Apartamente

VIDEO E designer de interior și împreună cu soțul ei și-a amenajat apartamentul după propriile schițe și desene

publicat pe 25 oct. 2022

    Numele: Laura Breabăn, avocat & designer de interior
    Oraș: Pipera, Perla Residence
    Tip de locuință: apartament cu trei camere
    Suprafață: 92 metri pătrați utili & 150 metri pătrați grădină
    Împarte casa cu: Alin, soțul ei
    Locuiesc: din decembrie 2021

    Laura Breabăn este avocat din 2014 și designer de interior la Duende de Luna, propriul studio de design interior. De-a lungul anilor a lucrat ca avocat în diverse societăți de avocatură, până când și-a deschis propriul cabinet. În paralel s-a dedicat mai mult zonei de design interior care era o pasiune foarte veche de-a ei, însă pe care nu avea curaj să o urmeze.

    Apartamentul Laurei și al soțului ei, Alin, se află în Perla Residence, Pipera, într-un complex de blocuri joase, cu trei-patru etaje. L-au amenajat singuri, urmând un stil contemporan cu accente moorish și lăsându-se inspirați de vacanțele în care au mers.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Duende de Luna (@duendedeluna)

    Pentru că în pandemie au petrecut foarte mult timp pe terasa vechiului apartament în care locuiau, au luat decizia de a căuta un spațiu care să le ofere deschidere și mai multă natură.

    „Nu am vrut casă, pentru că este prea mult de muncă, așa că am făcut un mixt și am căutat un apartament la parter care să aibă și curte. Am căutat aer, deschidere și liniște, dar totuși să fie aproape de mediul agitat și urban”, povestește Laura.

    Apartamentul are trei camere, la interior are 92 metri pătrați utili, iar curtea, care înconjoară întregul apartament, are 150 metri pătrați. Bonus, la 20 metri, au un lac și multă natură sălbatică.

    Laura s-a ocupat de întregul proiect de amenajare

    Tot ceea ce ține de amenajarea spațiului a fost gândit chiar de către Laura, lucrând exact în același mod în care ar fi lucrat și pentru proprii clienți: a făcut un quiz la care au răspuns fiecare în parte. Ulterior, au făcut un mix din ideile strânse și au urmat mai multe scheme de mobilare, scheme de iluminat, un moodboard complet și diverse planșe care să ajute la realizarea unei amenajări intime și închegate.

    Laura nu a omis niciun pas pentru pregătirea amenajării.

    „Mobila din toată casa a fost desenată de mine în detaliu pentru configurații și texturi. Am știut clar destinația fiecărui spațiu și ce obiecte va conține fiecare sertar, strict personalizat pe circuitele și nevoile noastre, gândite din start per fiecare obiect sau calup de haine”, spune Laura.

    Au ales să lucreze cu atelierul Slender Tree pentru tot mobilierul, iar cu Adrian – owner-ul atelierului – s-au sfătuit în ceea ce privește tehnicalitățile, ideile creative și alte detalii mici, dar foarte importante în design-ul final al casei.

    În tot apartamentul există patru tipuri de lemn masiv: tei, frasin, stejar și nuc, dar și diverse fibre naturale, rășini, pânze, lut, plante verzi care, împreună, formează baza conceptuală naturală. Pentru un plus de masculinitate, a adus și câteva accente mai puternice, precum este metalul, sticla fumurie, benzile led și negrul.

    Lustra din matrimonial este de la Rock The Kasbah, Philippe Xerri este designerul.

    Arta din casă are un rol foarte important deoarece aduce acel touch artistic din concept. Există o mulțime de ilustrații, tablouri și mici elemente unice atât de la artiști români, cât și din afară.

    „Am elemente de la mulți artiști români pe care vreau să îi menționez pentru că sunt super talentați și îi văd ca fiind foarte valoroși: VLADINSKY (portretul de la intrare), MihaelaVraciuart.ro (prietenă bună și talentată – tabloul cu valuri, sau fum, de lângă coloana din India), Ovidiu Solcan (portret Brâncuși guest room), DAIA GRIGOROAIE, Ana Banica, Cebanenco Stanislav (care este și un tattoo artist din Timișoara foarte talentat)”, spune Laura.

    Open space în stil contemporan

    De cum intri în zona open space a apartamentului te întâmpină un vibe contemporan presărat cu tot felul de mici detalii personalizate și multă artă.

    Coloanele de la intrare îi reprezintă pe proprietari, sunt inspirație Brâncuși și sunt realizate de Slender Tree.

    Ca în mai toate camerele, zona de living îmbină mai multe funcționalități. Laura și-a dorit să existe, pe lângă zona de relaxare & dining, un colț potrivit pentru birou. „Având deja trei ferestre în living, am blocat ușa din fața biroului, pe care l-am făcut geam, și am venit cu acest blat pe comandă care se leagă de dulapul din colț”, spune Laura.

