Smart Shopping

VIDEO Cum transformi o terasă într-o experiență: prin natură, atenție la detalii și piese de calitate

  Vorbim zilnic despre importanța unui design coerent pentru spațiul în care locuim și pentru relația noastră cu casa. Dar cât e de important designul unui restaurant sau al unei terase pentru experiența clientului? „Când mergi la restaurant trebuie să împărtășești mai multe experiențe. Și atunci designul dă tonul, dă conceptul inclusiv la mâncare. Poți să pleci de la design și să ajungi la mâncare, nu invers cum se întâmpla în trecut”, răspunde Mihai Popescu, co-owner al grupului Fratelli și designer, cu care vorbim mai pe larg despre asta. 

  De pe terasa Biutiful by the Lake, una dintre locațiile Fratelli și singura din România care are premiu internațional în design la cea mai importantă competiție, Restaurant & Bar Design Awards, la Londra, Mihai povestește cum a gândit designul spațiului împreună cu soția sa, Nadia. 

  fratelli mastercard herastrau
  Mobilierul din lemn a fost făcut special pentru terasa Biutiful by the Lake.

  Și-au dorit un spațiu care să fie mai mult despre atmosferă decât despre design strident și care să fie compus din mici detalii speciale. Totul a pornit cu natura: au construit locul pe fundații în apă, non invazive, montate la mână, fără niciun fel de macara. Tavanul și pereții sunt retractabili, ca natura să-și facă loc și pe terasă. Pereții, ca niște jaluzele mari din lemn, au fost desenați și manufacturați de Twins Studio. Apoi, plantele. Întreaga terasă e împânzită de plante de toate soiurile și dimensiunile, care dau viață locului, îl înverzesc și îl împrospătează. 

  „Designul trebuie înțeles ca fiind spațiu public, nu e făcut doar pentru designeri. Tu nu trebuie să copleșești cu asta, oricine trece pragul trebuie să simtă că s-a investit timp, să vadă preocuparea aia pentru frumos. Dar vine aici, îi place, nu știe exact ce, dar îi place foarte mult”, spune Mihai.

  În completarea naturii vine barul, piesa centrală în jurul căreia converg toate celelalte elemente. E îmbrăcat în ceramică portugheză făcută manual și stă la umbra unei imense bărci întoarse cu susul în jos, din care ies pești instalații care se mișcă printre plante bogate. Barca e poanta locului, piesa care iese din seriozitatea atribuită atât de des designului și tipul de detaliu care se regăsește în toate locațiile Fratelli. 

  Apoi sunt mesele ba mici, ba mari, scaunele semnate de Patricia Urquiola, arhitect și designer de produs, candelabrele de la Flos, din alamă, 1960, piese de Philippe Stark sau frații Bouroullec, toate fiind elemente atemporale. 

  mastercard biutiful by the lake herastrau
  Combinații de lemn cu metal, mese înalte și joase, lemn natur și culori.

  „Asta e o locație care nu cred că are nevoie de intervenție în timp. Ea va rămâne valabilă și peste 20 de ani. Nu am încercat ceva la modă, ci să fie naturală”, adaugă Mihai.

  Fiecare masă are ceva aparte, dacă îți muți poziția îți schimbi și experiența, căci vântul bate diferit, vezi lacul dintr-un alt unghi, lumina pătrunde altfel, scaunele sunt altele. Asta au și urmărit Mihai și echipa sa când au început amenajarea locului, asta urmăresc și cu meniul de mâncare și băuturi. 

  mastercard biutiful by the lake fratelli desert lovedeco
  Prăjitura Mastercard pentru clienții Mastercard Gold, Platinium, World, World Elite sau Business.

  „Meniul e la fel de eclectic la locația. Parcurgem America de Sud, Mediterană, toată experiența e puternică din punct de vedere gustativ. Mirosurile, gusturile, toate sunt extreme. Și bucătăria nu-i mare, a trebuit să improvizăm așa că am avut în mâncare mai mult curaj decât am avut în design”, povestește Mihai. Au calamari crocanți, piept de rață gătit în cuptor indian, salată cu somon afumat chiar de ei și deserturi care îți lasă gura apă, printre care și unul special. O prăjitură cu blat alb, mousse de mango și cremă de zmerură, făcută special pentru clienții Mastercard Gold, Platinum, World, World Elite sau Business. Pentru a-l primi, trebuie doar sa anuntati ca sunteti utilizatori Premium ai cardului Mastercard.

  Toate aceste micile touch-uri, toate detaliile care fac parte din întreg spun aceeași poveste, au coerență pe terasa Biutiful by the Lake. Asta se transmite inclusiv în meniu, în băuturi, în muzică și în toată experiența ta din momentul în care treci pragul locației. 

  Acest material face parte din categoria conținut sponsorizat și vă este oferit de Mastercard.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Cum transformi o terasă într-o experiență: prin natură, atenție la d...