Apartamente

VIDEO Cum arată un duplex decorat cu piese luate la licitație și pereți din sticlă

  Nume: Lavinia Stegaru, analist financiar
  Oraș: București, cartierul Floreasca
  Tip de locuință: apartament duplex cu trei camere
  Suprafață: 11o metri pătrați
  Stă aici: din 2020
  Împarte casa cu: iubitul ei, Matei

  Un spațiu devine acasă când te înconjori de lucrurile care îți plac, fie ele finisaje, mobilier sau accesorii. Este și povestea acestui apartament duplex din cartierul Floreasca, unde locuiesc Lavinia și Matei, un cuplu de tineri care iubesc călătoriile și frumosul.

  Matei este un dezvoltator imobiliar  și a cumpărat apartamentul „la alb”, în 2019, înainte să o cunoască pe Lavinia. Cei 110 metri pătrați sunt împărțiți pe două niveluri: living, dining, bucătărie și baie la parter; dormitor, dressing și baie la etaj. Pentru a-l amenaja, a colaborat cu designerul de interior Alice Ignatiadis și arhitecta Marina Gingirof, care în șase luni au făcut din casă „acasă” și au ținut cont de pasiunea lui Matei pentru piesele cu istorie. În aproape fiecare cameră e integrată fie o piesă de mobilier cumpărată de Matei la licitație, fie un tablou luat la licitație, așa cum sunt cele din dormitor sau una din piesele de rezistență din living, și anume un tratat semnat de Carol I.

  Înainte de amenajarea propriu-zisă, echipa de constructori a refăcut totul, de la instalația electrică la cea sanitară și termică. Mai mult, peretele din dormitor și cel din dressing care comunică cu livingul au fost dărâmați și reconstruiți din sticlă. Totul din dorința de a da luminozitate și senzația de spațiu mai mare.

  Tapet cu flori de cireș și piese din marmură

  Încă de la intrarea în casă întâlnim un element de impact, ce atrage toate privirile: tapetul „Flori de cireș”, al cărui model este inspirat de celebra pictură cu același nume a lui Van Gogh. Acesta îmbracă nu doar unul dintre pereții holului, ci și ușa spre baie, camuflată astfel într-o manieră artistică.

  Zona de zi e compusă dintr-un open space ce înglobează bucătăria, diningul și livingul. Aceste trei spații au ca numitor comun elemente din marmură, regăsite la mare parte a pieselor de mobilier și la blatul de lucru. Cum Lavinia și Matei sunt adepții unui stil elegant, marmura a fost o alegere firească.

  La etaj, dormitorul matrimonial este un spațiu care invită la relaxare datorită texturilor calde și a culorilor folosite. Patul este cumpărat de la Rovere Mobili, măsuțele ce servesc drept noptiere sunt Zara Home, iar lămpile-șoricei – de la The Home. „Sunt două piese joviale, cărora le-am pus și nume: Jerry (lampa albă) și Golden Jerry (cea aurie)”, spune Lavinia. Tot aici au fost integrate și două tablouri, ce aduc o pată de culoare dormitorului predominent alb. Acestea au fost cumpărate la licitație.

  Camera de dressing comunică cu dormitorul și zona de zi prin peretele vitrat, ce i-a luat locul peretelui din zidărie. Aici, mobilierul este lucrat la comandă din MDF albastru. Piesa de rezistență a camerei este oglinda veche, cu ramă aurie, cumpărată la licitație de Matei. Tot aici, a fost amenajată și o mică zonă de birou, compusă din masă de studiu, scaun și un glob pământesc, cadoul Laviniei pentru Matei cu ocazia zilei sale de naștere. „Iubim călătoriile, iar acest glob pământesc transmite perfect pasiunea noastră comună. Am ales un model verde, pentru a-l asorta cu scaunul de birou”, spune Lavinia.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Este un apartament foarte elegant, cu finisaje premium. O parte a mobilierului este  la comandă, pe dimensiunile spațiului, iar altele sunt cumpărate la licitație și spun o poveste aparte.

  Inspirație: Nu ne-am inspirat de ceva anume. Ne-am dorit un apartament în care să ne simțim bine, care să inspire un aer cosy și să îndemne la relaxare și visare.

  Elementul preferat: Am mai multe elemente preferate. Pe lângă tapetul cu flori de cireș, inspirat după lucrarea lui Van Gogh, ar fi corpul de iluminat din dining, comandat de la Labyrinthe Interiors, din Paris, cu ajutorul lui Alice.

  Cel mai bun lucru iarna: Este un apartament foarte călduros, cu o atmosferă cosy. Lumina este caldă, iar dacă mai adăugăm și niște lumânări decorative, atunci este o atmosferă propice relaxării.
  Cel mai bun lucru vara: Șezlongul de pe terasă, unde îmi place să stau la soare și să citesc o carte bună.
  Acasă înseamnă: Locul unde mă relaxez după o zi lungă, unde mă simt confortabil și ascult muzica preferată, locul unde beau un pahar de vin seara și citesc o carte pe canapea.
  Acasă în cinci cuvinte: Confort, eleganță, luminozitate, parfum ambiental plăcut și culori calde.

  Sfaturi despre cum să amenajezi o casă în care să te simți bine: Să te gândești mult înainte la ce îți dorești, ce îți place și ce te face să te simți confortabil. La urma urmei despre asta este vorba, casa este spațiul în care te regăsești, în care te retragi din agitația cotidiană.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Cum arată un duplex decorat cu piese luate la licitație și pereți din...