DESIGN INTERIOR

VIDEO Shop the Pinterest look: 6 amenajări de vară și piesele de care ai nevoie pentru a le recrea

  Am intrat pe Pinterest și am căutat amenajări care strigă „vine vara”, care să ne ducă cu gândul la plajă și la atmosfera din jurul ei, cu imprimeuri tropicale, împletituri, culori mediteraneene, fructe și păsări exotice. Nu toate în același spațiu!  Șase amenajări, șase stiluri și zeci de piese din magazinele românești cu care poți recrea look-ul preferat.

  Te ajutăm să călătorești în diferite colțuri ale lumii, ba chiar în timp, dacă te inspiri din propunerile noastre de shopping pentru casă.

  Ratan, iută și in pentru răcoare

  3

  Aproape că simți răcoarea acestui decor 100% natural. Nimic nu-i mai reconfortant în zilele dogoritoare de vară decât un refugiu alcătuit din piese din fibre naturale, pe care să nu simți că te încingi. Alege piese de mobilier din iută, ratan, bambus sau răchită și așternuturi de pat din bumbac și in, fără niciun adaos de materiale sintetice. Vei găsi suficiente modele din care să îți alegi preferatele pentru a amenaja o întreagă cameră.

  Știai că ratanul este numele dat mai multor specii de palmieri, ale căror tulpini și ramuri sunt folosite pentru crearea mobilei?

  Galben, alb și dungi vesele

  1

  Galbenul de Sorrento, perla Coastei Amalfitane din Italia, este sinonim cu vara și cu marea, iar prezența lui în note subtile în casa ta îți aduce aminte de savurosul lichior dulce limoncello. Această combinație de culori se pretează în special zonei bucătăriei, pe care nu este nevoie să o redecorezi cu mobilă albă, ci să o scoți din anonimat cu diferite obiecte din această paletă de nuanțe vesele. În plus, pariază pe dungi galbene, pentru un acel factor cool care-ți va face diminețile și serile de vară de poveste.

  Un covor mic, de efect, o traversă pentru masă, boluri pentru fructe sau ustensile pentru tocat legumele, toate acestea pot fi alese în diferite tonuri de galben, pentru o bucătărie mai vie.

  Dungi albastre ca să visezi marea

  2

  Ai chemat marea în casa ta? Cu un mix de alb și dungi navy o poți face foarte ușor și aproape că vei simți briza atunci când te așezi în pat. Acest stil în materie de design interior este vechi de când lumea și, totuși, nemuritor. A făcut furori și în casele cochete de pe riviera italiană, în anii ̔60, și este extrem de actual și acum în decorarea locuințelor de la malul mării și nu numai. Dungile de inspirație marină, într-un albastru închis, dau bine pe orice, de la lenjeria de pat, la fețele de pernă, covor și detalii precum o veioză, un tablou sau o vază. Însă ai grijă să nu aglomerezi dungile în același spațiu și să mixezi și cu piese într-o singură culoare, alb sau bleumarin.

  Orice alt element care te duce cu gândul la navigație este binevenit, cum ar fi o fotografie retro cu un iaht sau o decorațiune cu noduri marinărești.

  Oaza tropicală cu palmieri și flamingo

  4

  Punctul de plecare al acestui decor sunt frunzele verzi de palmier. Un decor care se potrivește într-un spațiu de relaxare din apartamentul tău sau al unei terase, în caz că locuiești la casă. Un stil care se menține și vara aceasta în trend și care are un efect terapeutic, căci toate aceste printuri exotice, în special cele în nuanțe de verde, îți dau o stare inexplicabilă de bine. Ce motiv mai bun pentru a le aduce în locuința ta? Imprimeurile cu flamingo și frunze de palmier le găsești pe aproape orice obiect de mobilier, de la canapele, taburete, noptiere și, mai ales, perne decorative.

  Iar dacă îți dorești un efect exotic complet, combină cu plante de apartament cu frunze în formă de pălărie, cum ar fi de-acum obișnuita yucca.

  Alb-albastru de Mediterana

  5

  Ok, nu e nimic nou aici, dar vara este sinonimă cu un design care amintește de Grecia sau Italia, cu acel „dolce far niente” mediteranean, după care tânjim și noi vara. La fel ca designul navy, și acesta este veșnic în tendințe, mai ales dacă alegi niște piese de mobilier cu tentă clasică, dar linii cool. Important este ca obiectele care domină amenajarea să fie de calitate, chiar dacă asta înseamnă și un preț pe măsură. Completează cu decorațiuni pentru toate buzunarele pe care le găsești la artizanii români, cum ar fi vazele din ceramică pictată.

  Combinația de culori alb-albastru are, la rândul ei, un efect liniștitor, ca o vacanță însorită la malul mării.

  Havana loca

  6

  Poate că n-ai ajuns încă în Cuba, dar nimic nu te oprește să-ți creezi propriul tău decor de el lider maximo. Mergi pe un design retro-solar, în care tronează paturile cu baldachin sau obiectele de mobilier din lemn exotic, în special bambus. Pentru a păstra o notă văratică, mizează pe un stil aerisit, cu piese de mobilier clasice precum balansoarul, fotoliul retro din ratan sau măsuța de cafea cu aspect tribal.

  Orice decorațiune care emană exotism, precum o statuetă africană sau orientală, dă un farmec aparte colțului tău de colonist.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  VIDEO Shop the Pinterest look: 6 amenajări de vară și piesele de care ai nevo...