Life

Vacanța din țară: 5 case în copac cu priveliște spre munți și paturi king size

În plină experiență Covid, turismul nu mai este la fel. Libertatea de mișcare este umbrită de restricțiile legate de distanțarea socială, felul în care călătorim se schimbă, așa că ne putem orienta spre destinații locale în care să ne relaxăm. Acum îți propunem case în copac cu condiții pentru toate dorințele.

Un concept care a cunoscut un boom extraordinar în ultimii ani este cel al cazărilor în case construite în copac. Cine n-a avut parte de așa ceva în copilărie își poate trăi visul ca adult, chiar la noi în țară.

Am căutat, pentru tine, cinci astfel de case în copac, toate situate în zone de munte cu priveliște de cinci stele, spre măreția Făgărașului, a Retezatului sau a Pietrei Craiului. Avem o țară frumoasă, cu atât mai interesantă dacă o privești de la înălțime.

1. Porumbacu Treehouse

Unde? Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Casă cu vedere la crestele Făgărașului

Satul în sine este o poveste, deoarece este situat la poalele munților Făgăraș, cu vedere la Negoiu, al doilea vârf ca înălțime din țară, cu o altitudine de 2535 metri. Și când acest peisaj de basm este completat cu o cazare ca-n amintirile din copilărie, tacâmul e complet. Vorbim de două căsuțe în copaci, Garden Chalet și River Chalet. Prima dispune de un dormitor de 35 metri pătrați, cu un pat dublu king size și o canapea extensibilă, cu baie proprie și o chicinetă bine echipată. A doua căsuță are o dimensiune de 48 metri pătrați și conține un dormitor, spațiu de zi și chicinetă.

Impresionează interiorul și exteriorul din lemn natur și decorațiunile din lemn masiv și ramuri de bambus, perfect alese pentru o casă la înălțime. Iar pe terasele cu vedere la crestele Făgărașului poți savura cafeaua de dimineață sau un vin bun înainte de culcare. Ambele căsuțe au capacitate maximă de patru persoane.

Preț: de la 110 euro/noapte

2. Complex Harmonie

Unde? Predeal, județul Brașov

O casă urcată pe trunchiul unui copac

Căsuțele din complexul Harmonie, unul care mai conține și vile fancy, așezate pe pământ, au o panoramă excepțională către Munții Bucegi, Munții Piatra Craiului și Pârâul Rece, fiind situate într-un cadru liniștit, lângă pădure.
Casele în copac au multe elemente care te atrag să petreci o noapte la înălțime. În primul rând, sunt construcții ecologice în armonie cu natura, din lemn cald și piatră naturală. Apoi, interiorul acestor căsuțe este mai romantic decât ai putea visa cu ochii deschiși, cu paturile joase, perdelele albe fluturânde și cada vintage așezată lângă spațiul de dormit.

Complexul conține trei case în copac și un așa numit Observator, fiecare cu un design unic, spațioase, intime și beneficiind de tot confortul după care tânjești chiar și-n mijlocul naturii.
Casele în copac atrag și prin facilitățile moderne de care dispun: paturi confortabile, grup sanitar propriu, sistem de încălzire și jacuzzi relaxant, de unde poți privi spre stele și spre munte.

Preț: 390 lei/noapte

3. Boletus Eco Cabins

Unde? Plopi, județul Cluj

Vedere la pășunile alpine

Situate în Munții Apuseni, una dintre cele mai frumoase destinații turistice europene, colibele ecologice din satul Plopi îți oferă relaxare în mijlocul naturii, dar îți cer să lași la ușă toate cuceririle lumii moderne. Aceste căsuțe așezate pe coline și înconjurate de pășuni alpine te invită la o escapade fără electricitate, semnal la telefon și net. O întoarcere la origini și o provocare să te bucuri doar de natură, singurele modalități de a te descurca în întuneric fiind torțele și lanternele pe care proprietarii le oferă oaspeților.

Este vorba despre două căsuțe cu aspect rustic necizelat, construite cu materiale ecologice precum lemnul, îmbrăcat în interior cu tencuială din lut. Tehnic, nu avem de-a face cu o construcție în copac, ci de una suspendată pe o terasă din lemn, dar efectul este același: de cazare în vârful lumii.

Căsuța mai mică, de 9 metri pătrați, conține un pat de stejar spațios, învelit cu o pătură tradițională groasă, un șemineu și ferestre îndreptate spre natură. A doua căsuță, de 12 metri pătrați, dispune de două paturi, pături groase, un șemineu și ferestre cu aceeași priveliște de vis. Toaleta se află în exterior, lângă căsuțe, iar dușul este amenajat într-o construcție separată, aproape de locul de dormit.

Preț: 174 lei/noapte

4. Loft TreeHouse

Unde? Peșteana, județul Hunedoara

Toată lumea ta, în copac

La 15 minute de mers cu mașina de orașul Hațeg, în satul Peșteana, se află o oază de verdeață și de liniște, un retreat rural cu numele de Transylvania Log Cabins. Este oaza soților Timiș, iar cea mai nouă construcție este o căsuță în copac ridicată chiar de către proprietar, în decurs de două luni. Are 20 de metri pătrați, este construită la o înălțime de trei, patru metri față de sol, în stil studio cu baie interioară separată.

Interiorul are o cameră cu un pat king size, cu o vedere superbă către Munții Retezat, o mini bucătărie, un loc special, la înălțime, unde poate dormi un copil și o terasă unde îți poți savura cafeaua, fără să fie nevoie să cobori din copac.

În general, oamenii care vin aici își doresc o evadare din rutina zilnică și de la zgomotul orașului și vor să trăiască, măcar pentru o zi, visul copilăriei: acela de a dormi la înălțime, în copac.
Preț: de la 400 lei/noapte

5. Piece of Heaven

Unde? Râșnov, județul Brașov

O căsuță doar pentru adulți

O familie de IT-iști și-a construit în 2017 o căsuță în copac, la 6 kilometri de Râșnov, din dorința de a avea un loc în care să se retragă în afara orașului. Între timp, casa din copac a primit rolul de guest-house, după ce a fost îmbunătățită cu utilitățile de bază. Pe scurt, în căsuță te așteaptă un living/dormitor, o baie și o toaletă, iar în curtea de 1.000 metri pătrați poți face grătar și lua masa într-un spațiu special amenajat.
Izolată și cu o zonă exterioară proprie, căsuța facilitează distanțarea socială. În plus, gazdele spun că țin cont de toate recomandările: interacțiunea cu turiștii se face în aer liber, iar distanța dintre două rezervări consecutive este de minimum o zi, de preferat două, pentru a exista o perioadă tampon între oaspeții care pleacă.

Altfel, căsuța din Râșnov e o alegere perfectă pentru cupluri care doresc liniște, intimitate, dar și aventură într-o vacanță la munte. Important! Această locație se închiriază doar adulților.
Preț: de la 45 $/noapte

Foto: Wildventure.ro, paginile de internet ale cazărilor

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Before&after: de la un bungalou în care creșteau copaci, la acasă pentru...