    Tapetul texturat din spatele comodei TV este desenat manual de ea, în linii și contururi feminine, și realizat de către VLAdiLA. Amenajarea spațiului pornind chiar de la acest element.

    Lustra din living se numește Phantom și este de la The Home, Brand Norman Copenhagen.

    Canapeaua este realizată pe comandă la Mille, în Brașov, și este cu spumă de memorie, combinată cu pene. Aceasta face trecerea dintre zona de living și bucătărie, putând fi folosit

    Masa din zona de dining a fost realizată de cei de la Slender Tree cu un blat de frasin, de 4,5 centimetri grosime, cu valuri și canturi naturale care îi oferă personalitate. Laura și-a dorit ca picioarele să fie invizibile pentru ca scaunele să nu fie în umbră.

    Livingul, față de restul camerelor, are un stil contemporan.

    „Ador negrul și ador contrastele între lemn, bej, alb, cu o tușă de negru. Spre deosebire de dormitoare care sunt mai zen, natur, tip cocoon, cu aer exotic, livingul am vrut să fie mai contemporan și artistic, energic, colorat, dinamic, să găzduiască cine gourmet și seri de dans cu prietenii”, povestește Laura.

    Covorul este 100% din lână și este de la Rug Vista, iar canapeaua de la Mille.

    Zona preferată a Laurei este bucătăria. Amenajarea a pornit de la elementul central hota, dar și de la un mix de materiale: lemn, metal, sticlă și piatră naturală.

    Blatul de bucătărie este realizat din lapitec, un material foarte rezistent și ușor de întreținut, fără îmbinări, de la Art Granit. Are 3,5 metri și a fost cărat cu ajutorul a nouă bărbați pentru a putea fi montat corespunzător. Partea care a bucurat-o pe Laura cel mai mult a fost faptul că a permis să fie montată cuva chiuvetei sub blat, pentru un aspect omogen.

    Pendulii din zona insulei sunt de la The Home.

    Pentru că petrec foarte mult timp în bucătărie și gătesc des, cei doi și-au dorit să aibă mai multe spații pentru depozitare. Astfel, au creat tot felul de sertare și dulapuri care să ajute la depozitarea utilă a ustensilelor, precum și a electrocasnicelor.

    Insula este construită și ea de la zero, o parte fiind acoperită de ceramică 3D pe plăci osb și gisp carton, apoi continuată la Slender Tree cu furnir vopsit alb, blat gros de stejar masiv și multe polițe pentru desfăcătoare de sticle și cuburi pentru sticlele de vin.

    Guest room cu aer de vacanță și tapet pe tavan

    Camera de oaspeți are atât rol de dormitor, cât și de birou. Și-au dorit ca amenajarea spațiului să aibă un aer de Bali, de natură și, pentru că există și foarte multă lumină naturală, au ales o cromatică deschisă și mai multe materiale natur.

    Pe lângă baldachin, proprietara a vrut să pună rattan pe tavan, însă pentru că era foarte greu de achiziționat în țară, a ales să se inspire și să îl reproducă printr-un tapet canvas cu ajutorul celor de la VLAdiLA. Peste el, cei de la Slender Tree au creat niște stinghii din lemn masiv care oferă senzația de tavan autentic oriental.

    Băncuța este realizată din lut și rășinoase, în Tunisia. Este cumpărată de la Rock The Kasbah.

    Patul este de fapt realizat dintr-o platformă înaltă creată de Slender Tree care pare că plutește. A fost gândită și construită astfel încât să se poată sta în picioare pe ea, să poată fi depozitate lucruri sub ea, dar și pentru a putea fi ușor mutată în funcție de nevoile proprietarilor.

    Tavanul este realizat cu ajutorul unui tapet tip rattan de la VLAdiLA și niște stinghii realizate de Adrian de la Slender Tree.

    Întregul dormitor oferă un aer de vacanță datorită cromaticii calde, dar și a materialelor naturale folosite: pânze, in, rășinoase, lut.

    Dormitor matrimonial wabi-sabi, inspirație din Andaluzia și pereți texturați

    În dormitorul matrimonial se merge pe aceeași linie ca în dormitorul de oaspeți. Inspirația a rămas aceeași – Bali și Andaluzia – însă a intervenit stilul wabi-sabi cu a sa imperfecțiune acceptată.

    Totul a pornit de la pereții texturați cu un var natural pe care au avut curajul să-l ducă și pe tavan. A fost un experiment pentru Laura să folosească aceeași vopsea peste tot, însă efectul final este unul tare interesant, mai ales că s-a creat un efect de cocoon și o intimitate aparte.

    Dezvoltatorul prevăzuse doar un colț mic pentru dressing, însă și-au dat seama că nu este suficient, așa că au ales să creeze un dressing deschis, cu o vitrină tip arcadă maură și cu perdele fluide din in. Zona de dressing și cea de somn a fost delimitată cu ajutorul unei mochete tocmai pentru a se crea impresia unei cabine de probă.

    Băi amenajate cu inspirație orientală

    În baia de oaspeți proprietarii au ales să păstreze obiectele de ceramică montate de către dezvoltator și să aducă doar un mic upgrade spațiului. Au ales să îmbrace tavanul cu un tapet model exotic de la VLAdiLA care se coboară ușor și pe pereți.

    Tapetul de pe tavan este de la VLAdiLA.

    Pentru baia din dormitorul matrimonial inspirația a fost Palatul Alhambra. Această încăpere a fost modificată de la zero, a scos absolut tot ce se afla acolo de la dezvoltator, deoarece își dorea să folosească câteva materiale speciale.

    A folosit gresia tip tatami în zona dușului, cu un chit negru, pentru a oferi senzația de lemn, vacanță și duș în natură. Nu lipsește nici ceramica care se regăsește chiar și în dormitor, pe un stâlp, și nici texturile de pe pereți.

    În baia matrimonială au ales să folosească gresia tatami de la Atlas Concord pentru un aer de vacanță.

    Pentru că cei de la Ton Corner nu aveau în magazin un var natural amprentat pentru a oferi textura dorită de către Laura, au decis să facă manopera cu mai multe straturi, în total vreo cinci, astfel încât să fie cât mai aproape de poza tip inspirație, cât și să ofere impermeabilitate pentru baie.

    Lustra a fost realizată manual, într-un atelier din Granada, și reprezintă un obiect tare important pentru Laura.

    Au creat o zonă pentru depozitare care maschează o coloană de apă.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: Cumva fiecare cameră este un stil, adică simți o atmosferă diferită cum intri în fiecare cameră. Eu l-am numit un stil contemporan artistic cu accente moorish. Moorish este cumva un stil decorativ din Andaluzia, o regiune din Spania care mi-a plăcut foarte mult. Mi-am luat inspirația de acolo și din Bali, zone preferate din călătoriile noastre. Avem și inspirație din Spania și Italia unde am ajuns cel mai des. Aici ne-am inspirat pe partea de cromatică, liniaritate, forme, arcade, geometrii. Iar din partea mai orientală, îmi plac elementele decorative, sculpturile cu elementele lor foarte specifice, arcadele moorish și culorile cumva puternice, dar fade-uite, prăfuite.

    Colțul preferat: Cred că ar fi bucătăria. Noi suntem gurmanzi, gătim în fiecare zi și ne place foarte mult să stăm în zona aia și cu insula.

    Elementul preferat: Ca un produs, să zic că ar fi lustra din living care a fost un produs wow pe care l-am văzut eu de acum câțiva ani si nu visam să o am. Dar și cele mai frumoase scaune din univers sunt cele două din living, de pe capete. Sunt niște scaune vechi, Italia 1980, restaurate de Heartwood.

    Scaunele sunt din Italia, 1980, recondiționate de către Heartwood.

    Cea mai mare provocare: Am pus foarte mult suflet în amenajare și cumva cred că nu există problemă fără soluție. Da, mi s-au întâmplat lucruri, au spart țeava când au pus în baie încălzirea în pardoseală, dar au închis apa și au rezolvat. Cumva lucrurile astea se întâmplă și m-am obișnuit lucrând în mai multe proiecte în felul acesta. Cred că mai mult provocarea a fost una amuzantă, de exemplu covorul din living a fost ultimul lucru cumpărat și am făcut trei retururi. Și asta pentru că, deși îl gândisem în concept cu un an înainte, din postura de client nu am mai avut curaj să-l iau. Și atunci am încercat cu mai multe covoare, mai uni, mai simple, și da, până la urmă tot la el am ajuns, deci a fost provocare de alegere si decizie.

    Cel mai mare răsfăț: Cel mai wow obiect pe care l-am gândit, să zic că a fost coloana veche din India care se afla in dormitorul matrimonial. Nu a fost neapărat cel mai scump obiect decorativ sau element din casă, însă a fost cumva voluptuar, adică nu aveam nevoie de ea și totuși a fost primul lucru luat când abia semnasem antecontractul. Mi s-a părut că este elementul de la care trebuie să pornesc în matrimonial.

    Coloana este veche, din India, și au cumpărat-o de la Exotique.

    Ce înseamnă acasă pentru tine: Acasă pentru mine înseamnă clar atât liniște, cât și energie, trebuie să îmi iau ambele lucruri din casă. Și mai înseamnă și cine gourmet și vin bun.

    Sfaturi pentru a-ți face o casă în care să te simți bine: Cred că trebuie să nu facem cumpărături impulsive, adică să alegem ce ne place din magazin. Cred că trebuie un concept omogen pentru tot spațiul înainte de a ne apuca de orice achiziție. Și să avem curaj să îndrăznim, adică să introducem culori și obiecte și, nu știu, tot felul de lucruri, funcțiuni, pe care le vedem și ne plac în vacanțe și oriunde mergem. Asta este o reticență, observ și la clienți, în a avea mai mult curaj pentru casa lor, cum am făcut și eu cu covorul.

    Fotografii: Vlad Crețeanu

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments