Apartamente cu 2 camere

Cum arată un apartament de două camere cu o bucătărie de numai 3 metri pătrați și priveliște asupra Brașovului

  Un cuplu de brașoveni a început noua etapă a vieții într-un apartament proaspăt amenajat, cu o vedere superbă asupra orașului. Amenajarea nu a dus lipsă de provocări, bucătăria de numai 3,4 metri pătrați fiind în top.

  Apartamentul are două camere (64 metri pătrați) și este situat într-o zonă exclusivistă din Brașov, în complexul rezidențial Bellevue. Proprietarii sunt pasionați de natură, iar priveliștea superbă pe care apartamentul o are asupra orașului i-a convins că aceasta este alegerea câștigătoare. Cumpărat la alb, și-au dorit să îl amenajeze cât mai practic, într-un stil relaxat și în egală măsură sofisticat.

  I-au încredințat proiectul echipei Miso Architects și l-au primit la cheie, fără să se implice în etapele șantierului. „A fost o noutate, o provocare și o libertate pe care rar o primim în această meserie. Am profitat la maxim și cu responsabilitate, livrând un proiect ce a fost primit cu emoție, încântare și cu multe mulțumiri”, spune arhitecta Andreea Pascu.

  Open space unitar

  Pentru a susține designul, au adus mici modificări instalațiilor sanitare și electrice. Ca în orice alt proiect, nu au lipsit nici provocările. Principala a fost bucătăria, de doar 3,4 metri pătrați, care a trebuit amenajată nu doar practic, ci și în deplină armonie cu dining-ul, cu care comunică liber.

  „În ciuda constrângerii de spațiu, am obținut o zonă perfect funcțională și integrată în designul întregului apartament, cu ajutorul mobilierului la comandă și al finisajelor deschise la culoare. Bucătăria a devenit astfel bijuteria casei”, completează Andreea.

  Bucătăria și dining-ul au ca numitor comun două elemente: finisajele din MDF furniruit în nuanța arțarului, regăsite la nivelul corpurilor inferioare, respectiv al comodei, și vișiniul din zona contrablatului, respectiv de la tapițeria scaunelor de accent. Rezultatul este un open space armonios, care încântă privirea.

  La rândul lui, livingul formează un tot unitar cu dining-ul, bucătăria și holul și reprezintă un punct de observație asupra orașului. Canapeaua, brand Natuzzi, sporește sentimentul de liniște și relaxare datorită cromaticii neutre. În completarea ei e un șemineu electric, încadrat într-un corp de mobilier lucrat pe comandă, și un fotoliu de accent. Acesta este scos și mai mult în evidență de un lampadar XXL, care îi accentuează farmecul.

  Tapet ce imită parchetul Chevron

  Un alt punct de atracție al open space-ului sunt pereții finisați cu tapet ce imită parchetul Chevron din arțar,  brand Phillip Jeffries. Inclusiv ușile model Filomuro sunt decorate cu acest finisaj.

  În dormitor, patul galben e de la Divanissimi, iar contrastul acestuia cu pereții finisați într-o culoare neutră este amplificat de oglinzile mari ale dressing-ului și de scenariul de lumini creat cu ajutorul mai multor corpuri de iluminat.

  Baia este un spațiu elegant, dominat de finisajele pe bază de rășini de la Kerakoll, de accesoriile aurii și de oglinda mare ce reflectă întreaga încăpere.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Miso Architects

  • Pentru o amenajare dinamică, combină nuanțele neutre cu accente de culoare. Nu miza pe mai mult de trei culori de accent, căci vei obține un decor încărcat.
  • Într-un dormitor de mici dimensiuni, alege un dressing cu uși din oglinzi. Acestea reflectă lumina și dau senzația de spațiu mai mare.
  • Pentru a crea un decor armonios, alege uși Filomuro. Având toc ascuns, conectează discret camerele învecinate și dau continuitate spațiului.

  Foto via Miso Architects

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de echipa Miso Architects. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum arată un apartament de două camere cu o bucătărie de numai 3 metri pătr...