Apartamente

VIDEO Amenajarea unui spațiu mic: design contemporan în 56 de metri pătrați

  Nume: Andreea Grecu, beauty editor și makeup artist
  Oraș: București, cartier Titan
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 56 metri pătrați utili, fără balcon
  Stă aici: de un an, proprietar
  Împarte casa cu: soțul ei și motanul lor, Mișu

  Andreea e omul din spatele paginilor de beauty a uneia dintre cele mai populare reviste glossy de la noi, Glamour. După ce se plimbă zi de zi pe la evenimente flamboaiante și umple de culoare paginile revistei Glamour, pentru Andreea e important să se întoarcă acasă într-un mediu minimalist, în care să se bucure de prezența soțului ei și a lui Mișu, motanul lor.

  tur lovedeco andreea grecu glamour
  Motanul Mișu e socotit membru cu drepturi depline al familiei.

  Ddată ce și-au cumpărat un apartament, l-au amenajat după cea mai eficientă regulă: au ales o singură sursă de inspirație, fără să se lase seduși de toate tentațiile din comerț. Au pus accentul pe elementele care le aduc confort, iar rezultatul o bucură nespus. 

  „Când mă gândesc la acasă, îmi vine din start în minte patul nostru, pentru că de peste tot pe unde plecăm, indiferent cât de frumoase sunt vacanțele noastre, abia aștept să ne întoarcem în el,” povestește ea.

  tur lovedeco andreea grecu saltea pat somproduct
  Deși patul nu e foarte mare, e confortabil grație saltelei de la Somproduct.

  Chestionar cu idei bune

  Inspirație: Când am început căutarea de idei ne-am fixat în minte un principiu de care am decis să ne ținem până la capăt: alegem o poză de inspirație, de la designeri de interior, pe care s-o urmăm sută la sută fără improvizații, fără să ne lăsăm distrași de tot felul de piese pe care le vedem prin magazine. Asta ca să nu cumpărăm de toate și apoi, când le punem laolaltă, să arate ca un kitsch. Ne-am inspirat în mare parte de la arhitecta Cristiana Zgrîbcea, îmi place foarte mult stilul ei, dar, bineînțeles, și de pe Pinterest, ca toată lumea.

  Stilul casei: Ne-am dorit din start să fie cât mai minimalist, cu cât mai mult alb și cu câteva pete de culoare. Cum am dezvoltat o pasiune pentru culoarea galben, este prezentă în mici accente peste tot prin casă. Deci simplu, minimalist, cu tușe de culoare și mici accente jucăușe.

  Elementul preferat: Scaunul meu galben de la birou. În primul rând pentru că iubesc această culoare și apoi pentru că lucrez în mare parte de acasă. Petrec destul de multe ore pe el când îmi scriu articolele.

  Cea mai mare provocare: Apartamentul este destul de mic și e foarte greu să găsești piese de mobilier care să nu ocupe mult spațiu, dar în care să poți să și depozitezi toate lucrurile. Cred că cel mai greu a fost în dormitor, unde am făcut foarte multe teste și experimente până să așezăm patul. Țin minte cum făceam neîncetat măsurători și simulări, iar în cele din urmă am ales un pat mai mic decât dimensiunea standard. Oricum, și noi suntem mici de înălțime, așa că a fost o soluție bună.

  Ultimul element cumpărat: Nu ne putem abține să nu cumpărăm tot timpul tot felul de mici decorațiuni, așa că ultimele achiziții sunt vaza de pe birou și bonsaiul artificial.

  Ce înseamnă acasă: Cu ideea de acasă asociez liniștea și relaxarea, pentru că doar când suntem aici ne putem deconecta cu totul, lucru pe care nu îl reușim nici măcar când mergem acasă la părinții noștri.

  Cel mai mare răsfăț: Ideea noastră a fost să păstrăm totul cât mai economic, să investim doar în piesele care merită într-adevăr sume mai mari de bani. Dacă ar fi să mă gândesc la un lucru unde nu ne-am uitat la bani, ar fi televizorul, pentru că a fost dorința soțului meu și l-am lăsat să-și facă de cap.

  Ce spun prietenii: Sunt uimiți de cum am reușit să amenajăm un apartament atât de mic. Cred că sunt foarte încântați, având în vedere că vin foarte des pe la noi. De când ne-am mutat, am avut valuri și valuri de musafiri.

  Dezavantaje: Mi-aș dori să fie puțin mai mare. Dacă ar avea și balcon, ar fi ideal.

  Un personaj de ficțiune pe care l-ai invita în casa ta: Mă gândesc la o pisică și cred că Garfield ar face echipă foarte bună cu Mișu, pentru că sunt amândoi leneși, mâncăcioși, și-ar petrece de minune timpul împreună.

  Proiectul DIY din casă: Pe lângă job-ul de la Glamour, în timpul liber sunt makeup artist și folosesc al doilea dormitor pentru a-mi organiza activitatea. Mi-am făcut o comodă pe comandă, unde să pot organiza foarte bine toate produsele pe care le am, care sunt destul de multe. Oglinda de makeup este singurul proiect DIY din casă: oglinzile, becurile și suporturile le-am luat din Ikea și le-am asamblat noi. Tot noi ne-am ocupat și de instalația electrică.

  Cum îți transformi casa în acasă: Să nu faci compromisuri. Sună a clișeu, dar e important să ai asta în minte atunci când faci o investiție importantă. Nu renunța la lucrurile care îți plac și fixează-ți foarte bine prioritățile. Ce-ți dorești de la un apartament? Să fie bine poziționat, să fie în centru, să fie aproape de mijloacele de transport sau pur și simplu să fie într-o zonă liniștită, dar să fie amenajat așa cum îți dorești tu?

  Important e să nu te grăbești. Poate n-ai de la început tot bugetul necesar. Este mai bine să ți-l amenajezi în timp și să cumperi toate lucrurile pe care le-ai visat și pe care le-ai admirat în pozele de pe Pinterest.

  Resurse: Mobilierul e făcut la comandă, fiindcă spațiul e mic și a fost mai greu să găsim piese care să se potrivească perfect cu camerele noastre. Însă din Jysk, de exemplu, am luat multe decorațiuni. Tot în căutarea decorațiunilor am petrecut mult timp în Pepco, Jumbo și Somproduct, de unde am luat o saltea foarte confortabilă. Și scaunul, piesa mea preferată, a fost tot de la Somproduct. Salteaua a fost în jur de 1000 de lei, iar scaunul, 250.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  mihai
  mihai
  3 years ago

  56 mp e spațiu mic pentru doi oameni? foreal, nu înțeleg.

  icon

  VIDEO Amenajarea unui spațiu mic: design contemporan în 56 de metri pătrați