 

    Cuptorul trebuie să fie în permanență curat, iar autocurățarea pirolitică te ajută enorm căci nu mai e nevoie să petreci alte câteva zeci de minute cu buretele în mână după ce ai gătit. Încălzeșți cuptorul la temperaturi înalte, iar el transformă grăsimea și alte reziduuri în cenușă. Apoi elimini cenușa din cuptor și reiei activitatea în bucătărie. Arhitectul de interior Cristina Micu propune un cuptor accesibil la preț de la Electrolux, care vine la pachet cu o garanție de doi ani.

    (Cuptor electric Kuppersbusch Premium+ BP 6550, germanquality.ro, 9091 lei) 

    Dacă vrei să investești mai mult într-un cuptor, poți alege modelul Kuppersbusch, propus de Cristina, cu touch display, funcție eco, 14 funcții de gătire și peste 40 de programe automate care te ajută cu orice detaliu în pregătirea unei mese ideale. 

    5. Aspect inedit

    (Cuptor Gorenje Retro BO73CLI, Emag, 1649 lei) 

    Când amenajarea bucătăriei tale e într-un stil retro, clasic sau cu accente vintage, contează și aspectul cuptorului. Poți opta pentru modelul Gorenje Retro care vine cu o tavă înaltă de cinci centimetri și cu funcția AquaClean. Torni o jumătate de litru de apă în tavă, o pui în cuptor și pornești funcția AquaClean. Aburul generat înmoaie murdăria de pe pereții cuptorului, iar după jumătate de oră îl oprești și mai curețti doar cu o cârpă uscată. 

    (Cuptor Steel Ascot, Emag.ro, 17 400 lei) 

    Există și retro industrial, iar pentru asta există varianta premium de la Steel Ascot, într-o culoare rar întâlnită pentru cuptoare electrice, cu grilaje din fontă, mânere și butoane cromate. Mai vine cu spațiu special pentru pizza, cu două grătare și un adaptor de fontă pentru Wok, 

     

    Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments